Проф. Пимпирев: Глобалното затопляне е видимо!

Изследванията на български учени го потвърждават
23 яну 2018 17:45,
23

Приключи първият етап на 26-та Антарктическа експедиция с ръководител проф. Христо Пимпирев. Преди няколко дни заедно с група български учени той се завърна успешно от полярната ни база "Св. Климент Охридски" на о. Ливингстън.

"Антарктида в момента е в разгара на южното лято. То е наподобяващо на зимата в България. Има снеговалежи, а температурите варират между минус 5 и минус 10 градуса", каза пред Bulgaria ON AIR проф. Христо Пимпирев.

Той уточни, че поредната експедиция на ледения континент е имала за цел да изпълни Националната антарктическа научна програма, приета с решение на МС.

"В основата ѝ стоят климатичните промени, които са във фокуса на учените от цял свят, тъй като засягат цялото човечество. Затова съм и изключително щастлив, че българите допринасяме за тяхното изследване", сподели още проф. Пимпирев.

По думите му резултатите от глобалното затопляне са видими с просто око за хората, участващи в изследванията на Антарктида.

Изследванията на българските учени потвърждават, че има затопляне на климата, специално в тази част на планетата. За пръв път извън пределите на страната е поставена мареографска станция. Тя е разположена на четири метра под морското ниво на Южния океан и изследва колебанията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Koito IMA idei преди 6 години
Trqbva da se ohladi ekvatora s pomoshta na sputnicite edno shtit4e okolo orbita I na zemqta afrika pustinqta da stane blato.
18
0
 
4
 
! Отговори
мислете малко преди 6 години
Земята има периоди в които е по-топло,студено и т.н. Ако глобалното затопляне е причинено от хората с тези темпове на затопляне до 20 г. ще се сме изчезнали.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер си ! Кво топличко беше покрай Коледа ! Само така, Глобално Затопляне ! На кой му трябват зими и сняг и студ и не знам си какво ...
16
5
 
7
 
! Отговори
к преди 6 години
и веднага след като започнем да плащаме допълнителен "еко" данък затоплянето ще спре нали .... тези евреиски глупости за глобалното затопляне ги слушам от 1980 !леда щял да се стопи, морето да ни залее .... е сега 40 години по-късно морето си е пак на същото ниво на което си беше !това глобално затопляне го пропагандират хранениците на Сорос - аз не мисля че сега е по-топло отколкото беше преди 40 години !
15
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
То нали не беше глобално затопляне а климатични промени ?
14
2
 
10
 
! Отговори
Хмм. Да видим. преди 6 години
Земята е жив организъм.Какво става когато един организъм бъде заразен със вирус? Какво става когато човек се зарази със вирус?Тялото задейства защитна реакция която има за цел да унищожи вируса.Каква е защитната реакция?Повишаване на температурата често придружено със треска и обилно потене.Какво става когато земята е заразена със вирус?Покачва се температурата, наблюдава се треска(зачестяват земетресенията), започва потене (наводнения).Със какъв вирус е заразена земята????
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т,ъ,п
12
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма глобално затопляне, това е една фалшива измислена теория.Има цикли-затоплянето се сменя със застудяване.Аман от фалшиви учени .
11
2
 
11
 
! Отговори
myau преди 6 години
Глобално заатопляне през лятото. Глобално застудяване през зимата,Особено на полюсите, но през година, някога и през две - МАГАДАНСКИ институт
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските учени са като българските политици - ВЕТРОПОКАЗАТЕЛИ!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На проф. Пимпирев му се вдига пара от главата от студ !
8
0
 
19
 
! Отговори
Хипстър Многознайков преди 6 години
Сериозно питам,някой знае ли точно къде се публикуват тези изследвания,конкретно български-научни издания,книги,онлайн?Или си остават по мътните академични хранилища,да си ги четат един друг и може би някога да се цитират като заглавия(в "Inconvenient truth 3-this time it is REALLY melting" може би да ги чакам)?С образователна цел ги търся,ще ги чета много сериозно,обещавам :)
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото глобалното затопляне се увеличава, толкова по студено ни става.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Прочетох "забележително глупавото" твърдение и всъщност никак не е глупаво, камо ли пък "забележително". В историята на земята е имало доста по-топли периоди още преди да съществуват хората и това е научно доказано. Топлите зони са достигали днешните области с полярен климат и въпреки високите средни температури живота е продължавал да се развива, дори е имало бум на появата на животински видове .
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКаква ирония! "да не си говорим глупости" е последвано от забележително глупаво твърдение!
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да не си говорим глупости. По времето на динозаврите пак е имало затопляне, тогава е нямало човеци, какъв е бил проблема.А венеция защо не потъва толкоз години?
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоте, мноого си прав! Шефът дето е бачкал в NOAA го знае това от 25на години. Миналата година видях едни данни за температурата на водата в светоения океан. За притеснение се е! И БГ експедицията го вижда по данните за температурата на водата от измерванията и пробите им на Ю.полюс.
2
1
 
11
 
! Отговори
тоти преди 6 години
от 20г всички го знаят,но така и не са се стопили ледовете ,а милионите ,но да е само там...
1
3
 
9
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Видими резултати!