Русия отложи научна мисия до Юпитер

Фокусира се върху изследването на Венера
15 юли 2017 20:18, Елка Василева
41
Русия отложи научна мисия до Юпитер
Снимка: архив, Reuters

Русия временно се отказа от изследвания на луните на Юпитер с помощта на междупланетни станции и фокусира вниманието си върху изследване на повърхността на Венера, заяви директорът на Института за космически изследвания на РАН и вицепрезидент на РАН Лев Зельоний, цитиран от ТАСС.

"За съжаление поради ограничаване на средствата се налага да направим избор между Венера и Юпитер - каза ученият. - Отказахме се от намеренията си да изследваме планетата Юпитер и луните й, макар че разработихме планове за кацане на космически апарат на луните Европа и Ганимед."

По думите му осъществяването на тези планове бе възпрепятствано не само поради финансовата страна на въпроса, но и заради високото ниво на радиация в района на Юпитер. "Дадохме си сметка, че с електрониката, с която разполагаме, работата там ще е трудна", поясни той.

След 2025 г. Русия ще фокусира основното си внимание върху изследването на Венера. Да сътрудничат в тази насока се съгласиха американски учени, които редовно се срещат с руски специалисти.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: ЮпитерРусиявенера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сивите човечета по произход са биологически роботи на рептилоидите. Но в последно време изглежда сапридобили някаква автономност.В САЩ има база на високите белиоще от преди европейците да завладеятАмерика - в северозападната части територията е обявена за нещокато военен резерват, където имаи амер. военновъздушна база коятоима контакти с извънземните и гиприкрива.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Постоянно излитат космическикораби, но защо хората си мислятче за всички полети съобщават помедиите.Само една малка частот полетите става известна и обикновеносе дава невярна информация.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
". Да сътрудничат в тази насока се съгласиха американски учени, които редовно се срещат с руски специалисти. "Това е най-важното изречение от статията.Всичко друго е заблудаи smoke and mirrors както казватамериканците.Това което е писална латиница по-горе друг коментиращ евярно - на Луната имат бази иамериканци, и руснаци а също инацистите от третия райх. Съществувати кораби със свръхсветлинна скорости много други технологии, които не сепреподават в обикновените университети нито се
23
4
 
2
 
! Отговори
Пешо Мешев преди 6 години
До Анонимен 27 Кажи по-добре кога за последно американците са изпратили човек в космоса?
22
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това пак в бъдеще време. Кой ще ми каже кога за последно руски кораб е напискал околоземната
21
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** как може да се отказват? Това да не им е ЮП? Напред москали, Юпитер е руски, както и Крим. Нима ще го оставите на янките, както Аляска?)))))))
20
11
 
4
 
! Отговори
u4en до 9 преди 6 години
До Анонимен 9 Гагарин НЕ Е ЛЕТЯЛ В КОСМОСА ! Само ти ли не го знаеш. Обществена таина е в Раша ! Бързали са да изпреварят американците и са изценир. полета. А първите съобщения на ТАСС знаеш ли какви са били - Съвет.гражданин-комунист ГАГАРИН осъщ.1-вият полет....приземи се в степите на Казахстан...отворил сам люка...и търсещият екип го намира на 3-км до едно село да си говори с колхозниците! А и тои се пропи...разприказва се и му спретнаха авиокатастрофа! 1-вият им косм- е Г.ТИТОВ !
19
3
 
2
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 6 години
Извънземни терористи контролират производството на човешка техника вкл микро, нано и подпико..произвеждат и холограмни оръжия чрез обемно обсебване на хардуерно софтуерни комплекси..Ползват ги за трайно декодиране и последвало увреждане на условията з а живот и оцеляване в нашия общ дом - охраняван като резерват ..
18
4
 
1
 
! Отговори
Внимавайте преди 6 години
СЪмненията са че Биосферата на Юпитер е жива и много любопитна.. атака срещу нея е все едно да стреляте с микро капсули срещу човешко око..
17
6
 
3
 
! Отговори
Йордан Иванов геолог преди 6 години
Предупреждавам да не се разбиват човешки техники срещу Юпитер вкл "Касини" и подобни.Засякохме връзка между нападение срещу Юпитер в самия край на палеозоя и последвала откатна реакция срещу нашата земя.избити са почти всички живи организми на сушата в моретата и океаните..
16
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отлагането ще е за 999 години назад.И с Венера нищо няма да свършат.
15
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фашия отдавна е посмешищеь благодарение на фашисткий карлик.
14
17
 
12
 
! Отговори
Историята помни преди 6 години
Русия никога не е освобождавала България, защото Русия превзема част от Османската империя, населена с голям % българи. Нарича я Задунайская губерния, част от Руската империя.Германия и Англия заплашват с война Русия и тя се маха от Задунайская губерния.Създава се България, с помощта на Западна Европа.
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пророка НатанаилВ такъв случай защо *** се напъва да подготвя полет до Марс?
12
23
 
26
 
! Отговори
рашка_чибурашка преди 6 години
Едно е да накичиш едни МИГ-ове и СУ-та със званието "Космически войски", а съвсем друго нещо е, да осъществяваш действителни космически мисии !
11
11
 
19
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
А къде са доказателствата, че снимките от Венера не са направени в Мосфильм?
10
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично не виждам смисъл в това да се изучава Венера. Не може да се колонизира. Създаване на база на луната и подържането й ще е прекалено скъпо дори при съвместен проект между Русия и САЩ. Явно ще чакаме Спейс екса да се наложи, че рашките най-накрая да се събудят и да започнат отново да се фокусират върху по-практични мисии
9
25
 
21
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Руснаците пращаха сонди до Венера, още през 1963 г, като първи в света я достигнаха, а първите снимки от повърхността са техни. И единствени досега в света!А за какво да ходят на Луната, за да видят, че никой не е стъпвал там, и разберат как нагло са ги излъгали.
8
19
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Юпитер май ще дойде малко далечко за космическите мисии на рашките, виж Венера е по-близо, но и тя ще си остане само сферата на фантазиите им. Ако искат да бъдат космически фактор, поне да се опитат да кацнат на Луната, щото американците го направиха още през 1969, а до тоя момент "братушките" са стигнали само до орбиталната си станция !
7
12
 
17
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Е как сондите на НАСА и ЕКА обикалят Сл система вече от десетилетия а вашите чипове не стават.