Създадоха нов препарат срещу рак, спира растежа на туморите

Той не предизвиква и сериозен страничен ефект
Обновена: 4 авг 2018 17:05 | 4 авг 2018 16:23,
35
Създадоха нов препарат срещу рак, спира растежа на туморите
Снимка: pixabay.com

Учени от университета Монаш в Мелбърн разработиха нов вид противораков препарат, който преустановява растежа на тумори, без да предизвиква сериозен страничен ефект, съобщи Лента, цитиран от БТА.

Молекули в състава на препарата потискат активността на протеините КАТ6А и КАТ6В, която се усилва в раковите клетки. Резултатите от доклинични изпитания показаха, че изключването на кодиращ протеина КАТ6А ген увеличи продължителността на живота на мишки, засегнати от лимфом.

В дадения случай се нарушава клетъчният цикъл на раковите клетки и се преустановява деленето им. Това довежда поразените от болестта клетки до състояние на клетъчен сън, а след това до своеобразна клетъчна кома, от която те не излизат.

При това препаратът не засяга здравите тъкани, за разлика от други видове химиотерапия.

По мнението на учените, новата терапия може да се използва срещу левкемия, чернодробен рак и глиобластом и е ефикасна за предотвратяване на рецидиви на рак.
Резултатите от изследването са качени на сайта MedicalXpress.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
5
 
! Отговори
az 24 преди 5 години
Благодаря ви Хас и 28 и моите съболезнования . Важното е да я има волята за живот и тогава всичко е възможно . Засега се борим .
24
2
 
4
 
! Отговори
Калеман преди 5 години
До д-р Ох БолиВиж, дофтуре, едни вярват сляпо на баячки, други пък вярват сляпо на арогантни, алчни, невежи доктори. Лошо!Та не се коси толкоз в какво са вярвали едно време хората - гледай си рецептите за готови лекарства и не се опитвай да обхванеш необятното, защото не е за теб
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8Може да отслабнеш аз имах проблеми с щитовидната и свалих 10 кг. за 7 дни които качих след това от лекарствата.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такава клиника. Моят баща се бори 4 години в онкологията, и накрая казаха, че нищо не може да се направи. Ако можете намерете от най силните обезболяващи ще е добре. Той почина на 65 миналата година. Много е тежко и тъжно но е по добре да си почине човека болките са големи за всички. Но най лошото е, че има лек но го крият само сметнете колко са болните и колко е лекарството. На моят баща беше 5000 на месец вие си направете сметката колко се печели от тези нещастни хора.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8Да, ако си с 3-4 кила над нормата (здравословната, з акоято ще ти каже лекаря ти, а не Cosmopolitan, или някоя анорексиризирала наркомана от Instagram-a). Ако си с 30-40, пръвите 10 кила са много лесни. Зора са останалите 30...
20
2
 
3
 
! Отговори
Hashim преди 5 години
Nyama takava. Bashta mi do 4 ti stadii be v voenna bolnica, tam mnogo dobre se otnasyat. No veche v 4 ti stadii si gi ispisvat da si pochinat v domovete si. Bashta mi be na 51 godini.
19
0
 
11
 
! Отговори
Пак 24 преди 5 години
Някой знае ли надеждна клиника кадето борят и последна фаза на рак защото е неупиуема болка за болния и близките . Моля за помощ защото замалко да я изгубим сутринта и незная още колко ще издържи .Надеждни - да се борят докрай защото и тя не се предава ;(
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой знае ли надеждна клиника кадето борят и последна фаза на рак защото е неупиуема болка за болния и близките . Моля за помощ защото замалко да я изгубим сутринта и незная още колко ще издържи .
17
2
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
e-zdravey/bg/sreshtu-rak-koren-ot-gluharche-e-po-efektiven-ot-himioterapiyata/Това е линк чай от глухарче, лекува от рак
16
6
 
7
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До 123 9 Рака съществува още от 14-ти век, а маже би и по рано.И тогава ли храните , почвата и водата са били отровени?
15
7
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Мислех че руснаците са открили неща в палза на човечеството , а то в Мелбърн.Ту , язък ! Влака пак мина покрай тях. Иначе по бомбите нямат грешка.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гадняриИ като изпаднеш в алкалоза, ще те носят в болницата да те спасяват... Не разпростанявай такива глупости, че някой ще вземе да им повярва и ще се гътне преждевременно!
13
4
 
33
 
! Отговори
Четете повече преди 5 години
Ефективно лечение против ракови заболявания има и те се усъвършенстват всеки ден. Само, че тези лечения не са за хора като нас, те пренадлежат на супербогатите. Само няколко примера за илюстрация:-Има създадена методика за присаждане на истински зъби. Крие се защото ще рухне цялата зъболекарска мафия-Лечението което спира побеляването на косата бе закупено ... от Лореал и никога няма да излезе на бял свят-Лечение срещу оплешивяване има, но се крие защото транспланта е $10000 в САЩи т.н.
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лечението за рак са вибрациите и резонанс. Такива устройства са нелегални познайте защо. Проучете по темата сами
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия открития вече дразнят. Мине не мине време и сензация- Вече е открит лек за рака! След 2-3 години пак. И пак. И пак. А хората си умират от рак, даже повече отколкото преди 30 год, да речем.
10
3
 
13
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Към многознайковците: Има 174239848723 вида рак. Няма как да измислят универсално лекарство за всички. Всяко откритие им отнема години тестове да го въведат в обръщение. Такива новини са за разни открития в областта.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново радост за плъховете, някой ден и хора може да се зарадват, но засега калните бани са най-подходящи.
8
2
 
16
 
! Отговори
123 преди 5 години
Отровна храна, въздух, вода. От тук се почва.
7
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 7! Неможе да синотслабнал за толкова кратко време с10кг и то без да спортуваш!!! Льжец!
6
7
 
17
 
! Отговори
Микеланджело преди 5 години
Не яжте преработени храни. Те със сигурност водят до рак. Аз от половин година се опитвам да ям само плодове и зеленчуци, бобени растения. Свалих 10 кг за първи път в живота си. Пак казвам, не яжте месо, хляб и сладко. Бира и гроздомоцин може, по-малко:)