НАСА: 20 супервулкана могат да изригнат. Милиони ще загинат!

Учените смятат, че те са по-опасни от падането на астероид
11 сеп 2017 07:07,
50
НАСА: 20 супервулкана могат да изригнат. Милиони ще загинат!
Снимка: Reuters

Експерти на НАСА смятат, че изригването на супервулкан ще доведе до по-ужасни последици от падането на астероид, съобщава "Индипендънт".

Експертите смятат, че до момента има около 20 супервулкана на Земята, които могат да се събудят всеки момент.

В същото време те отбелязват, че изригването на такъв вулкан ще доведе до "вулканична зима", в резултат на което милиони хора могат да загинат.

Като най-опасен сред всички супер вулкани учените определят вулкана в Йелоустоун, в американския щат Уайоминг.

Калдерата (вулканично образувание, получено при сриване на кратера навътре в самия него) на този вулкан е с размери 55 на 72 километра.

Сега специалистите от НАСА разработват план за предотвратяване на изригването на този вулкан. Разглежда се вариант за увеличаване на обема на водата за "охлаждане" на вулкана.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
ГАсете фаровете преди 6 години
края на мезозойската ера идва след доста по скромна война. След три грешни истрела на трети външен тежък артилерийски дивизион единия от които поразява мексиканския залив/работна хипотеза/ е срината биосферната и проникват жестоки врагове.Провеждат се ядрени войни. Започва нова мощна вулканогенна фаза.Другата хипотеза е за падането на три астероида У НАс има следи от първия БЯла Варненско ,КЛадоруб мездренско от втория ./вижте прослойки с иридии
42
0
 
1
 
! Отговори
JJivanov Geolog преди 6 години
У нас следи от палео вулканична дейност има в Стара планина тн пермотриаски вулканизъм.С него са свързани и огромни радиоактивни замърсявания все още некомпенсирани.Може д а отидете на екскурзия до Очин дол където има запазен Великолепен вулкан с базалтова лава пирокластити базалтови стълбове..
41
0
 
0
 
! Отговори
края на неозоя идва преди 6 години
В кеая на *** нагли диверсанти провеждат милиони години декодиране на биосфернат а охрана на земята.Подобно тежко декодиране и увреждане став а в момент а от същите нагли диверсанти ползващи домашни хора развъдени масово от преди 8802 години.чрез подадени през наркомани нови изобретения наглите престъпници произвеждат вс е п о жестоко в редни оръжия вкл холограмни.инсталирват ги навсякъде вкл на милиони автомобили.Вече увреждат с милиарди холограмни оръжия Биосферата и планетата ни.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
доколкото си спомням, чрез изригване земята "изпуска парата", което предотвратява по-големи глобални катаклизми. Охлаждане няма да смъкне напрежението, просто ще избие на друго място.
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При едно евентуално изригване на Йелолстоун ,планетата ни няма да види слънце в близките 30 години заради вулканичната зима.Това означава ,че всякакъв живот на Земята ще бъде заличен.Повечето от вас грам си нямат представа за какво иде реч,но нали е на територията на САЩ...Разликата е там че американците ще бъдат изпепелени на момента,а ние ще се мъчим известно време след това.A за тези необразованите,дето щали да го взривяват с ракети,ще им кажа ,че това е невъзможно.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До вулкана в ЙелоустоунВиж колко си ограничен.Вулкана няма да изригне дори и да го взривиш с атомна бомба.Ако Йелолстоун изригне ,далеч няма да си заминат само американците а 90% от живота на земята.В близките 1000-10 000 години ,най-вероятно няма да изригне.
37
4
 
0
 
! Отговори
вулкана в Йелоустоун преди 6 години
Това само чака Ким и терористите да взривят и вулкана в Йелоустоун, не им трябва нов Пърл Харбър
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига ве! Толкова ужаст! До вчера бяха руъските хакери, после Ким с неговите бомби, после тайфуни и урагани, а сега и вулкани... Как ли е оживяло човечеството толкова време при тея опасности? Или Zlatko си мисли, че е добре да се увеличава напрежението? С каква цел на масите трябва да им е гадно? За да не излязат и да ометат Бойко и сие със сопите?
35
5
 
