Науката: Всеки втори роден сега – столетник!

Човек днес живее 80 г., но обикновено е болен от 65 нагоре
24 мар 2018 10:30, Петя Славова
22
Науката: Всеки втори роден сега – столетник!
Снимка: pexels.com

Ако забавим процесите на състаряването, можем да затворим ножицата между дълголетието и здравето. Ако можете да живеете до 110 години и да боледувате само през последните 5, това би било чудесно.

Световноизвестният изследовател на стареенето проф. Ерик Вердин обясни, че в момента може да постигнем до 50% увеличение на живота при опитните мишки. При хората това би означавало 120 години живот, пише "24 часа".

Но реално родените сега ще имат 50%  шанс да доживеят до 104 г., заяви светвноизвестният изследовател на стареенето.

"Ние се фокусираме повече върху продължителността на здравето. Човек днес живее 80 години, но обикновено е болен от 65 нагоре", допълни президентът и управител на "Бък" - най-големия независим институт, който изучава проблемите на стареенето и дълголетието.

Според него четири фактора забавят стареенето - спорт и упражнения, хранене, откриване на молекули, предизвикващи първите два фактора , и работа върху методите за подмладяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
0
 
! Отговори
биби преди 6 години
За жените, казва. А за мъжете? На тях сила и младост, и там прочее екстри? Не бива ли? Що за сексизъм?
19
1
 
4
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 6 години
Невероятна храна макар и гнусна за някой са охлювите ако ви е гнус пийте Helix Original.Много е важно редовното прочистване на дебелото черво чрез билки,също редовното миене на пениса,като анти-раков ефект се пие сода бикарбонат на гладен стомах,риба сьомга и пъстърва невероятни за ставите и сърцето,истинско кисело мляко.За жените да пият семенна течност изключително полезна за вечна младост и сила!
18
1
 
2
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 6 години
Специално за мъже в пласмасовите шишета от който всички пием имат естрогеноподобен ефект което за мъжа не е Ок да се пие гръцки кломид цитрат веднъж годишно за блокиране на естрогеновите рецептори и стимулация на естествената продукция на тестостерон.След 30 годишна възраст да се изследва профилактично всяка година простатата.Да се пазят кръста,колената и тазобедрените стави никакви клек с щанга и мъртва тяга.Над 100 килограма щанга вдигана всеки ден износва прешляните на гръбняка след 40 годишн
17
1
 
2
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 6 години
Веднъж в годината да се спира свършването при полов акт при мъжа,да се консумират витамини и минерали под формата на таблетки след много дълги секс нощи,да се тича но само спринт на разстояние 50 метра няколко серии по 50 метра бързо бягане.Много мох набори изглеждат с по 15 години по-възрастни в лицата челата им и бузите на лицето са набраздени като на старчоци...след 50 годишна възраст са се използва под лекарски контрол хормон на разтежа и преливане на кръв кр.група 0 от млади и здрави мъже.
16
1
 
3
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 6 години
Елементарно първо има хора генетично здрави моите баби и дядовци и пра баби са доживявали от 88 до 106 години.Второ много е важно да не се пуши и пие алкохол,да се консумира меси,яйца,зеленчуци и плодове както и много билки най-вече мурсалски чай,мечи корен,магарешки трън и бял трън много полезни билки за сърцето и черния дроб,най-важните органи.Ставите да не се работи прекалено тежка работа включвайки и тежък спорт,да се спи 7 часа най-малко на денонощие.Мъжът да има един месец в годината без..
15
2
 
0
 
! Отговори
У НАС убиват с видео преди 6 години
Милиони деца са тежко трайно и нелечимо повредени от терористична и педофилска видео техника закупена от нагло корумпирани с стотици милиони ограбени от народа живи евра.Всички деца са трайно видимо увредени вкл от ясли,градини и училища.Тежки поименни видео педофилски увреждания имат и всички учители.
14
3
 
1
 
! Отговори
У Нас убиват с хлор преди 6 години
У Нас нагли престъпници отравят милиони българи с хлор токсични канцерогенни разтвори подавани вместо питейна вода.АКо ВиК не купи от бойните отровни хлор токсични отрови ХЕИ ги глобявало автоматично..Уплашени от яки глоби специалисти от ВиК тровят с дози едно към гьоторен милиони БЪлгари.Видими отравяния имат и Борисов и Цветанов.Освен милиарди грабени от народа уж за"здраве" масовите убиици убиват с инсулти,инфаркти и рак /на първо място по убити в света от мед мафията/
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами само преди 100-200 години хората много рядко са надхвърляли 60. Има един пасаж на Иван Вазов от "Под Игото", в който нарича един 40-годишен "старец". Така че, може и да звучи нереалистично, но е възможно.
12
2
 
2
 
! Отговори
ХАБИБИТО преди 6 години
Науката: Всеки втори роден сега столетник!И всички пенсионери на по 50 .. .Звучи направо като истина.
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако трябваше да живеем по дълго Господ щеше да го направи. След като той не е пожелал това означава че така трябва. А така трябва защото земята ще се пренасели и няма да има място. Представете си вечен живот. Сега си представете че тези които са живяли преди нас не са умряли а още са живи къде ще се сместят милиарди хора? Преди нас са живяли милиони които са си отишли за да отстъпят място на следващите поколения както ще стане със всеки един от нас. Отиваме си за да дойдат други.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОАЕ се помпат с пари за да не се сдуха арабският свят, а това е и експериментална база за строеж в екстремни условия.В момента, в който спрат генераторите на Дубай и сие, пустинята и морето ще погълне въпросното чудо на западната архитектура за 30 години, а арабите буквално ще се изпарат или ще завладеят нашите земи.Светът го чака много страшно бъдеще.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майката природа си знае работата.Като гледам Зика с каква скорост се разпространи по света-за 5 години, ама хич не ми се вярва, че бъдещите поколения ще живеят повече от 50 години.Освен това екологията яко ще се прецака.П.П.Най-фрапиращите малформации сред новородени са в Индия и Китай, където е тежката промишленост на света.Екологичната катастрофа няма да се самоограничи.
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето един пример за забавяне на стареенето - спрете да практикувате джогинк. След дълго бягане ph на организма пада драстично и организма се опитва да го възстанови като включва разни репаративни механизми. Никое животно не бяга за здраве. Спринтовото бягане и ходенето са друга песен.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Остаряването идва от това че генетичната информация се скъсява както преписано изрвчение с една буква по-късо всеки път. Това изречение има многоточие накрая, наречено теломери, които се скъсяват първи. Подхода е след 24 да не ви се делят клетките, да не умират и да карате с един и същи комплект възможно по-дълго и нещо като забавен метаболизъм.
6
2
 
11
 
! Отговори
Бабоглед преди 6 години
И кой ще ги гледа и храни тези столетници? Ще *** от глад преди 80.
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пълен ужас и колко милиарада се очаква да станем, добре че природата си знае работата и това няма да се получи щото все нещо смъртоностно ще се пръкне та да разреди човешките маймуни!!
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бедните ще умират рано за да освободят жизнено пространство на богоизбраните!!!
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само богатите ще живеят дълго!!!
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България над 30 всички са болни.
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
статистиката е над науката. Според статистиката България е на 3то място в света по смъртност.