САЩ отново искат да изпратят човек на Луната

Майк Пенс иска страната да бъде лидер в усвояването на Космоса
Обновена: 5 окт 2017 21:42 | 5 окт 2017 21:42,
111
САЩ отново искат да изпратят човек на Луната
Кадър, запечатал сянката на Нийл Армстронг на Луната Снимка: архив, Reuters

САЩ възнамеряват отново да отправят астронавти на Луната, с което страната ще утвърди лидeрските си позиции в усвояването на космическото пространство, заяви американският вицепрезидент Майкъл Пенс, цитиран от ТАСС.

Той участва в заседание на Националния космически съвет в Шантили в щата Вирджиния.

"Ние ще върнем нашите астронавти на Луната, за да положим основите на бъдещи изследвания на Марс и на далечния космос", заяви американският държавник.

По неговите думи пред САЩ стои задачата за осигуряването на постоянно търговско присъствие на пилотирани апарати в околоземна орбита. Според него страната е лидер в изследването на космоса.

"Ние никога няма да допуснем Америка да отстъпи от тази позиция", заяви Пенс.

Американският космически съвет възстанови своята работа след над 20-годишно прекъсване по настояване на президента на САЩ Доналд Тръмп. Той е призван да даде препоръки за обезпечаването на лидерските позиции на САЩ в усвояването на космическото пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
7
 
24
 
! Отговори
??? преди 6 години
Щом технологиите през 1969 са позволявали разходка до Луната и обратно, сега същата разходка трябва да е безкрайно лесна и рутинна... Но никой не лети все още до Луната. Защо ли???
56
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че, кога са били на Луната, че пак щели да пращат човек????
55
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако на любимият ни естествен сателит имаше нефт, вече щеше да има и демокрация :)
54
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали тази снимка е снимана на някой калифорнийски плаж?
53
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците още не могат да построят космическа тоалетна, пък ще ходят до Луната. Което за такива полети е просто задължително! Приказките че астронавтите са стояли две седмици в памперс, са просто за много големи наивници.
52
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оказва се, че дори боята на капсулата не е обгоряла(което се случва при преземяване). Тоест, ПРАЗНАТА КАПСУЛА НА АМЕРИКАНСКИЯ АПОЛО ДОРИ НЕ Е ХОДИЛА В КОСМОСА:)А те са обявили вече успешен полет на двама астронавти ;)-Цялата им космическа програма на САЩ е фейк. Изключение прави програмата им със совалките. Там наистина постигнаха успехи, но за съжаление завърши трагично. Програмата за космическите совалки им беше доста успешна, но вероятно 1/3 от дълга на САЩ се дължи на нея.
51
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските учени много добре знаят, че никой не е кацал на луната. По време на най - мощната програма на САЩ за пилотирани кораби - Аполо, се случва едно знаменателно събитие, от което има снимки ;)- Истински, нережисиртани снимки. Американците обявяват пилотирано изстрелване за успешно с 2 - *** астронавти. След 6 часа руснаците им съобщават, че са "спасили" капсулата с астронавтите, паднала на няколко хиляди километра от мястото на изстрелването. Намират капсулата абсолутно празна в океана ;)-
50
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глонас има в орбита в момента 28 спътника, при 24 необходими. Тоест има 4 в резерв. В САЩ, където няма наземни станции на глонас, точността на системата за цивилни портебители е под 1 метър, докато съответната точност на ГПС е над 8 метра(за цивилни). В Африка, Европа и Азия точността и скоростта на определяне на кординатите на Глонас е ненадмината от нищо, защото там имат наземни станции. Същото важи и за океаните.
49
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Отново"... ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
48
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дейвид Гелернтер, съветник на Тръмп за наука, нали знаете какво каза миналия месец: Как ще ходим на Марс, след като още не сме стъпвали на Луната!
47
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добавил бих и Мат Деймън - агроном
46
4
 
37
 
! Отговори
Екипажът на мисията преди 6 години
Ръководител на полета - инженер Стивън СпилбъргТехнически Ръководител - инженер Джордж ЛукасГлавен Пилот - Харисън ФордПомощник Пилот - ЧубакаИзследовател - Доктор химик Люк СкайуокърКомпютърен Инженер - ТрипиоСпециалист по ракетните двигатели - Дарт ВейдърСпециалист по финансирането на полета - Джаба Хаитинянина
45
19
 
18
 
! Отговори
прахоляк преди 6 години
Руските учени нямат съмнения за кацането на американците на луната. Явно и те са в конспирацията. А, и китайците съшо. Само българските "коментатори" знаят истината!
44
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо, никой човек не е стъпвал на луната понеже вие човеци нямате технологията за да го направите. Едно е да хвърчите със сувалки и капсули в орбита което правите от десетилетия а съвсем друго да отидете до луната, нещо което уж сте правили преди повече от 50 години и от тогава? Ми нищу нали.
43
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко са изостанали руснаците можете сами да изчислите. Най-много употребяваната днес космическа система GPS е готова през 1979 година и в момента е разположена на 240 спътника. Руснаците успяха да постигнат подобие на GPS едва през 2010 година когато задействаха Глонас. В момента Глонас е в окаяно състояние разполагаща с няколко спътника и работеща на ограничена територия. Та мисълта ми беше че като извадим от 2010-1979 получаваме една над 30 годишна разлика което е голямо изоставане.
42
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зелените човечета колкото и змии и гущери да бълват, си остават нищожни пред фон Браун. Самите байконурци не отрекоха полетите до Луната и кацането. Разни *** като Ян ван Хелсинг пишат платени помии.
41
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как руснаците да са първи в Космоса, защото цялата им космическа програма от 1957 та до днес е построена за постигане на престиж а не с практически цели. Те не видяха огромните възможности които предоставя Космоса. Затова и първият шпионски спътник е американски, първият комуникационен спътник е американски, първият метеоспътник е американски и т.н. Днес руснаците вече са безнадеждно изостанали.
40
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вернер Фон Браун е щастлив човек, защото успя да реализира мечтата на живота си. Неговата ракета Сатурн5 изпрати 6 успешни пилотирани мисии на Луната.
39
3
 
10
 
! Отговори
До 45 преди 6 години
Обаче, защо руснаците не продължиха с опитите с Н1. А нареждат да се унищожат останалите три ракети готови за старт. А със същите лунни двигатели сега американците летят в Космоса. Защо не използваха техните лунни двигатели, които не гърмяха на старта? Май кофти въпрос?
38
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще честваме 50 години от стъпването на луната. Дано съм жив и здрав до 2019 година. Още си спомням деня в който кацнаха на луната 21.07.1969 горещ ден в който имаше лятна буря. Само че тогава на русофилите никак не им идваше на ум да твърдят че това е фалшификат и с половин уста срамежливо и тихо обявиха по телевизията че първия човек в човешката история е кацнал на Луната. По късно КГБ се усети че има хляб в един лъжлив филм и наеха Кубрик да им го издялка с необходимите "доказателства".