6
 
! Отговори
Госпожицата преди 6 години
Спокойно моряци вода за всички ще има,и това ще стане някога,дали там или на друго място,ще има изригвания, трусове,урагани,тъкмо да се поразредим на земята че твърде много маймунки станахме на един клон.
34
7
 
1
 
! Отговори
бъб преди 6 години
Драги,писатели проверявайте си новините Йелостоун не е никаква столица на Уайоминг
33
2
 
4
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Това което писах преди няколко години - на руснаците им трябва само една ракета за Йелоустоун и толкоз! Това ще е спасението на човешкия род, край на световното еврейство, геноцид за оцелялите! А какво е геноцид евреите най добре знаят след като са го практикували пет хиляди години.
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До славянинТеб още ли не са те прибрали в някоя лудница? Или те вече не работят...
31
4
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
Абе важното е гоите да бъдат държани постоянно в страх и напрежение! Така стават още по лесно податливи на възприемане на идеята от нужда от единно правителство и'нов светоен ред"!
30
2
 
0
 
! Отговори
reshenie преди 6 години
kosmi4eska prahosmuka4ki v orbitai truba opunata s meteriologi4en balon ot kota pod ozonovia sloi shte spasi 4oveshkite paraziti na zemqta trubata mogedae izrabotena ot materiala ot koito e izrabote balona, a dvigatelq zadvigvas ot paneli na sovala. u4enite shte iskat shimi4en na4in da svalqt vsi4kata pepel na zemqta a istinata 4e trqbva da ima absorbatori nad tiq zaplahi.
29
8
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Нам са нужни само Йелостоун и Везувий, за да се осовободим от евроатлантическите ценности и европската ориентация, а ако в България, не остане нито един истински Българин, време е и Турлата да се събуди. Алилуя, бейби;)))
28
1
 
6
 
! Отговори
До Т преди 6 години
и ти, и аз, а и останалото население на тия географски ширини поне до Кавказ сме абонирани за всички последици от изригването на Кампи Флегрей без лавата. Заради въртенето на Земята и посоката на атмосферните течения.Колкото до Йелоустоун, имаше някаква статистика - за последните 20 млн. г. беше изригвал 10-на пъти горе-долу на равни интервали. Приемаше се, че след последното изригване има закъснение с 600-700 000 г. Напоследък има косвени признаци за събуждането му - гейзери, надигане и т.н.
27
5
 
6
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
НАСА : Населението на земята са *** и ще повярват във всичко каквото им се каже, стига това да е от официоално принзата агенция или човек у когото имат респект иначе доказана обществена фигура. Аре зимайте си супервулканите и мини черните дупки и чаУ
26
0
 
3
 
! Отговори
Т преди 6 години
До ГошуАз не оспорвам опасността от супервулканите, а твърдението в статията, че "до момента има около 20 супервулкана на Земята, които могат да се събудят всеки момент." Да, супервулканите са 20, но с изключение на Кампи Флегреи са в период на покой.
25
0
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: Т (номер 20)Ами пълни глупости са. А най-лошото е, че и BBC ги преписва и разпространява.Въпросният учен, Уилям Уилкокс от JPL когото цитират е инженер, занимава се с кибернетика и роботика и разработва ровъри за Марс и други планети.Нищо общо няма с вулканите, нито разбира от вулкани.А вулкана който цитираш се изучава от вулканолог, доктор Лука де Сиена, който е казал по този повод, че цитираната "новина" от НАСА е просто една дебелашка шега.Ама новинарите търсят сензации...
24
1
 
1
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До ТЕ то така де, аз четох същото, но пък къде е Италия, къде САЩ? И да е по-слабо, нас по-лошо ще ни засегне