Хокинг предвижда: Земята с база на Луната до 30 г.

"Разполагаме с няколко стотици години, за да се спасим"
22 юни 2017 15:52,
53
Хокинг предвижда: Земята с база на Луната до 30 г.
Снимка: Reuters

До 30 години човечеството вече може да разполага с база на Луната. След като това се случи, следващата му цел ще бъде Марс, смята видният британски учен Стивън Хокинг, цитиран от  "Дейли експрес".

По думите му технологията, която ще позволи на хората да функционират на естествения спътник на Земята, е почти готова.

"Можем да установим база там до 30 години. Луната се намира близо до Земята. Вече сме кацали на повърхността й и сме се разхождали по нея с бъги. Следващата логична цел, на която можем да изградим база до 50 години, е Марс", допълни Хокинг.

Ученият обаче отбеляза, че поради липсата на атмосфери на естествения спътник на Земята и на Червената планета, и съответно на защита от слънчевата радиация, те не могат да бъдат обитавани, а само да послужат като първа спирка в бъдещите мисии за експлоатиране на далечния космос и търсене на годна за живот планета.

Хокинг нееднократно е споделял, че ако иска да оцелее, човечеството трябва да напусне Земята и да потърси нов дом. Според учения хората разполагат само с няколко стотици години, за да се спасят от изчезване.

"Когато сме достигали подобни кръстопътища в нашата история, все още е имало места, които да бъдат колонизирани. Точно това прави Колумб през 1492 г., когато открива нов свят. Сега тук за нас вече няма такъв", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
5
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Температурата на Венера е 400. Предлагам всички комунисти заедно с Пyтлep и Kyрнелия да бъдат закарани там.
16
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До байхейс"да свикват че с мисълта че кьопавите и сакатите са много полезни и нужни"Хокинг оглавява катедра някога оглавявана от Нютон и нямаш ни най-малка представа колко много означва това в научните среди. Когато започнеш да решаваш астрофизични уравнения на ум тогава ще казваш кой полезен кой не защото съм 100% сигурен, че дори не можеш да усмислиш това за което ти говори.
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече чета коментарите под научни статии толкова повече разбирам колко е глупаво населението на тази държава...
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До байхейсЗащо се опитваш да се правиш на компетентен все по теми от които нямаш никаква идея? Ама никаква.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевАко обект има маса то тогава той не може да се движи със скороста на светлината. Физката не го позволята.
12
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Седнал балканеца да коментира Хокинг хахаха :) ох ...
11
3
 
7
 
! Отговори
ХАХА преди 6 години
КУКУРИГУУУУ
10
3
 
2
 
! Отговори
Хокинг (бг) преди 6 години
До 30г на Земята може да няма живот!!
9
4
 
2
 
! Отговори
Stamat преди 6 години
Tozi e vij satana na zemqta!
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е, че с тези темпове на разрушаване на природата, времето ни тук на Земята изтича. Друг е въпроса, че ние няма да станем свидетели на колонизацията на други планети, защото не можем да доживеем до 300 години.
7
8
 
10
 
! Отговори
ivailo1403 преди 6 години
Тоя фантазьор за учен ли го водят ?!?!?!
6
12
 
5
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
тоя като се е родил лекаря е изплакал пръв и го е изпуснал.... след това го е ритал и тъпкал в пристъп на ужас .... та затова така ....
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно това прави Колумб през 1492 г., когато открива нов свят. Сега тук за нас вече няма такъв", каза той.=източихте ли го ве, вашта ******* лихваро-масонска , опоскахте ли всичко за 100 години, защото точно в началото на 20-и век, започна голямото източване?
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инфрачервен датчик в очилата му следи трепването на бузата мести курсора върху клавиатурата. Интел са му написали програмата с алгоритъм за предаказващо въвеждане на текст. После програмата изпраща всичко на синтезатор на човешка реч. Теоритично се получава реч на Йода преведена на български с google translator. На практика нито той, нито програмистите са сигурни какво " говори". Просто има подбран екип който "слага" правилните думи, изречения и речи за вдъхновение на стадото.
3
7
 
10
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Тоя не спряха да го разкарват като панаирджийска мечка.Плещи само фантасмагорииИ от време на време тупне по някоя глупост:....липса на атмосфера на Луната....и на Марсбля
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То цели 48 години никой не иска да иде до Луната да провери, били ли са там американците, та да се кротнат привържениците на поне една конспиративна теория, та база ще прави човечеството, много смешно
1
6
 
5
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Както отделния индивид е обречен, така е обречено и цялото човечество. Не ви ли стана ясно това