Стивън Хокинг: Огнен ад дебне човечеството, Земята ще изгори!

Ученият предвижда живота на планетата да свърши като този на Венера
10 яну 2018 21:35,
121
Стивън Хокинг: Огнен ад дебне човечеството, Земята ще изгори!
Снимка: Rеuters

С черни краски обрисува Стивън Хокинг бъдещето на хората. Прогнозата на британския физик-теоритик е, че ако човечеството не съкрати емисиите на парникови газове, рано или късно температурата на Земята ще достигне до 460 градуса по Целзий.

Известният учен предупреждава дори, че Земята я очаква същата съдба като тази на Венера, съобщава в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Хокинг припомня, че преди 4 милиарда години Венера е била точно копие на Земята - имала е атмосфера, морета, растителност, но поради ред причини просто е "изгоряла".

Огнен ад дебне и човечеството, което по думите му ще загине, заради климатичните промени на нашата планета.

А отчитайки, че възрастта на Земята е около 4,5 милиарда години, тя щяла да се превърне в мъртва пустиня само за 500 милиона години.

Хокинг не спести укора си и обвини президента Доналд Тръмп за подписването на "смъртната присъда" на нашата планета, след оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бравос значи и ТИКВАТА ще изчезне ?
106
0
 
10
 
! Отговори
Реформаторски вход преди 6 години
500 милиона години... ми то наближило бе!
105
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не може да каже какво ще стане след 5 минути, та камо ли след няколко милиарда, на теория може и да изгори, но на теория, хората отдавна трябва да са се изнесли в друг квартал
104
2
 
4
 
! Отговори
Енисей преди 6 години
Забравих да напиша, че Доналд Тръмп е дявола, Сатаната, Антихрист, които к ще подпали Света..
103
1
 
3
 
! Отговори
Виктор преди 6 години
Има чуството, че тоя като стане на криво или жена му като го ядоса, веднага пише някав материал как човечестовто ще умре по най - гадния злокобен начин.
102
2
 
13
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Не е нужно да си врачка или Стивън Хокинг за да разбереш че човечеството се самоунищожава .Само като погледнеш купищата *** край градовете , злобните муцуни на хората около вас ,дебилизиращото се образование , нефективните правителства ,промените в ценностната система на хората , огромните облаци смог над големите градове, изчезващите видове животни и природните катаклизми ставащи все по унищожителни .... и става ясно че пътя който сме поели води само в една посока - НАДОЛУ.
101
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Астрофизик, демек-врачка.
100
1
 
7
 
! Отговори
Енисей преди 6 години
Върнах се вчера от бъдещето и мога да кажа, че времето като понятие не съществува. ИМА. огромни пространства. и пречупване. Много реалности, измерения. ЗА "" стоте години ', които бях напред имаше много промени. ХАРАКТЕРНО беше, че се живееше в нещо като комунизъм, но преди това е имало дълга 35 годишна световна война и населението е намаляло наполовина...
99
1
 
4
 
! Отговори
руснака преди 6 години
И те така, гъби, водка уиски и други неща като се смесят, човек вече се губи някъде...
98
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не знае каква ще е съдбата на Земята, защото има много параметри, които не можем да определим.
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не можа да пътува във времето , даже Хокинг.Това са фантастики.Времето тече в посока, в която общата ентропия на вселената се увеличава.Това Хокинг би трябвало да го знае, така че няма как да знае какво ще стане след милиарди години.Бъдещето носи голяма степен на неопределеност,това е следствие на квантовата механика.
96
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този съвсем изтрещя.
95
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя явно си пътува във времето ,напред назад иначе откъде ще ги знае тия работи.
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 61 азТи нямаш представа за разликата между физиката и математиката.Физиката е наука, математиката-сама по себе си не е наука, ами е език на науката.Във физиката всичко трябва да се докаже експериментално, докато математиците да могат да пишат всякакви теории, които нямат връзка с реалния свят.
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бах туй дебнене,много се проточи.
92
3
 
14
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
обожавам и искрено се възхищавам на хубавото, здраво самочуствие което имат българите. Люлински плочкаджии, тенекеджии, катаджии, таксиджии и прочие "джии" нешравещи разлика межди физика и физическо, се чустват страхотни капацитети да оборват професори по физика. Евала църв...ли !
91
0
 
4
 
! Отговори
seira преди 6 години
"ЩЕ ПОЖИВЕЕМ, ЩЕ ВИДИМ!"АМИН!
90
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 години
баба ванга остаряла коленете заскърцали и вляза в ролята на тос
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българинВ продължение на казаното от теб само ще добавя още няколко цитата, приписвани на Айнщайн: "Единственото, което обърква познанията ми, е моето образование""Ако не можете да обясните нещо на едно дете, то това значи, че вие самият не го разбирате""Анонимността не е извинение за глупостта"Не влагам повече смисъл от цитираното, но ако някой реши да се чувства обиден, свободен е да го прави цял ден.
88
1
 
19
 
! Отговори
qwerty преди 6 години
На Земята е имало периоди от много години,когато ледени полярни шапки не е имало и тогава живота на Земята е процъфтявал.Няма как някой да знае какво е било на Венера преди 4млрд. години,това са само теории и догадки.Словосъчетанията-"учените казаха/са на мнение/откриха" и т.н. са с цел промиването на мозъците на хората.Световните медии,по които излизат тези "новини'',са на хората управляващи планетата Земя,както виждаме не за благополучието на нейното население.