Хокинг предвижда: Земята с база на Луната до 30 г.

"Разполагаме с няколко стотици години, за да се спасим"
22 юни 2017 15:52, Златко Желев
53
Хокинг предвижда: Земята с база на Луната до 30 г.
Снимка: Reuters

До 30 години човечеството вече може да разполага с база на Луната. След като това се случи, следващата му цел ще бъде Марс, смята видният британски учен Стивън Хокинг, цитиран от  "Дейли експрес".

По думите му технологията, която ще позволи на хората да функционират на естествения спътник на Земята, е почти готова.

"Можем да установим база там до 30 години. Луната се намира близо до Земята. Вече сме кацали на повърхността й и сме се разхождали по нея с бъги. Следващата логична цел, на която можем да изградим база до 50 години, е Марс", допълни Хокинг.

Ученият обаче отбеляза, че поради липсата на атмосфери на естествения спътник на Земята и на Червената планета, и съответно на защита от слънчевата радиация, те не могат да бъдат обитавани, а само да послужат като първа спирка в бъдещите мисии за експлоатиране на далечния космос и търсене на годна за живот планета.

Хокинг нееднократно е споделял, че ако иска да оцелее, човечеството трябва да напусне Земята и да потърси нов дом. Според учения хората разполагат само с няколко стотици години, за да се спасят от изчезване.

"Когато сме достигали подобни кръстопътища в нашата история, все още е имало места, които да бъдат колонизирани. Точно това прави Колумб през 1492 г., когато открива нов свят. Сега тук за нас вече няма такъв", каза той.


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Умен и надарен преди 1 година
Спрете се бе! Земята е плоска !
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 44

Я кажи една формула открадната :))
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
44 я дай името на тоя твой познат. 43 да беше прочел казах част и по то точно тази свързана с термодинамиката.
34
0
 
2
 
! Отговори
До 39 и 40 преди 1 година
Абсолютно съгласен! Още древните шумери хвърляха коктейли "***" по посолството на САЩ в Ур, възмутени от безобразията в зона 51 в Невада, а шумерската преса излезе със заглавия "Спрете с холограмата!", "Стига лунни фейкове!" и "Месечина - да, ама не!" Продължавай да демаскираш и други световни заговори, без теб сме за никъде!
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Луната е холограма в небето, която се излъчва от мощен проектор в секретната зона 51 в щата Невада. Замисляли ли сте се защо понякога Луната се вижда и през деня? Защото забравят да изгасят проектора, толкова е просто!
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никаква Луна в орбита около Земята няма, а само една плоска проекция (холограма) създава облика на нейното присъствие. А проекцията е доста примитивна технически, ако се съди по факта, че създателите и са били принудени да създадат плоска проекция и заради това Луната е обърната с една страна към нас. Това просто е спестяване на ресурси за поддържане на видимата част на Луната. Луната е доставена в орбита около Земята за контрол и поробване на планетата. Луната е холограма в небето, която се излъчва от мощен проектор в секретната зона 51 в щата Невада. Замисляли ли сте се защо понякога Луната
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още ли дават трибуна за изява на този шизофреник? Днес казва едно, утре наобратно.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой знае кои будали ще набутат някой ден на Луната,да им работят за придобиване на ресурси и се облъчват на радиацията там!
Ще търсели друга планета,дрън,дрън!
"Годна за живот планета",хахаха,на колко светлинни години?Оправихме Земята,че само друга планета ни е зОра.
29
3
 
1
 
! Отговори
тъпото преди 1 година
хокчо батенце никой никъде не е бил.. ни луна ни марс..па ти си говори неко ти вярват офцете....
28
0
 
1
 
! Отговори
koko преди 1 година
Аз съм съгласен ама защо не сме ходили от 60г. Там или някои ни каза че местото ни е на земята
27
5
 
8
 
! Отговори
Shopp™ преди 1 година
Хокинг, беги си арчиш пенцията, не ме занимавай с глупости.
26
4
 
9
 
! Отговори
хм преди 1 година
До Анонимен - Шепа лекенца със средно образование (или с клизмa више) седнали да се подиграват на човек като Хокинг :) това говори само и единственно колко сте невежи.

То да е невеж някой, не е голям грях, ако невежата си мълчи и не се натрапва с невежеството си. Проблем става комбинацията от невежество с простащина, която агресивно се натрапва тук, при това по всякакви теми.
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не за първи път ще изчезва цивилизация на земята. Нито сме първите нито ще сме последните. Преди нас колко цивилизации са изчезнали? Така че ние ще изчезнеме друга цивилизация ще дойде и така докато земята съществува като планета. Колкото за това как трябвало да се преместим на друга планета това са пълни идио.тщини. Ако има планета годна за живот то тя е на милиони светлинни години от нас. Така че никога няма да може да я достигнат. Но учените си оправдават с тези глу.пости хилядарките заплати
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хокинг ще е новия център-нападател на Левски за сезон 2017/2018
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 30

Пет пари не давам кой какви паради прави. Не ме засяга. Теб ако те вълнуват толкова много е друга тема. И да прав си. Всеки има право да се излага дори анонимно.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно от най-важните открития на Хокинг е така нареченето Лъчение на Хокинг което за първи път успява да обедени част от Теортия на относителноста и Квантовата механика. Все неща от които си нямате идея.
21
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шепа лекенца със средно образование (или с клизмa више) седнали да се подиграват на човек като Хокинг :) това говори само и единственно колко сте невежи.

Но пък напълно ви разбирам. Да ви дам кило ракия малко салата и мога да ви гледам сеира. Балкански утайки. Нищо повече. Гнус ме е, че съм се родил в тази пропаднала кочина.
20
5
 
5
 
! Отговори
За коментарите... преди 1 година
Родната образователна система в действие. Жална ни майка ...
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако щете вярвайте, ама докато хората не станат мъдри и добри, и не еволюират духовно и спрат да воюват помежду си, а се обединят за общото им благо, няма да разберат тайните на квантовата физика, защо, защото космоса има разум, мн по-развит от човешкия.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5

"за двъхновение на стадото" само ако имаше идея колко си глупав щеше да се обесиш.