В скъпо кресло и без WC: Каква ще е разходката за туристи в космоса?

Всичко ще продъжи 30 минути, но ще струва $ 250 000
12 апр 2017 13:25,
14
В скъпо кресло и без WC: Каква ще е разходката за туристи в космоса?
Снимка: архив, Reuters

Американската компания "Блу ориджин", ръководена от Джефри Безос, разказа за условията, които очакват пътниците по време на търговските полети със суборбиталния самолет "Ню шепърд", предаде ТАСС.

Пътешествието на височина 100 км над земната повърхност ще е с продължителност 40 минути, от момента на влизането на пътниците в кораба до приземяването му. Продължителността на самия полет няма да е повече от 11 минути, съобщава специализираният сайт Space.com.

Той предоставя подробности, разказани от Безос на 33-ия космически симпозиум в Колорадо спрингс. "Ню шепърд", който е напълно автоматизиран, е предназначен за шестима пътници.

За всеки от тях е предвидено меко кресло с тапицерия от черна кожа и облегалка, която е наклонена така, че човек да може да гледа през един от големите илюминатори. След като стигнат до планираната височина, суборбиталните туристи ще могат да откопчаят предпазните си колани и да прекарат около 4 минути в състояние на безтегловност.

Пътниците ще бъдат допускани до вътрешността на кораба 30 минути преди старта, затова не се предвижда ползване на бордовите тоалетни.

"Идете преди това в тоалетната. От старта до приземяването ще изминат 40-41 минути. Затова с Вас всичко ще е наред. Ако имате стомашни проблеми, ще е добре по-рано да обезводните до известна степен организма си", поясни Безос.

"Блу ориджин" предвижда да отдели само два дни за подготовка за полетите и тренировки. "Цялата система от самото й начало е разработена така, че подготовката да е минимална - отбеляза ръководителят на компанията. - Ще е нужно да се научите единствено как да затегнете предпазните си колани. Продължителни тренировки няма да са необходими."

Безос не разкри колко ще струва билетът за пътуване с "Ню шепърд", чийто първи полет е планиран за 2018 г. Според Space.com цената му ще е 200 000 - 250 000 долара.

Участниците в симпозиума предложиха да се разиграва един безплатен билет за всеки полет. "Това е чудесна идея. Възможно е да направим нещо в тази насока", каза Безос.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2Диета и памперси. И впрочем, отидоха на Луната. Не те ли е срам да се подиграваш на едно от най-великите човешки постижение?
6
0
 
18
 
! Отговори
шматка преди 7 години
До 6Този който ще ги даде вече е обикалял с мацките
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С 200000 долара ще направя яко околосветско пътешествие с готини секси мадами.
4
1
 
9
 
! Отговори
стрес и разстройство преди 7 години
В цената включени ли са космопамперсите?
3
0
 
9
 
! Отговори
Aze преди 7 години
Яко ! Аз отдавна скучая и чакам да почнем да си комуникараме свободно с разни други интересни видове. Темите на тая планета - (бежанци, религия, политика зли ислямисти които искат да завладеят белият запад) ми писнаха вече. Искам разноообразие :)
2
4
 
5
 
! Отговори
Murzilka kosmonavt преди 7 години
Am taka de, toaletnata e samo pri ushankite...,da pitat rednecite ot MKS...
1
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците "летяха" до Луната, без да имат WC на борда, при полет с продължителност две седмици. Какви железни мъже, две седмици са устикали напъните на природата. Някой запознат да каже как е било възможно това?