Роскосмос допуска: Следи от извънземен живот по МКС

Те може да са от външната повърхност на станцията
27 май 2017 10:58, Елка Василева
60
Роскосмос допуска: Следи от извънземен живот по МКС
Снимка: архив, Reuters

Следи от извънземен живот може да има по външната повърхност на Международната космическа станция (МКС), съобщи пресслужбата на Роскосмос, цитирана от ТАСС.

"Попадащите на повърхността на МКС микрометеорити и кометна прах може да съдържат биогенно вещество с извънземен произход в естествен вид. Затова повърхността на МКС е уникално леснодостъпно място, където може да има кометно вещество и евентуално биоматериал от извънземен произход", пише в съобщението.

Специалистите от водещия руски научен институт от ракетно-космическия отрасъл ЦНИИмаш са стигнали до този извод след космическия експеримент "Тест", за който космонавти от 2010 г. при излизането си в открит космос са събрали 19 проби прах от повърхността на станцията.

След изследването им е установено, че тя може да е временен хранител на биоматериал от извънземен произход.

Анализът на руски балистици показа, че 60 процента от времето МКС е в поток от кометно вещество.

Руски учени работят с пробите от повърхността на МКС, за да определят съотношението на изотопи на въглерода и така да разберат дали в тях може да се съдържат следи от извънземен живот.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 80-те американците похарчили милиони долари на направят химикал който да пише в космоса, руснаците решили проблема пишейки с молив.
11
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като Русия е открила извънземни, защо се бави, ами не тръгне да ги освобождава? Спи ли Путин или го е страх?
10
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ме кефят коментарите под този сорт новини :) никой няма идея за какво става дума (или се интересува като цяло от материята) обаче всеки е експерт и всичко е в полза на Русия (по някаква причина от преди 30-40 години...)
9
11
 
7
 
! Отговори
Икономов преди 6 години
Очевиден е изводът, че извънземните са много по-развита цивилизацията от нашата, щом те са дошли до нас, а не ние до тях.От друга страна, всеизвестно е, че комунизмът е най-съвършеният обществен строй.От тук се налага императивният логически извод, ме МКС е налазена от милиони малки комунистчета! Не случайно за откриването им докладват учени от Русия, а не от западните страни. Всъщност, да му мислят в западните държави!
8
6
 
5
 
! Отговори
reptil преди 6 години
sledite ot jivot po MKS sa ot spermata na anunakite , tezi sledi gi ima na na zemqta i se narichat chovechestvo
7
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен--------Сигурно и СПИН щекуват някои от тея коктейли ;) Добре, че им е напреднала медицината ;)------------Лошото е, че в Русия не е напреднала медицинита. защото най-много болни и заболели от СПИН има там.
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
:) БояришникА ако знаеш назапад какви коктейли от наркотици ползват, предполагам по - безвредните от от тях могат спокойно да бъдат използвани в онкологията със 100% успех ;) Сигурно и СПИН щекуват някои от тея коктейли ;) Добре, че им е напреднала медицината ;)
5
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Русофил на шарено се радва! И на извънземни, но само ако са открити от руснаци. в противен случай не са извънземни.
4
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може, може, Бояришник прави чудеса!
3
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не бяха руснаците да построят космическа тоалетна на американците в техният сектор, те щяха да ходят в памперси като малки деца.
2
8
 
30
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
А нали цялата МКС е построена от руснаците. Те имат най-голям опит с космически станции. Американците пък правят хубави филми, но дървената ти глава не може да го проумее
1
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руски учени = дървено желязоРоскосмос допуска, ще направи...... no komment