Скъп билет до Марс, евтин до Луната! Скоро, след 30 години...

Учен прогнозира и достъпни полети в околоземна орбита след няколко десетилетия
10 фев 2018 14:45,
107
Скъп билет до Марс, евтин до Луната! Скоро, след 30 години...
Снимка: архив Reuters

След не повече от 30 години ще можем да си купим скъп билет за Марс, достатъчно евтин билет за Луната и достъпен полет в околоземна орбита. Това смята астрофизикът и главен редактор на "Би Би Си Знание" д-р Владимир Божилов.

Според него ракетата "Фалкон Хеви" на "Спейс Екс" доказала, че Марс е достижим за човека и е първа стъпка към превръщането на космическото пространство в нещо, достъпно за всеки един от нас.

Преди дни частната компания "Спейс Екс" на милиардера Илон Мъск изстреля най-мощната в света ракета "Фалкон хеви", която потегли в посока Марс с автомобил и манекен, вместо шофьор.

Още по темата

Полезният товар, избран от Илон Мъск, е червен кабриолет на компанията "Тесла", която е също собственост на милиардера.

Според Божилов не е случайно, че Марс привлича човечеството.

"Ако направим база на Луната, тя не представлява чак толкова добър шанс за план Б на човечеството (…) Марс дава прозорец към миналото и бъдещето на Земята“, каза той пред bTV. Според него гигантска катастрофа е превърнала Марс в червена пустиня, каквато не е била преди 3 милиарда години.

Той предупреди, че и Земята може да стане необитаема. Божилов е категоричен, че планетата ни няма проблем с оцеляването сама по себе си, а хората застрашаваме сами себе си с недалновидни решения.

Затова и Стивън Хокинг предупреждава, че в близките 50 години трябва да колонизираме Луната или Марс.

"Иначе има риск изстреляната от "Фалкон Хеви" и запътила се към Астероидния пояс "Тесла" да остане единственият спомен за човечеството. "На червения автомобил има кварцов диск с информация – един Ноев ковчег с история, култура и класика от Земята", посочи д-р Владимир Божилов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
4
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Ако искате да видите тъ-пи селяни с настръхнали роги и да прочетете съвкупност от про-ста-шки коментари и милион глу-пости. Това е мястото. Дн-ес Бг. Наслаждавайт се тъ-па нацийо.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Баце билет купи ли си,или той с Фалкона разбираш ли?!
39
3
 
1
 
! Отговори
киек преди 6 години
До МъскНе Мъски, ще ме закараш безплатно...колкото пъти е необходимо.Иначе те сменям с друг, щом си не знаеш призванието.
38
0
 
7
 
! Отговори
Мъск преди 6 години
Ще пусна томбола с печалба един тукашен киек да пътува на половин цена до марс.
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМоже и да не съм Чебурашка...може и да съм...АМА ПОНЕ ЗНАМ КАКВО СЪМ! Интелигентен и начетен, логичен и знаещ, а такива лузери като тебе,които не са прочели една книга (пардон..освен "Винету") НЯМАТ НИТО АКЪЛА, НИТО ВЪЗПИТАНИЕТО, НИТО КОМПЕТЕНЦИИТЕ ДА РАЗСЪЖДАВАТ ВЪРХУ КАКВОТО И ДА Е! А за постиженията на руснаците, ако тръгна да ти ги изреждам сигурно няма да ми стигнат и 10 тома...А ти си гледай разни космически шоу-та, вие само това можете и разбирате, за това много акъл не трябва
36
3
 
2
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Луната е моя, и ще бъде зелено-синя някой ден. Ще има водопади и езера, гори и поляни. И само някой да е стъпил там без покана, ще го пратя при свети петър! Така че карайте си лемозините и си харчете паричките докато е време, а за Марс въоще и не мечтайте.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Медиите и цялата тази пропаганда е с цел да ни набутат в матрицата.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 34Ми като няма "направено в Русия" така ще е :)))))
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 33Не е лесно да си толкова глупав :)
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
26ти, вярно обърках, но и този е същата гайда. Щом американци са стигнали да там да ползват подобен лаф на един наш: "Абе, какво да ти кажа, направено в Америка" направи си сметка.
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 31Хи-хи-хи-хи....маск е пред ПЪЛЕН ФАЛИТ.....Затова прави такива евтини номерца, за да дойдат поредните шарани! А прочети по-добре, че вчера НАСА казала че няма да използва "ракетите на маск"........Има си свои (те май са руски, ама нейсе!). Тоя маск първо се провали с електромобилите си, затова сега се пиари....е, като има риби....
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32Ей чибурашке :) я кажи какви са постиженията на руснаците последните години в космическите изследвания? :) ще почакам.
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24Ха-ха-ха-ха-ха.....много си прав!На това ЕВТИНО ШОУ могат да се хванат само такива отрепляци като краварчетата и тия дето още не са разбрали ИСТИНСКАТА ИМ СЪЩНОСТ! Ракетата на тоя маск е НИЩО ДРУГО, ОСВЕН ПОВТОРЕНИЕ НА ВСИЧКИ ДОСТИЖЕНИЯ НА РУСНАЦИТЕ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ. Е, може и да има нещо ново, но времената се менят! И второ - НАЙ-ГОЛЕМИТЕ РАКЕТИ, С ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ТОВАР СА ИЗТРЕЛЯНИ ПРЕЗ 1987 И 1988 г в СССР!!!!!! Напишете си на челото ЧЕ НЕ СТЕ НИЩО ДРУГО, освен евтин пиар!!!!!
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Маке :)Ти тез милярди за нищо ги нямаш бе :) как си с английския?"Tesla lost $401 million from revenues of $2.7 billion in Q2 2017"Това няма много значение защото Спейс Екс пък е на доста голяма печлба и Мъск може да си позволи загуби.
27
1
 
3
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
Не е чак такава трагедия, тука се събира една плява да ръсят тъпотии но си има доста читави хора
26
8
 
0
 
! Отговори
Маке-ариец преди 6 години
АнонименДо Маке-ариецСамо ако имаше идея колко си смешен :)- - -Обясни бе анонимем спамер с 2 гънки? Кое не е вярно а? За последните 3 месеца на 2017, Тесла са изгубили 675 милиарда долара. Ако можеш да направиш елементарно деление, за 65-66 работни дена, това прави загуба по 10 милиарда на ден.Кажи нещо бе ретард?
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23Ми той се вясва ама все го трият :) защо ли :)
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24Бъркаш малко Спейс Екс с Върджин Галакси ама карай... нали тря се плюе по нещо...
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Маке-ариецМисля, че е крайно очевидно, че съм един и същ... само пълни глyпаци ще решат, че не съм. Ако толкова искаш да изкажеш позиция, поне имай малко идея от материята защото изглеждаш просто смешно. Искаш аргументи? Първо Спейс Екс не получава субсидйии от държавата както е при Боеинг и Локхед Мартин. Второ, ракетата не се е отклонила, а е променена мисията. Все неща, които щеше да знаеш ако беше чел нещо друго освен днес бг.Зомбирани сте вие. Ако от вас зависи ще сме в пещерите.
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквато му беше идеята за онзи самолет за околоземни екскурзии, толкова състоятелни са и останалите му проекти.