До 100 години ще живеем в подводни градове

Заради увеличаващото се население ще търсим нови начини за живот
16 фев 2016 09:14,
28

Снимка: Samsung

Ако погледнем 100 години напред в бъдещето, най-вероятно дори няма да ни се налага да напускаме домовете си, твърди новият доклад на Samsung - SmartThings Future Living Report. Авторите на проучването правят прогнозите си на база сегашните технологии по света, както и нуждите, произлизащи от ръста на населението по света и енергията, която то ползва.

Заради непрекъснато увеличаващото се население на Земята, немиуемно ще трябва да се намерят нови места за живеене. До 2116 г. докладът предполага появата на подводни градове, като това ще се дължи на напредъка в ефективността на соларните технологии. Благодарение на тях ще се създава кислород за дишане, а електричеството - подхранвано от създаването на водород под водната повърхност.

Градовете могат да бъдат и още два вида - летящи и подземни. Целта на летящите градове е да се движат постоянно по света, за да избягват тежки климатични условия, а подземните небостъргачи ще са заровени толкова дълбоко, че няма да се влияят от тях.

Въпреки че локациите са необичайни спрямо днешните представи, интериорът им ще е със същите футуристични нотки, на които ставаме свидетели и днес. Живеещите под земята няма да се радват на слънчева светлина, но пък стените ще предлагат спиращи дъха образи, благодарение на виртуалната реалност и LED осветление, променящо се спрямо настроението на живущите.

Идеята на виртуалната реалност е също да се адаптира към настроението на на хората - когато са ядосани, могат да показват гръмотевични бури, а когато са стресирани - успокояващи картини, като безкрайни зелени ливади.

Интелигентните стени ще променят и формата си в 3D, създавайки временни рафтове, столове, маси и какво ли още не. 3D принтери пък са на разположение да създават обекти, от които хората имат нужда.

С все по-голямото разхищение на земните ресурси, домовете трябва да стават все по-устойчиви. Хората сами ще произвеждат храна, гориво и вода чрез специални резервовари с анаеробно разграждане. Всички къщи ще съхраняват енергия в литиево-йонни батерии, захранвани от слънчева светлина, вода, вятър или други безплатни източници на енергия.

Дори болниците изчезват от картинката, защото домовете ще имат сканиращи за болести капсули. След диагнозата, капсулата "предписва" лечение под формата на хапче, което дава на болния.

Всяка къща и всеки град ще се превърнат в малки копия на Земята, създавайки всичко сами. Като обединим всички посочени новости в доклада, които можем да очакваме до 100 години, хората най-вероятно ще се превърнат в отшелници, защото няма да им се налага да излизат по никакъв начин от своята общност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
hastalavista преди 8 години
КО ? НЕ
15
0
 
2
 
! Отговори
Мучачос преди 8 години
Аз чакам обещанието на бай Тошо, под асфалта да има реотани за да не се обледява пътя.Сега на моите деца предлагат да живеят на летящи панелки.Тия идеи от психиятрията ли са взаимствани?
14
0
 
2
 
! Отговори
Бонго арматурата преди 8 години
Бааси,голямо бачкане ще падне с голям гюндюлюк/надник/.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баси хорър филма
12
2
 
8
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
Аз се надявам и се уповавам на Всевишния след 100 години дай Боже да живея в царството на небесния Мой Отец по милост Божия. Амин.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
nie na zemiata ne mojem da se opravim ta sme trygnali po lunata i mars, a sega i v moreto. utopii za sled milioni god. i to pak za tia, koito imat pari i to kradeni, a ne s trud izkarani.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако си мислите че спин-а, рак-а, свински, птичи и т.н. грипове са случайни неща - лъжете се.Далеч по евтино е да се ограничи населението от създаването на подводни градове. Какво ще правят хората в тях? Ще стоят пред компютри и ще произвеждат блага, защото едва ли ще имат кравеферма, мандра, зеленчукова градина или заводи?
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя филм съм го гледал, даже в няколко различни части
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за градовете не съм сигурен, но заради растящото население ще се наложи да преосмислим феномени като нацизма.
7
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълни глупости! След 100 години земята ще е пуста и няма да има и един жив човек на нея! Само сатана и демоните ще бъдат затворени тук за 1000 години. Четете Библията ( Откровение 19 и 20 глава) - там пише всичко.
6
2
 
2
 
! Отговори
naco преди 8 години
За България това няма да е в сила,ако "управлението" на страната ни не се ПРОМЕНИ!?
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не мисля, че бъдещето е толквао светло. Бедните държави стават все по-бедни и диви заради корумпираните им правителства. Само за 40 населението на света се е удвоило. И то не в Европа или САЩ, а в дивите Пакистан, Индия и Китай. Да точно така, Китай е една от дивите държави все още. Който не вярва да отиде и да види с очите си. Тези държави са пред пръскане. Колкото и да не ви се вярва ще дойде време, в което Китай ще иска да откъсва от Русия територии за населението си.
4
1
 
19
 
! Отговори
Да ама не преди 8 години
По скоро ще има войни за прераспределяне на ресурсите. Бедните държави и техното население които се множат, ще поискат това което има западния и застаряващ свят.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе да преди 50 години пишеха че прес 1985 соца ще победи и ще плуваме в мед и масло
2
4
 
20
 
! Отговори
edin преди 8 години
"До 100 години ще живеем в подводни градове" Да, щото ще ги залеят океаните! :(
1
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано тези подводни градове не ги строи ленторез велики, че ще има да се закисват поне още сто години. Вижте му метрото, като продънена каца е,вижте му и пътищата, сто коли като минат и пропадат.