Спектакълът тази нощ: Супер синя кървава Луна

Шоуто ще е пълно за страните от Тихоокеанския басейн
10
Спектакълът тази нощ: Супер синя кървава Луна
Снимка: архив Reuters

Супер синя кървава Луна е спектакълът, с който януари ще завърши в небето тази нощ. Шоуто не е наблюдавано от 150 години и се очаква с огромен интерес от учени и любители.

Тройният спектакъл - суперлуна, синя луна и пълно лунно затъмнение ще бъде наблюдаван в нощта на 31 януари и ще даде възможност на учените да разберат повече за еволюцията на лунната повърхност, съобщава сайтът Спейс, цитиран от „Дарик“.

Пълната луна се нарича суперлуна, когато се намира на по-малко от 364 000 километра от Земята. Синя луна се нарича второто пълнолуние в рамките на един календарен месец. Съвпадащото с него пълно лунно затъмнение ще придаде на естествения спътник на Земята червеникав оттенък, заради който Луната се нарича кървава.

Лунното затъмнение ще продължи 3,5 часа, като пълното ще е 77 минути. То ще е пълно над страните от Тихоокеанския басейн - от Аляска и Северозападна Канада до Централна и Източна Азия, Индонезия, Нова Зеландия и Австралия.

Тъй като ще е посред нощ, в зависимост от това откъде се наблюдава, ще е или на 31 януари, или на 1 февруари.

Лунното затъмнение ще е частично над Централна Северна Америка, Западна Азия, Индия, Близкия изток и Източна Европа, пише сайтът Спейс. От Северна Америка ще го наблюдават сутринта на 31 януари, а от противоположната част на света - когато Луната изгрява.

Според астролозите първото лунно затъмнение за годината ще се случи в знака на Лъва. Според тях седмицата, в която се случва затъмнението, не е подходяща за взимане на важни решения и пристъпване към действия или към нови инициативи.

Това е време, в което като с прожектор се осветяват теми и ситуации, които са стояли по-скрити и сега ви се дава възможност да ги наблюдавате, за да сте в състояние след това да вземете най-правилните решения.
 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не мисля да мръзна приатно мръзнене
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Толкова не можаха да намерят от колко часа може а се наблюдава
astrocalendar.50webs/mooneclips.html
8
0
 
9
 
! Отговори
зи преди 9 месеца
професионалистите, които само преписват новини. Толкова ли не можахте да кажете в България от колко часа ще започне? Малко вложете нещо от себе си...........
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отвратителна журналистика: повърхностна новина, типично за 90% от населението, пълна с термини и бомбастични заглавия. И най-голямата гавра, смесване на банални научни факти подбрани отгоре отгоре с астрология (която "наука" е просто една голяма измислица). Миш-маш за овцете...
6
0
 
8
 
! Отговори
Трилъра преди 9 месеца
Да му се не види луната!Облещила се цяла нощ,светло като ден,човек не може да се наспи!
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хем синя, хем кървава. Явно ще е с благородна кръв тая луна.
4
3
 
11
 
! Отговори
ss преди 9 месеца
добре де аз ли съм ***? Ем синя ем червена? или пак някой е преписвал статията от някъде и сме се изгубили с гугъл преводача?
3
1
 
7
 
! Отговори
Джурналята преди 9 месеца
До 1
Тоя па.. Тука си за да ни гледаш рекламите и да ни пълни джобовете! "Изумителен древен лек против гъбички! Просто сипете две лъжички..." Ясно ли ти е?!
2
0
 
12
 
! Отговори
Лилка преди 9 месеца
Добре ще е супер Луната да освети действията и решенията на управляващите политици, бизнесмените и да им покаже правилният и най- добрият път за подобряване живота на обикновения българин в България! Моля ви публикувайте дали рядкото природно явление ще може да се наблюдава в нашата Родина и в колко часа .Здраве, кураж и просветление за всички българи !
1
1
 
51
 
! Отговори
Уфф преди 9 месеца
Пишете в България дали ще може да се наблюдава и от колко до колко часа бе. НАЙ ЕЛЕМЕНТАРНОТО. Сайта ви се посещава от Българи бе! Само с превеждане на статии не става