Утре: Кървава луна и най-дългото лунно затъмнение за века!

В нощта на 27 юли Марс ще бъде най-близо до Земята
Обновена: 26 юли 2018 08:37 | 26 юли 2018 08:33,
23
Утре: Кървава луна и най-дългото лунно затъмнение за века!
Снимка: Reuters

Кървава луна и най-дългото лунно затъмнение в света ни очакват утре вечер.

Лунното затъмнение ще започне около 20.15 часа и ще продължи до около 2.30 часа след полунощ. Пикът му ще бъде от 22.30 ч. до 0.13 ч. на 28 юли, като Луната ще бъде в червеникав цвят (откъдето и името Кървава луна). То ще е най-дългото за XXI век, пише "Дарик“.

Другото явление на 27 юли е свързано с подреждането на Слънцето, Земята и Марс в една линия, а конфигурацията се нарича опозиция или противостоене. Тогава Марс е най-близо до нашата планета, вижда се цяла нощ и има най-голям блясък, поради близостта.

Астрономическата обсерватория на Шуменското плато организира наблюдение на лунното затъмнение и на Марс, съобщиха директорът на обсерваторията проф. Диана Кюркчиева и уредникът ѝ Станислава Тодорова.
 

Телескопите на обсерваторията ще бъдат свързани с екрани, на които посетителите ще могат да наблюдават астрономическите събития в реално време. Те ще получават и информация за това което виждат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До нямам думи 16RAZBIRA SE,CE ZEMYATA E PLOSKA,A UTRE IDVA KRAYAT NA SVETA.
16
2
 
4
 
! Отговори
нямам думи преди 5 години
До Флет ЪртърНямам думи с които да опиша колко плоскомозъчен трябва да си за да вярваш че земята е плоска. Смисъл, ако искаш да си интересен (понеже вярвам, че *** това търсите) ами то стани гей и вегън, сега това е модерно. Качи се някой ден на един кораб и направи околосветско и спри да дрънкаш простотии. Или ще ми кажеш че магнитите компас и жирокомпасите са измислица на НАСА.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ке се ...еме!
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ке се умира ли?
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При ретрограден Меркурий се крия в клозета!
12
5
 
9
 
! Отговори
Военен писар преди 5 години
Нещо не е наред с тази луна и това затъмнение. Та нали луната и земята са в постоянно движение. Как ще го бъде затъмнението 3 часа или 3 дни! Аз не открих обяснение на явлението. Марс ще затъмни Земята часове или дни. Нещо не е наред. Някой ни лъже а ние вярваме.
11
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луната не е това за което ни я представя компютърната анимационна агенция НАСА, съвместно с холивудската студио Дисни Ленд! За Антарктида също държат света в заблуждение, лапащата милиарди $$$ НАСА, промива мозъците на хората, че Земята е топковидна, носеща се с космическа скорост из холивудския измислен Космос. Гуглувайте: Модел на Плоската Земя!
10
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете на търсачката: Земята е плоска - 200 Доказателства, че Земята не е въртящо се кълбо
9
4
 
10
 
! Отговори
JJivanov преди 5 години
Огледайте снимки на обратната страна на Луната..Много са интересни.За Луната се твърди, че е докарана с конвой от планетата звезда Nibiru /ползвана за транспорт между близките звездни системи/..Преди около 43 000 000 години..Инфото е биоконтактно и има нужда от проверка.
8
34
 
9
 
! Отговори
Флет Ъртър преди 5 години
Това са лъжи на НАСА и Дисни Ленд, на глобалистите и нео-либералите, че Земята е с форма на глобус. Няма Космос, поне не в тоя вид на комп. анимации на НАСА, която гълта млрд$. Земята е плоска и неподвижна, над нея обикалят Слънцето и Луната на около 3 хиляди км. Луната свети със собств. светлина, а не отразена. Над нас има невидим и непробиваем Небесен Купол/ Небесна Твърд. Антарктида заобикаля плоската Земя отвсякъде. Има дост. инфо в нета, на англ., руски, че и на бълг. вече! Четете, бе!
7
6
 
7
 
! Отговори
just a girl преди 5 години
До 4хахахахахаххахахахахахах
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О, Марс, ще принцеса в твоя жертва пет черни котки и шест ***!
5
9
 
12
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Къде се намира Марс утре вечер? В каква посока да го гледаме? Луната лесно се намира...Утрешния ден и вечер са с подходящи изнервящи обстоятелства за ка.вги.во.йни и ани.нтати...а може би и па.лежи при хора с не здрави нерви! Хора пийте си успокойтелните хапчета...
4
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пазете се от вълколаци.Те ще са сред нас.
3
7
 
30
 
! Отговори
лошо преди 5 години
Марс е бога на войната при подобни явления в миналото са започвали войни и кървави революции,дано бог да ни пази този път,ако вече не е вдигнал ръце от нас де!
2
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се вижда требва да се гледа.
1
2
 
67
 
! Отговори
ined преди 5 години
То хубаво, ама с тея облаци не знам каква луна ще видим