Товарен кораб от МКС свален от орбита и потопен в Тихия океан

С него беше проведен едноседмичен научен експеримент
30 авг 2018 11:30, Елка Василева
15
Товарен кораб от МКС свален от орбита и потопен в Тихия океан
Снимка: архив, Reuters

Транспортният космически кораб "Прогрес МС-08" тази сутрин бе свален от орбита след проведен с него едноседмичен научен експеримент и бе потопен в район на Тихия океан, в който няма движение на кораби, предаде ТАСС.

Двигателите на товарния кораб са били включени като спирачка в точно определеното време, след което корабът е навлязъл в атмосферата.

"Неизгорелите в атмосферата отломки на кораба паднаха в неизползван от кораби район на Тихия океан", съобщиха от Центъра за управление на полетите.

"Прогрес МС-08" бе откачен от Международната космическа станция на 23 август, а след това бе използван за провеждане на научен експеримент. Той бе в състава на МКС от февруари т.г.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Ей, голяма работа сме... даже и заради нищо и никаква статия с нищо не ни касаеща информация успяхме да се скараме.... :)))))
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво хубаво е че нещата са им вървели по план, и не са загубили контрола.Но някак защо това е новина, мислех че новините се сформират за неща които са отклонили от плана, примерно загубили са контрола на товарния кораб и затова обикаля в орбита некотролиран и застрашава всичко по пътя си .Така че ние тука да си коментираме кои е виновен за загубата на контрола.А така е скука.Няма кого да обвиняваме, защото всичко върви по план.Така не е забавно.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АзИма толкова много изстрелвания на товарни и пилотирани полети всяка година и ни избраха един единствен случай да ни информират, който да не звучи еднозначно на непросветения читател въпреки че в крайна сметка всичко си е написано доле горе както трябва с леки намеци.
7
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 5 години
А заглавие ли е баце, аз реших че става въпрос за терористична атака а то някаква стандартна процедура.
6
7
 
7
 
! Отговори
ин гот уи траст преди 5 години
Излезе истината по инцидента : били са правени тестове за интелигентност от космоса и от получените резултати , се е видяло , че коефициентите на интелект на американското население са критично ниски - малко над животинските , но под тези на шимпанзетата . За това от страна на Вашингтон е постъпила молба до Русия : - да бъдат прикрити резултатите , съответно, молбата е била подкрепена с чек за няколко стотин милиона евро.Русия уважава молбата - и резултата е запазена , срамна за САЩ тайна!
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Головодник до головодника мила моя майно льо. Къде е Тихия океан къде е Казахстан. Освен това товарните кораби не се приземяват, а изгарят в атмосферата освен ако някой не връща материали от МКС на земята. Те не могат да се ползват повторно.
4
6
 
15
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
международната космическа станция ясно че е международна, но наистина говорим за руска технология, Просто в тази област те са световните лидери и съответно тяхната технология е предпочитана.Всъщност при ембаргото в Русия най се внимаваше да не спрат Руснаците точно тези технологии да изнася, защото така ще закъсат много космически програми.
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4И ти си гола вода. Половин век американците, а и всички останали си приводняват капсулите в океана. И всичкия космически бокл.ук. Головодници сте. Отде са ви събрали такива не знам.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И двамата ототдоле сте гола-вода. На МКС екипажите са международни.
1
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти какво очакваш от руснаците ?Разбира се, че крият нещо от света.