(Не)Строго пазените тайни на САЩ: Секретните мисии до Космоса

Има ли тайни космически програми за създаване на колонии?
23 окт 2018 21:15, Джесика Вълчева
69
(Не)Строго пазените тайни на САЩ: Секретните мисии до Космоса
Снимка: theunredacted

Медиите са четвъртата власт. Щом е казано по телевизията, радиото, значи е вярно. Ако го пише във вестника, значи е абсолютна истина. Или така смята средностатистическия обикновен човек. Съвсем целенасочено, обаче, много често се злоупотребява с това доверие, което обществото е гласувало на медиите. И за това има много примери.

В навечерието на Хелоуин, на 30 октомври 1938 година, артистите от Mercury Theatre, които разполагат със свое едночасово предаване в ефира на радиостанцията CBS, решават да поднесат на публиката радиопостановка по романа на Хърбърт Уелс "Война на световете". Замисълът им е да пренесат случките от фантастичния сюжет на територията на Ню Джърси.

Това е денят, в който Орсън Уелс успява да накара цяла Америка да повярва, че Марс напада Земята.

Радиопиесата поставя много въпроси за доверието на обществото в медиите, а това умело е използвано по-късно през годините и служи за вдъхновение на други подобни екперименти. Примери има включително и от родния медиен пейзаж – "Атомното Ку-ку", в което се изсценира авария в АЕЦ "Козлодуй" и на свой ред предизвиква паника в българското население.

През 1977 година телевизионният канал ITV (тогава известен като Англия TV) излъчва епизод на популярното си научно предаване, което разказва за история, чието колосално значение може да промени целия свят.

Епизодът е озаглавен "Алтернатива 3" и започва с разследване, свързано с мистериозното изчезване на топ учени от света на науката. Според въпросното предаване учените участвали в строгосекретна космическа програма на Марс, която имала за цел да осигури продължаването на човешкия вид след чукаща на вратата екологична катастрофа.

Самото предаване е направено в стила на документалистиката. Първоначалният замисъл бил "Алтернатива 3" да се излъчи на 1 април. Сценарият бил написан от Дейвид Амброзе. Медията веднага е залята от обаждания на притеснени зрители, които били уверени, че опасенията им са напразни, тъй като това било шега.

Въпреки че предаването било сравнително неизвестно, "Алтернатива 3" имало доста голямо влияние след своето излъчване. Много конспиратори днес вярват, че фикционалните събития, описани в сюжета на телевизионния епизод, всъщност доста подмолно описват реалността. Така се появяват и стотици конспиративни теории за секретни космически мисии на Луната и Марс, за които никой нищо не знае.

В кулминацията на предаването бил пуснат видеозапис, който показва кадри от съвместна мисия на САЩ и СССР до Марс през 1962 г. - в разгара на Студената война. Нима подобен невероятен развой на събитията е възможен изобщо? Съществуват ли наистина подобни космически програми, ръководени от глобалните политически сили, които стигат много по-далеч, отколкото е известно на обществото?

През 2001 година британският хакер Гари МакКинън твърди, че е открил шокиращи доказателства, според които подобна извънземна програма наистина съществува. Мъжът твърди, че е успял да се проникне в топсекретни компютри на Пентагона, където открил списък с екипаж, който бил съставен от извънземни офицери.

Хакерът е обвинен в хакването на 97 компютъра в продължение на месец. Започва съдебна битка, която се проточва 10 години, в които САЩ настоява мъжът да бъде екстрадиран от Великобритания. В крайна сметка битката е спечелена в негова полза и мъжът остава.

Ако откритията на МакКинън са истина, обаче, това би означавало, че уж невинното предаване "Алтернатива 3" не е пълна измислица и описаната тайна космическа програма е напълно реална.

А за това има и някои притеснителни доказателства, които правят конспиративната теория все по-истински сценарий.

НАСА е създадена през 1958 година. За широката общественост организацията движи космическата програма на САЩ. Паралелно с това, обаче, американските военовъздушни сили продължават да провеждат тайна операция извън орбитата на земята. Това се случва, след като през 1960 година американските въздушни сили решават да се разграничат от НАСА и да започнат разработването на собствени космически програми.

