Космолетът "Спейсшип 2" е готов. Ще лети 2016-а

Корабът е разработен изключително за туристически цели
20 фев 2016 13:45,
37
Космолетът "Спейсшип 2" е готов. Ще лети 2016-а
Снимка: Reuters

Американската компания "Върджин галактик" представи новия модел на суборбиталния космически кораб за туристи "Спейсшип 2", който беше създаден, за да замени разбилия се подобен апарат преди година и половина, предаде Ройтерс.

Още по темата

Апаратът беше демонстриран пред специалистите, медиите и потенциалните клиенти на компанията в един от хангарите на изпитателния център в околностите на Лос Анджелис от собственика на "Върджин галактик" - британския милиардер Ричард Брансън.

На външен вид корабът не се различава от предишния модел, който се разби в пустинята Мохаве в южната част на Калифорния през м. октомври 2014 година по време на изпитателен полет. Но според представителите на компанията модификацията на "Спейсшип 2" - "Ви Ес Ес Юнити" сега e много по-безопасна. Много от функциите на космолета са автоматизирани и изключват пилотска грешка.

Вместо традиционната бутилка шампанско за кръщаването на апарата, в неговия борд беше разбита бутилка с мляко от дъщерята на Брансън. Очаква се първият тестов полет на "Ви Ес Ес Юнити" да бъде осъществен до края на тази година.

"Спейсшип 2" беше разработен изключително за туристически цели. Предполага се, че цената на 2-часов полет, по време на който туристите ще изпаднат в безтегловност и ще видят Земята от височина 100 км, ще бъде около 250 хиляди долара.

Космолетът може да приеме на борда 6 космически туристи. Желание за подобно пътешествие са изявили над 800 души, сред които холивудските звезди Анджелина Джоли и Том Ханкс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
varg преди 8 години
Браво
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 24Прав си. Един боен самолет, вярно - необикновен, а МиГ-31 лети:Практический потолок: до 30000 м (динамический) до 20600 м (практический). Това са няколкостотин самолета, които летят всеки ден.
15
7
 
6
 
! Отговори
onz преди 8 години
абе спейсшип мейсшип. вие знаете ли че с300 прихваща ф16 на 200 километра, су 30 може да се бие с 12 цели едновременно (или 24 половинки?) а армата НЯМА АНАЛОГ!!1111 кви пътнически самолети кви пет лева
14
2
 
9
 
! Отговори
преди 8 години
"Вместо традиционната бутилка шампанско за кръщаването на апарата, в неговия борд беше разбита бутилка с мляко от дъщерята на Брансън."От нея ли са издоили млякото или тя е разбила бутилката не разбрах...?
13
1
 
4
 
! Отговори
дечко преди 8 години
вторият бъларин, който ще лети е красимир дачев от свищов -собственик на завода свилоза. въобще,тези 800 желаещи/според статията тук/не са никакви желаещи,ами отдавна са платили по 250 000 долара за полета си, с което се финансира тази щуротия. но да напомням ли на дечковците, че и IT- индустрията се крепи на парите от щуротията ИГРИ и порно ? всяко хубаво нещо винаги е започвало с ентусиазма на някой отделен човек.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За сравнение един най-обикновен пътнически самолет лети на 10 км
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100 км съвсем не е космос. Дори космонавтът Игор Волк беше казал, че единици са летели в космоса. Според самия него той не е лелтял в космоса, а е пълзял по земята. Дори космическите станции са на 360 км от земята. Това е по-малко от 3% от диаметъра на змята. Дори и атмосферата е 800 км дебела. 100 км са под 1% от диаметъра на земята. Да летиш на 100 км от земята е все едно мравка да лети на половин милиметър от повърхността на ябълка.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Между другото и един българин ще лети в космоса. Това е Шефкет Чападжиев, живеещ в Чикаго. Един от най-богатите българи.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските Космически войски отдавна преозят туристи...за Сирия !
8
2
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 8 години
т.е. подводницата не е събмарин, а кораб, който плува под вода.
7
2
 
7
 
! Отговори
Емил Чолаков Тъпаков преди 8 години
Абе хубав, хубав, колко да е хубав...
6
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пропаганда на ЦРУ , ще литне след 50 години.. ако си купи руски двигатели
5
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото полетя първия, толкова и тоя. Трябва да си луд да се качиш на това. Все едно се самоубиваш.
4
9
 
18
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Супер!Това е важно събитие.Чакаме първия полет.
3
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждам особени гаранции, че и тоя няма да се разбие, мани парите...
2
6
 
36
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
"в неговия борд беше разбита бутилка с мляко от дъщерята на Брансън"Дъщеря му е разбила бутилката или е дала млякото?
1
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе мени ги тия хамериканци. Е, ако беше "Буран"............:))))))))))))