Днес е най-силната магнитна буря за годината

Едва 10% от населението на земята е чувствително към явлението
22 ное 2016 11:44,
9
Днес е най-силната магнитна буря за годината
Снимка: Reuters, архив

Днес е най-силната магнитна буря за годината, съобщават световните агенции, като се позовават на информация от НАСА. Явлението е започнало още вчера, но днес и утре се очаква неговият пик, а краят му ще бъде чак през уикенда.

Магнитните бури на Земята се случват, когато в магнитосферата на планетата се "удрят" изхвърлени от Слънцето частици плазма. Ако те достигнат голяма сила, това може да доведе до излизане на електронното оборудване от строя, проблеми с радиовръзката и електрическите мрежи.

По време на магнитна буря реакцията на организма се изразява в главоболие, безсъние, липса на сили, депресия, резки промени в кръвното налягане и нарушения в работата на сърдечно-съдовата система.

Според експертите едва 10% от населението на земята е чувствително към магнитните бури. Освен това реакцията на това явление е строго индивидуална за всеки.

Ако страдате от някакво заболяване или имате слаб имунитет, намирате се в стресова ситуация, напрегнати сте или емоционално изтощение, организмът ви може да преживее срив и да реагира на магнитните бури със сериозно влошаване на състоянието ви.

За тези, които реагират най-много на магнитинте бури лекарите препоръчват в дните преди и по време на явлението да се въздържат от приема на алкохол и обилна храна, която е мазна, солена или лютива. Пийте повече вода, не пренебрегвайте чайовете и соковете.

Употребявайте такива напитки, които не оказват силно въздействие върху сърдечно-съдовата система. Въздържайте се от кафе и други силни и ободряващи напитки. Прекарвайте повече времена чист въздух. Сега не е моментът за силни физически натоварвания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: насамагнитни бури
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжа.
6
0
 
8
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Вижте "космическото време днес" ! Специализиран сайт за тези неща. Там се говори за леко геомагнитно смущение...малко разминаване май се получава ?!
5
1
 
6
 
! Отговори
шебека преди 7 години
доживяхме да чуем и мнението на един неграмотен *** става въпрос за момер 1.какво прозрение повече от согурно .
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едва 10%?!? Викаш, има-няма 700,000,000 човека...
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност в момента няма магнитна буря. Според прогнозата ще започне към 16 часа с интензитет 4, а в 2 часа през нощта ще бъде с индекс 5, от 8 възможни. Обаче препоръката да се ходи навън на въздух, според мен е нелогична! Защото лъчите които се изсипват на Земята след взаимодействието им на магнитното й поле са рентгенови. По добре под покрив!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1 Само не рабирам какво общо има науката със суеверията ?
1
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе в Европа никой не говори за такива магнитни бури, суеверия, магии, урочасвания. Айде стига бе. Само пълните главите на хората с глупости