Роскосмос допуска: Следи от извънземен живот по МКС

Те може да са от външната повърхност на станцията
27 май 2017 10:58, Елка Василева
60
Роскосмос допуска: Следи от извънземен живот по МКС
Снимка: архив, Reuters

Следи от извънземен живот може да има по външната повърхност на Международната космическа станция (МКС), съобщи пресслужбата на Роскосмос, цитирана от ТАСС.

"Попадащите на повърхността на МКС микрометеорити и кометна прах може да съдържат биогенно вещество с извънземен произход в естествен вид. Затова повърхността на МКС е уникално леснодостъпно място, където може да има кометно вещество и евентуално биоматериал от извънземен произход", пише в съобщението.

Специалистите от водещия руски научен институт от ракетно-космическия отрасъл ЦНИИмаш са стигнали до този извод след космическия експеримент "Тест", за който космонавти от 2010 г. при излизането си в открит космос са събрали 19 проби прах от повърхността на станцията.

След изследването им е установено, че тя може да е временен хранител на биоматериал от извънземен произход.

Анализът на руски балистици показа, че 60 процента от времето МКС е в поток от кометно вещество.

Руски учени работят с пробите от повърхността на МКС, за да определят съотношението на изотопи на въглерода и така да разберат дали в тях може да се съдържат следи от извънземен живот.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кога ще ги стигнем - гост солисти Коцето-Калки и Дони, ше пеят и свирят на извънземния разум по корпуса, всичко разбирал!
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнгелНапротив НАСА вече има сонда почти на всякъде в Слънчевата система и в момента всички гледат какво става около Сатурн и Юпитер. Има много нови снимки от двете планети който показват доста нови неща които никой не знаеше.Къде са РосТакси в цялата работа можем само да гадаем.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13Така е защо да правиш иновации когато можеш да си седиш в каменната ера.
29
1
 
27
 
! Отговори
факт преди 6 години
България е пълна с ненормалници! Ако не вярвате, четете коментарите!
28
4
 
4
 
! Отговори
кога ще ги стигнем преди 6 години
сформира се ансамбъл "александров второй" към космическите войски на россис, подготвят първо турне до мкс
27
0
 
2
 
! Отговори
do nqkoi si преди 6 години
sashtestvata jiveeshti ``milioni`` godini nqmat nujda da pravqt tehnologii i isledvaniq zashtoto razpolagat s dostatachno vreme da akcentirat varhu prirodna energia i duhovnost a ne varhu mimoletna tehnika :)
26
8
 
8
 
! Отговори
те са някъде там преди 6 години
русняците имат най-добрите писатели на фантастични романи! пият най-много спиртсъдържащи препарати и имат най-често срещи от трети вид!
25
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русняците пият, пеят и се хвалят!
24
3
 
5
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Все неистово търсим извънземни. И за какво? Значи за да се срещнем с тях: Първо :трябва да ги има, Второ: трябва да могат или да огъват пространство - времето или да се телепортират, не се знае това изобщо дали го позволява физиката. Освен това даже и да го позволява не се знае колко години трябват за да се изобрети. Сега друг е въпросът че може да има същества живеещи да речем милиони години или дори да са безсмъртни или пък да са милион пъти по умни от нас. Следователно за тях ще е лесно да правят изобретения и да преодоляват разстоянията. Прочетете фантастиката Камуфлаж. Жалко че не се прав
23
3
 
12
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
Значи въобще не четеш новини. Проектът Екзо Марс е дело на ЕКА и Роскосмос. Като станцията е изстреляна с ракета Протон и вече предава данни от Марс.
22
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е вярно! Самият Путин е плод на връзката между рускиня и извънземно. Затова е толкова гениален!
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Догмата че само на земята има живот е несъстоятелна. Живот има на всякъде във вселената където има условия за това. По иначе стои въпроса с разумния живот и има ли такъв около нас, това наистина подлежи на доказване. Тук се намесват много фактори включително и това колко дълго съществува една цивилизация?
20
9
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Тези и те като НАСА започнаха да хвърлят пуканки на простолюдието
19
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15Абе защо никой не търси руснаците да ги извеждат на повече от 200 км от повърхността на земята? Защото нямат с какво. Те вече изгубиха сесесерските технологии поради невиждания срив в науката и технологиите предизвикани от мега корупционера Путин. Русия днес не е способна да направи и една гайка ако не използва движещият механизъм на руската икономика КОРУПЦИЯТА.
18
2
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Напълно възможно
17
7
 
16
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
Руснаците преди Мир имаха 8 обитаеми мосмически станции от серията Салют. Така че дефакто от 40 години, са постоянно в Космоса. А с какво миже да се похвалят САЩ. Само с един Скайлаб, който прие 3 астронавти и падна в Австалия като утрепа няколко аборигена и кенгура
16
10
 
13
 
! Отговори
Лозунг преди 6 години
РУСКИТЕ ИЗВЪНЗВМНИ - НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИЗВЪНЗЕМНИ В ЦЕЛИЯ СВЯТ!
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извънземните, Русия и Башар Асад заедно могат да размажат Сирия на война и ще превземат за по-малко от месец!
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако американците са летели до Луната, днес щяха да ходят до Марс, както софиянци на Витоша. А пък те горките, чакат руснаците да ги водят до МКС. Какъв е изводът? Че американците в Космоса са в каменната ера.
13
13
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До до 1каскет, мир го приводниха преди 20 години. айде звънни до позитано да ти кажат друга опорна че се излагаш