Дания подгони Google, ще я глобява

Причината е евентуална злоупотреба с лични данни
8 мар 2017 11:07, Бойчо Попов
7
Дания подгони Google, ще я глобява
снимка: Ройтерс

Датски регулатор е уведомил Агенцията за защита на данните на датчаните за потенциално нарушаване от страна на Google на законите за поверителност на данните. Обвинението е, че компанията не е ограничила размера на личните данни, които се съхраняват на сървърите ѝ, обяви регулаторът, цитиран от Ройтерс.

Интернет компаниите, като Google и Facebook, се сблъскват с все по-голям контрол върху това как и къде съхраняват данни, история за сърфирането на потребителите през смартфони, както и информацията от имейл акаунти.

"Потребителският съвет Taenk би желал Агенцията за защита на данните да прецени дали неограниченото събиране на данни съответства на основното право на защита на поверителността на данните на потребителите", посочва регулаторът в доклада си, разгледан от Ройтерс.

"Наясно сме, че Google има данни за потребители за 9-10 години назад благодарение на Google акаунтите", гласи още текстът.

През юли миналата година Google промени своите практики за съхранение на данни, за да удовлетвори изискванията на италиански регулатор. Компанията трябваше да изясни как използва данните и да гарантира тяхното изтриване в предварително зададена времева рамка.

Google не е отговорила веднага на запитването за коментар по темата. Още подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
ал преди 7 години
До BILLМоже да дадеш фалшиви данни, Но ще трябва да дадеш истински номер на телефон !
6
0
 
0
 
! Отговори
ал преди 7 години
До BILLМоже да дадеш фалшиви данни, що ще трябва да дадеш истински номер на телефон !
5
2
 
4
 
! Отговори
До bill преди 7 години
Колкото и фалшиви данни да даваш те ти знаят адреса, знаят къде какво си търсил, с кой какво си говорил, или писал. И така 10 години.
4
2
 
4
 
! Отговори
BILL преди 7 години
До До 2Нищо не пречи да даваш фалшиви данни. Направи си и фалшив профил в Гугъл.Данните си ги събират за да могат да контролират всичко и всеки. Борбата с тероризма няма нищо общо.
3
0
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Ами те навсякъде ти искат данните и за най-прoстата страница. Само така, иначе наглеят, докато им се направи забележка. За какво точно им трябват 10 годишна давност на данните за хората... За нищо добро за нас!
2
2
 
4
 
! Отговори
BILL преди 7 години
Какъв е проблема, щом потребителите качват всякаква информация за себе си ?Нали знаете, това което човек сам си направи...
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ne mi puka protiv mafiata i mutresite sam