Китайски апарат ще изследва обратната страна на Луната

Мисията на "Чанъе-4" предвижда първото меко кацане на сонда
23 ное 2017 22:44,
16
Китайски апарат ще изследва обратната страна на Луната
Снимка: pixabay.com

Една от задачите на китайския космически апарат за изследване на Луната "Чанъе-4", чиито старт се очаква през 2018 година, е да установи връзка между Земята и обратната страна на нашия естествен спътник, съобщава ТАСС.

Мисията на апарата предвижда първото в историята на космонавтиката меко кацане на изследователска сонда на обратната страна на Луната. Тя ще осъществи истински пробив в нейното изследване.

Втората важна задача на "Чанъе-4" е да осъществи връзка между Земята и обратната страна на Луната чрез ретранслатор от точката на Лагранж L2.

Чрез сондата ще бъде установена платформа за по-нататъшното изучаване на обратната страна на Луната.

Апаратът "Чанъе-4" е оборудван с автоматична лунна станция и луноход, който ще бъде използван за геоложки изследвания, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 6 години
А да кацне... щото мераци бол. То това не е като да играеш на джаги.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МомоМоме, ти защо така? Нещо симпатизираш на друга страна ли? Дай да позная на коя!На Русия, разбира се! Зер, няма да е на тези, които през ВСВ смляха София, бомбардираха и други български градове и избиха над 3000 мирни българи, разрушиха десетки хиляди сгради! На тях не е възможно да симпатизираш, не си такъв предател! А китайса вкусно готви, лекува - боде с игли, слага вендузи и участва в наса икономика. И се държи прилично! Цай тиен!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Каква японска технология, колега? Мина времето, когато Япония задаваше модата в технологиите. Да знаеш нещо за космическите програми на двете страни? За японската тежка ракета? Китайците вече правят орбитални станции, изстрелват апарати с по трима"тайконавти". Къде са техните ракети, къде е Н-1? Самолетът J-20 вече влиза на въоръжение, а "Mitsubisi" има един пробен полет. На някого може да му е мъчно, но Китай крачи с гигантски стъпки напред! Учете мандарин! Сие-сие!
12
2
 
7
 
! Отговори
Да кажа и аз.. преди 6 години
Навремето гледах някаква Холивудска "боза" -Аполо17-игрален филм. Гледайте го, но остава един гаден привкус и въпреки че е фантастика, се замисляш къде отиваме какво търсим на места където не трябва да живеем. Ние сме част от екосистемата на Земята-не ставаме за Космоса, Луни, Планети и т.н.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
zashto nikoi ne kaza na lunata? tam ima jivot i to na obratnata i srtana. tia, koito sa kazali tam imat ultimatom da ne go praviat poveche! v zamiana na tova sa poluchili spezialni tehnologii za svetlinni oryjia, koito praviat na prah vsichko, koeto dostignat. razrovete se v you tube.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4Толкова са ми смешни подобни коментари :) Вие имате ли идея колко апарата обикалят и картографират Луната? :) Като не се интересувате от материята защо се излагате? Снимки на Аполо има от поне няколко апарата и то не само на НАСА.
9
5
 
4
 
! Отговори
JJIvanov Warning преди 6 години
Ohranata на ЛУната може да ликвидира КИтай и други стрaни пращащи тежко вредни съоръжения вкл с холограмни декодиращи сканираща техника срещу Луната ..Много опасни са тези които кацат на нея..Подобно предупреждение има срещу САЩ заради високо вредни апарати атакуващи СЛънцето Сатурн и Юпитер..НЕ СМЕ САМИ..НЯМА ОТ КЪДЕ ДА КУПИМЕ НОВО СЛЪНЦЕ ЗА ВАШИЯ РЕЗЕРВАТ подават отгоре..НЯма вече заводи производители на безвредни слънца като това..
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано да стигне поне видимата страна на Луната без аварии... И дано да са краднали някоя технология от Япония жълтурковците, че да станат нещата! Успех!
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1ТИЕ са тръгнали да покажат високата си класа! Вече отсвириха съединените американски щати като парен локомотив прашен дилижанс с уморени коне. ТИЕ изнасят акъл, а червените вратове купуват! Не могат приличен ракетен двигател да направят, без руските РД-180 са за музея! Без "Протоните" МКС-то отдавна да е история с лош край!
6
0
 
6
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Какво стана с чайконафтите? Тая година трябваше да кацнат на Луната. Останаха само 5 седмици до края на годината. Ще трябва доста да побързат.
5
4
 
11
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Да се обзаложим ли, че мисията ще се окаже провал? Малко преди да кацне или много малко след това ще загубят връзка с апарата.
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат да разобличат краварите с тяхното кино за Аполо.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И после пак да ни се изтърси на главите. Руснаците поне си пращат станциите за Марс , някъде на майната си из космоса.
2
1
 
11
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Пащат сонди извън системата а още няма нищо на обр.страна на Луната
1
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия къде са тръгнали с тия китайски ***?