Няма климатични промени ли? Нанесли са щети за $320 млрд.

Емисиите въглероден диоксид са се увеличили с 1,4% до 32,5 гигатона
30 мар 2018 12:15, Бойчо Попов
8
Няма климатични промени ли? Нанесли са щети за $320 млрд.
снимка: Ройтерс

 Икономическите щети, свързани с бедствията, причинени от климатичните промени, се изчисляват на рекордните 320 млрд. долара през 2017 година, сочат данни на ООН.

Организацията посочва щетите от „опустошителния“ сезон на ураганите в Атлантическия океан, големите наводнения в Южна Азия, които са засегнали 41 млн. души, а 900 хил. души в Африка са напуснали домовете си заради продължителна суша. В същото време горски пожари са причинили ети навсякъде по света, допълват още от ООН.

Нивото на ледовете в Арктика е най-ниско и океаните са най-топли и най-киселинни в историята.Hidden Field

Всички тези данни налагат намаляване на емисиите парникови газове с 25% до 2020 година, отбеляза ръководителят на ООН Антонио Гутереш.

„Климатичните промени са по-бързи от нас“, предупреди още той по време на среща с журналисти в Ню Йорк.

„Чудя се колко още алармени звънци трябва да зазвънят, за да осъзнае светът предизвикателството“, коментира Гутереш.

Пред репортерите той даде и данни, които показват, че въпреки всички споразумения емисиите въглероден диоксид през 2017 година са се увеличили с 1,4% до 32,5 гигатона. 

Още подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
0
 
! Отговори
АМан от наркомани преди 6 години
все по мощни анти климатични оръжия се внедряват през наркоманизирани подставени на власт.Стотици милиони автомобили увреждат тежко и завинаги гранични зони на Въздушния океан.Автомобилите вкл новите са недопустими за движение заради нагло вредни бели радиоактивни скенери инсталирани вместо доказано безвредни фарове.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
евреите да изключат хаарпа и да върнат парите на пострадалите.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
отговорните за това държави трябва да заплатят обезщетение на останалия свят . И това са така наречените Г 20 Тия дето първи лапаха мед по време на индустриалната епоха
4
8
 
4
 
! Отговори
явсадф преди 6 години
Човек трябва да няма връзка с действителността,за да не може да разбере,че климата днес се контролира и повечето природни бедствия по Земята са изкуствено предизвикани.Много пъти за "День Попедой" например е имало лоша прогноза за времето,но едно облаче няма тогава.В България химическата промишленост,заводите вече ги няма,а лятото след един дъжд и домата заминава,от къде идва тоя киселинен дъжд да се чуди човек.Когато е имало заводи не е имало киселинни дъждове,а сега има.
3
4
 
5
 
! Отговори
т преди 6 години
До Анонимен2*Прав си за тези самолети със следите ,откак започнахада прелитат и пръскат и в България и тук рязко се промени климата и зачестиха природните бедствия.
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ ИДВАТ ОТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА КЛИМАТИЧНИ ОРЪЖИЯ,ЕДНО ТАКОВА Е КЕМТРЕЙЛЪРС-ПРЪСКАНЕОТ САМОЛЕТИ И ДРОНОВЕ В ГОРНИТЕ СЛОЕВЕ НА АТМОСФЕРАТА НА ВРЕДНИ ХИМИКАЛИ И ТЕЖКИ МЕТАЛИ КАТО БАРИЕВ И АЛУМИНИЕВ ОКСИД..ЗА ТОВА ДОРИ ПИСА И РОЙТЕРС НАСКОРО КЪДЕТО ПРЕД ИЗДАНИЕТО УЧЕНИ СИ ПРИЗНАВАТ ,ЧЕ В (БОРБАТА) СИ С (ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ) СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЛЕТАТЕЛНИ АПАРАТИ КОИТО ПРЪСКАТ С ХИМИКАЛИ ЧИИТО ЦЕЛ БИЛА ДА СЕ (НАМАЛЯЛО) ЗАТОПЛЯНЕТО НА ПЛАНЕТАТА
1
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРЪМП КАЗА, ЧЕ Е ВАЖНОТО БИЗНЕСА ДА ВЪРВИ А КАКВО СТАВАЛО С ПЛАНЕТАТА НЕ БИЛО ВАЖНО ЗА НЕГОВИЯ МАНДАТ СЛЕДВАЩИТЕ ДА МУ МИСЛЯТ!!!