Ново 20: Луната не била една, много били, но се слели

Космически сблъсъци постигнали ефекта, който виждаме през нощта
Обновена: 11 яну 2017 08:45 | 11 яну 2017 07:52, Мария Захариева
28
Ново 20: Луната не била една, много били, но се слели
Снимка: Reuters, архив

Според нова теория нашата Луна може би не е една, а са много, пише вестник The Independent, цитиран от Фокус.

Небесното тялото, което обикаля около Земята може всъщност да е резултат от серия от космически сблъсъци. Те може да са създали много малки луни, които след това заедно да са се слели в една голяма, която ние познаваме и виждаме всяка нощ.

До момента много учени са мислили, че при един голям сблъсък една част от Земята се е отделила в пространството и се е превърнала в луната. Израелски учени обаче предполагат, че е имало много малки сблъсъци, които са създали мини-луни. Милиони години са били необходими на тези малки луни да се слеят, за да образуват една голяма.

Изследователите са извършили почти хиляда компютърни симулации и са изчислили, че около 20 сблъсъка са били достатъчни. Според тях това обяснява защо луната изглежда е съставена само от земен материал, а не от някоя друга планета.

"Нашият модел предполага, че древната Земя е имала няколко луни, като всяка от тях е била формирана при различен сблъсък с прото-Земята,“ заяви един от авторите на теорията.
 


28
Още по темата: ЗемятаЛунаталуни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
27
 
9
 
! Отговори
flat earth преди 4 години
Земята е плоска (диск) и неподвижна, а така наречения "южен полюс" е леден "обръч" в края на диска. над земята има купол (атмосфера) в който са слънцето, луната и "звездите", които обикалят около диска (земята), този купол не може да се премине и всички истории за космически програми и др. са измислици ...прочетете малко и гледайте в ютуб има много доказателства за това