Създадоха нов препарат срещу рак, спира растежа на туморите

Той не предизвиква и сериозен страничен ефект
Обновена: 4 авг 2018 17:05 | 4 авг 2018 16:23,
35
Създадоха нов препарат срещу рак, спира растежа на туморите
Снимка: pixabay.com

Учени от университета Монаш в Мелбърн разработиха нов вид противораков препарат, който преустановява растежа на тумори, без да предизвиква сериозен страничен ефект, съобщи Лента, цитиран от БТА.

Молекули в състава на препарата потискат активността на протеините КАТ6А и КАТ6В, която се усилва в раковите клетки. Резултатите от доклинични изпитания показаха, че изключването на кодиращ протеина КАТ6А ген увеличи продължителността на живота на мишки, засегнати от лимфом.

В дадения случай се нарушава клетъчният цикъл на раковите клетки и се преустановява деленето им. Това довежда поразените от болестта клетки до състояние на клетъчен сън, а след това до своеобразна клетъчна кома, от която те не излизат.

При това препаратът не засяга здравите тъкани, за разлика от други видове химиотерапия.

По мнението на учените, новата терапия може да се използва срещу левкемия, чернодробен рак и глиобластом и е ефикасна за предотвратяване на рецидиви на рак.
Резултатите от изследването са качени на сайта MedicalXpress.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
22
 
! Отговори
Додо преди 5 години
До уточнение: фармацевтичната мафия дефакто е узаконена наркомафия.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден създават ново лекарство срещу рака.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с алкализацията е тотална глупост и се печели от нея. А има инфо защото сайтове тип бг мама рекламират защото щом има печалба има и кой да разпространява глупости.Но няма никакви реални по съответна научна методика изследвания,че това нещо помагаИма също така и достатъчно инфо в обратната посокa.дори на български. Например пишеш в гугъл алкализация 6nine(това е научен блог) и гледаш резултатите
2
11
 
15
 
! Отговори
гадняри преди 5 години
Предполагам няма да види бял свят това лекарство, както и другите, които вече съществуват. Само дразнят хората! Единственото, което онкоболните могат да направят сами е алкализация на организма, ракът вирее само в киселинна среда. Попаднал в алкална - ще не ще - умира. Има много инфо в нета.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престанете вече с тези фалшиви новини. Ден през ден създадоха ново лекарство против рак. Все още нищо не са създали щом повечето болни умират.