Стивън Хокинг: Огнен ад дебне човечеството, Земята ще изгори!

Ученият предвижда живота на планетата да свърши като този на Венера
10 яну 2018 21:35,
121
Стивън Хокинг: Огнен ад дебне човечеството, Земята ще изгори!
Снимка: Rеuters

С черни краски обрисува Стивън Хокинг бъдещето на хората. Прогнозата на британския физик-теоритик е, че ако човечеството не съкрати емисиите на парникови газове, рано или късно температурата на Земята ще достигне до 460 градуса по Целзий.

Известният учен предупреждава дори, че Земята я очаква същата съдба като тази на Венера, съобщава в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Хокинг припомня, че преди 4 милиарда години Венера е била точно копие на Земята - имала е атмосфера, морета, растителност, но поради ред причини просто е "изгоряла".

Огнен ад дебне и човечеството, което по думите му ще загине, заради климатичните промени на нашата планета.

А отчитайки, че възрастта на Земята е около 4,5 милиарда години, тя щяла да се превърне в мъртва пустиня само за 500 милиона години.

Хокинг не спести укора си и обвини президента Доналд Тръмп за подписването на "смъртната присъда" на нашата планета, след оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
14
 
19
 
! Отговори
до 28 преди 6 години
Не знам дали човек с никнейм: "Андрешко", има право да оборва Стивън Хокинг и да го нарича псевдо учен!?! .... Андрешко!!!
26
40
 
14
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Защо въобще се занимават и слушат глупостите на този псевдоучен. Кога смогна да ходи на Венера и разбрс каква е,че ни плаши с нея,за да снасяме пари на такива клатику.ровци. Венера не е съизмерима със Земята нито по големина,нито по гравитация,а най-малко повурхността й не е била 72% вода,благодатение на която Земята има саморегулираща се система. На Земята по-бързото затопляне се компенсира с по-интензивно изпарение и съответно облаци,които първо скриват слънцето,а също започват интензивни вале
25
6
 
21
 
! Отговори
Дървосекач преди 6 години
Е как измислиха тази растителност на Венера? В статията в таблоида Daily Mail не се споменава нищо подобно.
24
8
 
26
 
! Отговори
И какво от това? преди 6 години
И без това за повече от 95% от хората на планетата живота е гаден.
23
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хопкин ще изгори преди Земята хаха
22
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Хокинг не спести укора си и обвини президента Доналд Тръмп ..."---Е, сега разбрахте ли защо беше цялата тази "научна" публикация? Пълни глупости!
21
3
 
27
 
! Отговори
До 21 До младите.... преди 6 години
Абе те тези младоци си мислят че на 9 септември 44та,са спрели интернета в България ,ти за IQ им говориш.Мозъците на повечето от тях са колкото витами С.Подигравчии и многознайковци./Естественно от Интернет/
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе то е асно, че кравар ще унищожи планетата, нали имат опит с индианците.
19
16
 
45
 
! Отговори
До младите,,умници&q преди 6 години
Боже какви блестящи ДЕТСКИ умове сте.Да ви се ненарадва човек.Ако всички хора бяха с вашето IQ щяхме да сме още в пещерите.Това че се ,,изказвате" на този уред в ръцете ви и си говорите по скайпа с приятели,ползвате всички нови технологии се дължи на хора като този човек.Когато преди 40-50 години баща ми казваше на баба че ще се виждаме като си говорим от разстояние тя реагираше с подигравка като вас.Не се смейте на умния,а се мъчете да го задминете млади мушмороци.
18
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му мислят след 500 млн. години...
17
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хокинг не спести укора си и обвини президента Доналд Тръмп за подписването на "смъртната присъда" на нашата планета, след оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата.Жалко че Хокинг не е русофил и не може да прозре близкя край на САЩ, така че земята ще просъществува още 10-15 милиарда години но за целта тя трябва дя се управлява от Русия.
16
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този неумело го ползват за бостанско плашило. Кой ли му се връзва на глупостите?
15
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
500 мил години. Ами да, като утре ще минат. Стават смешни. За 100г как се промениха нещата той за след 500 милиона се загрижил. Смех
14
4
 
26
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Статия целяща да стопли студуващите човеци, по целиот свет
13
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как разбра Хокинг каква е била Венера преди 4 милиарда години???Никой никога не е кацал на Венера, не може да се направи радиовъглеродно датиране!!Абсолютна манипулация на Хокинг!!
12
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не може да каже какво е било на Венера преди 4 милиарда години!!Как го разбра Хокинг??Поредната глупост за манипулация на простите маси в целия свят!
11
5
 
15
 
! Отговори
обикновен работник преди 6 години
до 6точно така пич това за бедните и изтрадали хора ще е -избавление.. но най-вероятно милярдерите ще измислят нещо от сорта на изкуствени острови например насред океана където да могат да продължат да живеят а робите да им снасят ресурси за да преживяват отново едвам едвам ...най-хубавия сценарии който е добре да се развие е като в филма -чистката, където хората да излизат и да избиват милярдерите
10
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глобалното затопляне е една фалшива теория.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това всеки който се интересува го знае въпроса е кога а това няма да е скоро не е нужно да си гений.
8
2
 
29
 
! Отговори
нострадамус преди 6 години
... ако не са запалим .... ще се заледим