Шефът на SpaceX: Хората – в стъклени домове на Марс

Ще се използва междупланетен транспорт, смята Илон Мъск
25 окт 2016 18:37,
21
Шефът на SpaceX: Хората – в стъклени домове на Марс
Снимка: Архив, Reuters

Миналия месец изпълнителният директор на SpaceX - Илон Мъск, описа как вижда бъдещето на човечеството на Марс. Чрез своята ситема за междупланетен транспорт той се надява хората да пътуват свободно до червената планета.

Към днешна дата Мъск има още и още идеи, които споделя за амбициозния си проект в социалната мрежа Reddit.

Запитан за постоянното обитаване на Марс, Мъск споделя, че си представя геодезични куполи на повърхността на платената, които ще са направени от стъкло и рамки от въглеродни влакна. Той добавя, че миньорите, които ще бъдат наети, ще помогнат за построяването на "огромно пространство за промишлени операции" под земята.

По отношение на оборудването, което ще е нужно за построяването на всички тези неща, както и материалите и хората, Мъск смята, че първата мисия с хора ще има около 12 души, които ще имат за задача да построят стартиращата база, която ще се използва в бъдеще - Mars Base Alpha.

Той също добави, че след година или две SpaceX ще пусне публично и визии за това как си представя бъдещия град на Марс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
не бързай преди 7 години
Ако никой не беше пожелал да лети, което е невъзможно, хората нямаше да построят самолети. Просто тези които си мечтаят и тези които правят нещата са различни хора.Мен първо ме интересува какъв ще бъде источника на енергия на Марс. Слънчева енергия за компютрите добре, а за совалката, за производството на стъкла като е решил че ще са къщите на тези Марсианци?
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този чешит на тази измислена фирма сигурно гледа много фантастични филми и си мечтае за неща които могат да станат в далечно бъдеще след около 200 години. Ще прави градове на Марс, а първо като за тренировко да направи на Луното , че е по близо пък после на Марс.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гените на хората се променят дори когато сменят климата на местообитанието си на земята , където и да се пресели човечеството извън земята неизбежно ще мутира след няколко поколения
12
1
 
1
 
! Отговори
MyH40 преди 7 години
Уважаема редакция, какво разбирате под "геодезични куполи"?Или понеже геодезията е екзотична за вас дисциплина, звучи някак по-загадъчно??
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези които знаят английски могат да гледат thunderf00t в YouTube как го разкъсва :)
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре стига с този измамник Илон Мъск. До сега само един успешен ракетен опит има, всичко друго е епичен провал. Този ще излезе един от най-големите con artist-и за последните 50-100 години. Хора на Марс през 2025, ама друг път. Даже резервоари не може да направи като хората на тези ракети.Другият му проект HyperLoop и той измама.
9
1
 
4
 
! Отговори
suncho82 преди 7 години
Да оправят проблема с радиацията и с кацането пък тогава да мислят как да колонизират Марс.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ще се използва междупланетен транспорт, смята Илон Мъск"Е какъв друг ще е ако не е междупланетен???? Имаме 2 планети, земя и марс, транспорта между тях е междупланетен, няма да е междугалактически я! Мислете малко преди да пишете.Все едно да кажете транспорта между София и Варна е междуградски. И... това го знаем и какво от това?
7
6
 
3
 
! Отговори
Лотос преди 7 години
Най-хубавото на живота на Марс е че няма да има пари. "Той добавя, че миньорите, които ще бъдат наети, ще помогнат за построяването на "огромно пространство за промишлени операции" под земята." Ако е така тези хора без пари ли ще работят?Кой ще им плати и какво ще си купят от Марс?
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дрън-дрън, много слабо дори за писател на фантастика...
5
3
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
* Едно е да си го представяш .....Първо човечеството трябва да намери технология да изравни магнитното поле на базите на Марс и на това магнитното поле на Земята и после могат да говорят за колонизация на Марс. Иначе гена на хората и еволюцията им там ще бъде нарушена. И просто ще станат мутанти, дори и без радиация.
4
1
 
5
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Спасе де си, гепили ти ника!
3
3
 
4
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Той също добави, че след година или две SpaceX ще пусне публично и визии за това как си представя бъдещия град на Марс.Ено е да си го представяш. Съвсем друго да стане. Хората всъшност изощо не ги интересува как Илон Бъкс си предствя това илои онова колонизиране на Марс, а дали изобщо това дали е възможно. Не е възможно, защото от началото на еволюцията си хората са свикнали с магнитното поле на Земята, което при Марс е различно и тези хора ще имат проблеми с магнитното поле там.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Чрез своята ситема за междупланетен транспорт той се надява хората да пътуват свободно до червената планета."Значи да очакваме чести катастрофи на автопилота, ако предположим, че ракетата не е гръмнала още на Земята.
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той първо да си оправи ракетите да не гърмят, пък после да обяснява какво ще е бъдещето.