Астрономи откриха галактика-двойник на Млечния път

Тя си прилича като две капки вода с нашата
16 ное 2017 18:00, Елка Василева
14
Астрономи откриха галактика-двойник на Млечния път
Снимка: архив, Reuters

Южнокорейски учени от университета "Йонсей" в Сеул са открили галактика-двойник на Млечния път, разположена на 180 светлинни години, съобщава в. "Сън".

Масивната спираловидна галактика е точно копие на звездната система, в която е разположена нашата Слънчева система.

Въз основа на снимки, получени от телескоп, е съставен предполагаем модел на новооткрития звезден куп NGC 2718. Освен че повтаря границите на нашия Млечен път, той има и идентична структура. В нея са включени големи облаци, подобни на Големия и Малкия Магеланов облак.

Сега на учените им предстои да изучат процесите на звездообразуване в новия звезден куп и да отговорят на въпроса дали съществува живот в галактиката, която си прилича като две капки вода с нашата.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: галактикаМлечният път
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОсманЕ не е нищо. Прави бомби.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анониментези не са в час с разстоянията, ама в много порядъци
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако друга галактика с размер 100 000 светлинни гоини е на разстояние 180 светлинни години, по-добре се хванете за нещо здраво, защото яко ще се разтресе. Но всички знаем що за стока са днес.бг
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Галактика двойник, слънчева система двойник, земя двойник, бате бойко двойник.
8
2
 
4
 
! Отговори
Ж. преди 6 години
До Ох - представи си нашета галактика като пица в която слънчевата система е като малко парче пеперони, много по лесно е да видиш другите пици примерно над теб и в страни от теб, отколкото да видиш другите парченца пеперони с които сте залепнали за пицата
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами айде изнасяйте се към тази галактика. Сигурно има и такава планета като земята. ...рете я и нея и после търсете друга галактика. Пара.зитите търсят плячка.
6
1
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Това е...добре,че са открили Галактика...двойник на нашата,но когато открият Слънцето и Земята в тази Галактика,да ми се...обадят;иначе е...менте.
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Южнокорейски учени от университета "Йонсей" в Сеул са открили галактика-двойник на Млечния път, разположена на 180 светлинни години, съобщава в. "Сън"."Само дето разстоянието е 180 000 000 светлинни години. Ако близнакът беше на 180 светлинни години, трябваше да очакваме галактически сблъсък с него. Само за справка големината на нашата галактика е 100 000 светлинни години (30 килопарсека), така че предполагам ви е ясно каква глупост сте изтърсили в статията.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Журналиста писал статията явно си няма понатие от астрономия 180 св.години нама да са цифрите маи са с много нули
3
1
 
20
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
На 180 светлинни години, пълно копие, викате? Тая работа звучи притеснително :D Пишем го в графата "Конспиративни теории", докато се изясни, а някой да сипе още 1 ракия.
2
11
 
9
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Телевизора ми е южнокорейски Самсунг. Телефона самсунг. Южнокорейски учени правят открития. Комунистическа Северна Корея какво прави? Нищо.
1
2
 
8
 
! Отговори
филмаджии преди 6 години
"предполагаем модел на новооткрития звезден куп NGC 2718"Може ли да ни покажете непредполагаема снимка на Земята от околоземна орбита..?