Стивън Хокинг: Огнен ад дебне човечеството, Земята ще изгори!

Ученият предвижда живота на планетата да свърши като този на Венера
10 яну 2018 21:35,
121
Стивън Хокинг: Огнен ад дебне човечеството, Земята ще изгори!
Снимка: Rеuters

С черни краски обрисува Стивън Хокинг бъдещето на хората. Прогнозата на британския физик-теоритик е, че ако човечеството не съкрати емисиите на парникови газове, рано или късно температурата на Земята ще достигне до 460 градуса по Целзий.

Известният учен предупреждава дори, че Земята я очаква същата съдба като тази на Венера, съобщава в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Хокинг припомня, че преди 4 милиарда години Венера е била точно копие на Земята - имала е атмосфера, морета, растителност, но поради ред причини просто е "изгоряла".

Огнен ад дебне и човечеството, което по думите му ще загине, заради климатичните промени на нашата планета.

А отчитайки, че възрастта на Земята е около 4,5 милиарда години, тя щяла да се превърне в мъртва пустиня само за 500 милиона години.

Хокинг не спести укора си и обвини президента Доналд Тръмп за подписването на "смъртната присъда" на нашата планета, след оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
10
 
! Отговори
Мале преди 6 години
Като чета коментарите на 90% от хората писали тук,не знам за прогнозата на Хокинг,*** се плаша за нашето бъдеще-*** народ,слаба държава.
86
2
 
13
 
! Отговори
Кондьо преди 6 години
Поне не каза ли към колко часа ?
85
6
 
1
 
! Отговори
453 преди 6 години
тос има вече много зяви .
84
2
 
5
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи това което описва Хокинг е възможо най-лошия сценарии! Но е напълно възможен! Ще се получи ако почнат да се топи замръзналия метан дето сега се намира некъде под водата! Освен това метана е 100 пъти по парников газ от CO2. Те това може да почне да се получава ако температурата се дигне с около 8-10 градуса по целзии! После ще почне един лавинообразен процес дето ще доведе до невиждани урагани и повишаване на температурата! После изпарение на водата и после венера! Е требе си време ама ...
83
1
 
9
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 87Съветвам те да не прибързваш със заключенията си кой до какъв клас е учил.Щото ако продължим темата, всички учени са хора като нас и като такива бъркат.Известно е какво е казал дори Алберт Айнщайн по повод спора във връзка с квантовата физика: "Не мисля, че Бог си играе на зарове".Е да, ама не е познал! Бог си играе точно на зарове!Това че си открил много неща и имаш голям принос в дадена област не означава че не може никога да не станеш за peзил.
82
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип хората имат едно странно мислене, че щом няма да се случи днес или утре значи не ги засяга. В България пък това важи с пълна сила. Щом *** не го притеснява и нищо няма да фане от цялата работа занчи какво да се занимава я...
81
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХансСмешник. Точно за Стивън Хокинг думата "пишман учен" е крайно неподходяща. Очевидно е, че за него си чувал само от днес бг. Балканските *** с знания по физика и математика на ниво 8 клас седнали да се смеят на Хокинг. Жалка картинка сте.
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Жоре ЕкологоЗа разлика от Ванга той има доказателстав за това което говори.
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглаивето писано от някой който дори не знае кой е Хокинг.
78
8
 
2
 
! Отговори
Жоре Еколого преди 6 години
И тоа почна като Ванга да се изявява....
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след нас - и потоп!
76
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааааааааааа,не така,не плюѝте човека! Лично аз му изпратих снимки на Венера преди апокалипсиса.
75
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе как ги изчисляват тия години, милиарди трилиони,да не са намесени от Федералния Резерв
74
3
 
6
 
! Отговори
3 преди 6 години
По неговата логика излиза,че Венера е имала и човеци ,които са я унищожили .А ако е нямало тогава значи и без човечеството апокалипсиса е неминуем .Не съм впечатлен .
73
0
 
4
 
! Отговори
до 75 преди 6 години
Чували ли сте някога термина НАУЧНА РЕЛИГИЯ?--Да - нарича се сциентология. Създадена е от писателя фантаст Л. Рон. Хъбърд. Той умря, но религията му и сега има куп последователи.
72
1
 
23
 
! Отговори
666 преди 6 години
Намерих оригиналния материал с изказването на Стивън. Надежда Йосифова, авторката на тази микростатийка си е измислила, че Стивън е казал, че на Венера е имало атмосфера, растителност и морета като на земята. Поредната фалшива новина. Изобщо журналистите много лъжат.
71
6
 
4
 
! Отговори
Ханс преди 6 години
Сигурно ако не го бъркаха със Стивън Кинг, тоя пишман учен нямаше да продаде и една книга....Абре Стивънчо що като сме се затоплили глобално платих 400лева ток бе???
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само разбрах, че всички тука нямате шанс за оцеляване. Всички тука сте крайна фаза на анархия и отричате всичко, "Защото знаете всичко". Прав си е Хокинг за вас!
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чували ли сте някога термина НАУЧНА РЕЛИГИЯ?
68
5
 
1
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименВземи Библията от ръцете на твоят жив труп", па дори бил той доктро по физика или му скъсай страниците от Откровението на Йоан. Моят Бог Слънце е Жив, а твоят?;))) А, да,з абравих, твоят е доктор по физика от Кеймбриджкият университет. Много е важно, дебело да подчертаеш "Кеймбриджкият университет";))) , с което да предадеш някаква тежест на въпросният "титул".