Впечатляваща суперлуна! Кога? Тази неделя

Тогава орбитата й ще е само на 357 987 км от Земята
29 ное 2017 13:30,
3
Впечатляваща суперлуна! Кога? Тази неделя
Снимка: Pixabay

Декемврийската суперлуна в неделя ще бъде най-голямата и най-ярката за 2017 г. Това ще стане факт, благодарение на орбитата на естествения ни спътник, който ще се намира най-близо до Земята.

"Това е естествена част от лунния цикъл и се случва около веднъж годишно - казва Марек Кукула от Кралската обсерватория в Гринуич. - Разликата в яркостта и привидния размер е само няколко процента, но пълнолунието така става още по-приятно за наблюдаване. Струва си човек да погледне небето, за да види суперлуната".

Астрономът пояснява, че Луната на 3 декември ще изглежда със 7 % по-голяма и с 16 % по-ярка от обичайното. Тогава орбитата й ще е само на 357 987 км от нашата планета.

Припомняме, че суперлуната в тази неделя ще е четвъртата за 2017 г.  (?JD)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
нн преди 6 години
Август, т.г. между 1 и 10 си спомням нали пак имаше супер луна. Имаше малко облаци във Велинград, но към 10 часа вечерта се появи.
2
2
 
3
 
! Отговори
Митолог преди 6 години
Обаче не давате инфо относно връзката между този тип луна, появата на върколаците и техните специфични изяви, или поне фолклорните вярвания по тази тема.Та всеки да реши, ще се плаши и ще се заключва ли, или няма да обръща внимание, или пък ще ходи из пусти местности с цел да види или залови върколак!
1
2
 
7
 
! Отговори
www преди 6 години
А дано да има и ясно небе, та да я видим тази Суперлуна.