Не Русия, не САЩ, Китай праща мисия на Марс!

Безпилотният Марсоход ще кацне на планетата през 2020-а
21 сеп 2017 14:07,
71
Не Русия, не САЩ, Китай праща мисия на Марс!
Снимка: flickr

Китай ще стартира космическа мисия до Марс около 2020 г., предаде ТАСС като цитира в. "Чайна дейли". Китай възнамерява да получи почвени и скални образци от четвъртата планета в Слънчевата система към 2030 г.

По думите на главния инженер-проектант на мисията Чжан Жунцяо, Китай планира да стане първата страна, съвместила орбитална дейност с тази на повърхността на Марс в една и съща мисия. В китайския проект се работи по три основни направления - орбитален апарат, спускаем модул и марсоход.

Мисията ще включва 13 комплекса научно-изследователско оборудване, 7 от които са предназначени за орбиталния апарат, а 6 - за марсохода.

Орбиталният апарат ще събере данни за марсианската атмосфера, електромагнитното поле и температурата на Червената планета, ландшафта й, както и друга полезна информация.

Марсоходът с тегло около 200 кг ще изследва повърхността на планетата и ще тества оборудването, което в следваща мисия ще бъде използвано за събиране на почвени и скални образци и за по-късното им изпращане на Земята.

По думите на учения, Китай планира до 2020 г. да осъществи кацане на безпилотен апарат на Луната в рамките на програмата "Чанъе-4", както и да отправи към естествения спътник на Земята безпилотната мисия "Чанъе-5" с възвръщаем модул за получаване на образци от грунта.

Китайската космическа програма освен това предвижда изследвания на астероиди и други космически тела за събиране на данни за произхода на Вселената и търсене на извънземен живот.

Чжан Жунцяо отбеляза, че Китай планира да отправи една мисия към Юпитер през 2036 г. и друга към Уран през 2046 г. По думите му, тъй като тези планети са много отдалечени от Слънцето, нужната за подобни полети светлинна енергия ще е недостатъчна.

Както поясни ученият, съвременните двигатели са неподходящи за постигане на поставената цел - дългото съхраняване на горивото води до загуба на първоначалните му свойства, тъй като космическата среда понякога може да е по-агресивна от земната.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конетиращите тук както винаги са типичен пример за родното образование. Пълна трагедия. Нищо чудно, че държавата е в калта и там ще си остане.
27
2
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
Посочи ми една единствена интернационална мисия с член който е православен всичките са платени от сорос псевдо учени и режисьори от холивуд
26
3
 
6
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
Нито един радиолюбител не е хващал сигнал от мисиите Аполо. Само това което им пусне Наса. А руснците са имали станция за следене в Крим, обаче оттам не могат да се прихванат сигнали.
25
5
 
7
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
Ако 69-та са ползвали CGI, значи не само на луната са били ами сигурно и на Венера са кацнали. То ясно че ви плащат да плюете по всичко което не е православно и руска, ама спрете се малко , за смях станахте вече!
24
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20Толкова сте глупави, че нямам идея как пазите равновесие. Голяма част от тези мисии са ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ. Екпите които работят по тях са ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ. Толкова сте си заврели главите отзад, че вярвате как НАСА разбираш ли е част от някаква невероятно правителствена конспирация. Другия път когато пишете по подобни теми СЕ ЗАПОЗНАЙТЕ ПОНЕ МАЛКО С МАТЕРИЯТА. Балкански тъпaнари!
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само и тази мисия да не излезе менте, като предишната им до луната. От нея гледахме само кинаджийски глупости и CGI
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21Моля те не се обаждай когато нямаш никаква идея какво говориш.
21
5
 
7
 
! Отговори
До18 преди 6 години
Това със следенето на комуникациите го разпрявай на баба си. Защото американците са ползвали честота от 1 гигахерц, която може да се улови, само с насочена от щатите антена. Като спектъра на този сигнал включва видео, телефония, телеметрия и още куп други сигнали. Без съответна демодулация нищо не може да се улови.
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19Да вярваш на НАСА и холивудските им изпълнения е истинската глупост.
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срам ме е, че съм част от толкова глупава нация... просто невероятно.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 9В същия ред на мисли, руснаците (а и не само) са можели да проследят сигналите от комуникациите с мисиите Аполо на Луната и да се види реално от къде идва сигнала. Дали ако беше фалшиво нямаше да го раздуят още тогава????
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 9Трудно ми е да повярвам, че има хора като теб които знаят толкова малко за материята... сигналите на Кюриосити могат да бъдат прихванати и проследени от всяка държава с нужната апаратура. Защо мислиш, че това е само САЩ??? За пример в момента единствената антена която може да получава сигнали от Вояджър 1 се намира в Австралия и не е на НАСА... или той е фалшив??
16
6
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Явно американците ще побързат да пуснат на Марс Кюриосити, че да не се изложат като видят китайците че няма никой там
15
3
 
10
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Няма смисъл да си губиш времето да пишеш в този пропаднал сайт пълен с промити мозъци!Аз съм се убедил доста отдавна, че хората напълно си заслужават съдбата!
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде българската простотия плъзна и в тази тема...
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10Аха :) викаш ако е НАСА е фалшиво ама всеки друг е истинско :))))
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно американските марсоходи блуждаят по пустинята в Аризона, щом Китай ще е първият. Така както и на Луната "летяха"
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8Факт е също така, че знаеш за света около теб само от простотиите прочетени в нета.
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това вече ще е първото кацане на Марс. А да видим поне най-накрая истински снимки че може и да има нещо интересно там.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от сайта на НАСА относно мисията 2020:"The mission is timed for a launch opportunity in July/August 2020 when Earth and Mars are in good positions relative to each other for landing on Mars. That is, it takes less power to travel to Mars at this time, compared to other times when Earth and Mars are in different positions in their orbits. "