Неуспешен първи опит на "Конотори-6" да събере космически боклук

Японският кораб не можа да пусне 700-метровите си кабели
31 яну 2017 12:40, Елка Василева
5
Неуспешен първи опит на "Конотори-6" да събере космически боклук
Снимка: архив, Reuters

Първият опит на японския безпилотен товарен кораб "Конотори-6" да изведе космически боклук от орбитата на Земята не се увенча с успех, съобщи ТАСС. Агенцията се позова на информация на японската обществена телевизия "Ейч Ейч Кей".

Неуспешният опит за събирането на космически боклук се е състоял още на 28 януари. Товарният кораб се разкачи от Международната космическа станция, където той пристигна в края на миналата година.

Японският апарат не можа да пусне 700-метровите си кабели, по които преминават електрически разряди. Взаимодействайки с магнитното поле на Земята, тези проводници позволяват на космическия кораб да влиза и излиза от атмосферата, а също така помагат при осъществяване на спирането.

Очаква се следващият опит за събиране на космически боклук да се проведе на 4 февруари. Ако експериментите преминат успешно, японското космическо ведомство ДЖАКСА възнамерява да използва подобни устройства за почистването на орбитите на височина от 800 до 1400 километра, където изобилства от космически боклук. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
21
 
! Отговори
Японците, преди 7 години
извинете, коничиуа, може ли през април 2017 апаратът ви да мине покрай площад Народно събрание и да събере 200-240 ***?
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
японската обществена тв се казва NHK ( ен ейч кей ) , поинтересувайте се малко преди дапубликувате , така ще придобиете нови знания и няма да пишете глупости.
1
0
 
10
 
! Отговори
Един там преди 7 години
Баси изречението всичко му разбрах " Взаимодействайки с магнитното поле на Земята, тези проводници позволяват на космическия кораб да влиза и излиза от атмосферата, а също така помагат при осъществяване на спирането."