Самолетът F-117A (известен като "нощен ястреб") е финансиран, проектиран и създаден в пълна тайна. Съществуването му става ясно през 1988 г. - 11 години след първата му битка. Защо? Никой не знае!

Това поражда много въпроси. Един от тях е дали провеждането на подобни тайни операции продължава. Отговорът вероятно е положителен.

През 1950 г. въздушните сили на САЩ харчат милиарди долари за закупуването на Dyna-Soar – доста напреднал и добър космически апарат, който може да се използва няколко пъти. През 1963 г. тихичко обявяват край на проекта.

В средата на 60-те години прекратяват планове за космическа станция, наречена  MOL (manned orbital laboratory). Станцията е проектирана основно за разузнавателно фотографиране и управлявана от двучленен екипаж.

През 1970 г. Програмата MOL е прекратена от Президента на САЩ Ричард Никсън. Неговите мотиви са забавянето на разработките и двойно надхвърления бюджет. Според американската администрация проектът е морално остарял и шпионски спътници без екипаж могат да вършат същата работа на много по-ниска цена.

Следва проект "Хоризонт". Идеята на амбициозният план било да се построи човешка база на Луната много преди кацането на Луната на НАСА през 1969 г. "Хоризонт" директно е спрян.

През 1989 г. Ню Йорк Таймс съобщават, че въздушните сили са прекратили и друга своя програма, с която целяла да изпрати хора в космоса. Екипажът бил съставен от 32 души. Имало космодрум в Колорадо. Докато проектът не бил публично обявен пред един единствен вестник, никой не бил чувал за него. Дори НАСА.

Какво е общото между всички тези проекти?

Всички тези последователни и огромни инвестиции от страна на въздушните сили на САЩ целят да изпратят хора в космоса. Много бързо и тихо, обаче, потъват в небитието без особен резултат. А това звучи подозрително. Особено предвид факта, че всички тези мисии са тайни.

Ами ако реално никога не са били напълно прекратени? Ако продължават? Ако има още по-тъмни проекти, за които никой нищо не знае?

Интересен отказ от личния дневник на президента Роналд Рейгън през 1985 година загатва много интересни неща. Държавният глава кани на вечеря петима топ учени. На страница 334 от дневника на Рейгън е записано:

"Беше удивително. Космосът наистина е последната граница. Някои от научните постижения звучат като фантастика. Само че тези са истина! Научих, че капацитетът на нашите совалки е толкова голям, че можем да изпратим в орбита 300 души!"

В действителност, обаче, капацитетът на всички совалки, построени до момента са за до 8 души, досега са създадени само 5. САЩ никога не е имал технологичните възможности да изпрати 300 души в космоса. Поне не официално.

Нещата стават още по-интересни.

През 1965 година експертът по електроника в американските въздушни сили сержант Карл Уолфи бил повикан в НАСА, за да провери някаква неизправност в снимачната техника. В лабораторията се прожектирали снимки на лунната повърхност, совалка, обикаляща около Луната.

Уолфи се заговорил с техника, който пускал снимките. Мъжът му показал снимка от задната страна на земния спътник. Там имало база. Уолфи видял големи кули, имало сателитни чинии.

И това не е единственият подобен свидетелски разказ.

През 2010 година Лаура Айзенхауер, внучката на американския президент Дуайт Айзенхауер разказва, че през 2006 година с нея се свързали, за да я поканят да участва в мисия до Марс. Разказали и, че ще отиде на база на червената планета и ще стане част от колонията, която цели да спаси човечеството при еко катастрофа на Земята.

Същият сценарий, както в предаването "Алтернатива 3".

Възможно ли е подобно неща да е истина? Въпросите са много, а отговорите - никакви. Конспирациите продължават.


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
до Плоската Земя преди 7 месеца
Съдейки по заглавието ти - възползвай се от съветите си СЕГА. Холивуд и ТУБАТА съвсем са изпили съдържанието на черепните ви кутии.
66
4
 
0
 
! Отговори
FlatEarth преди 7 месеца
Базата на луната не се казва гънимед, ами муханалай... на Луна.
И отново да посъветвам, най-доброжелателно, посетителите на този форум да си пият хапчетата.
РЕДОВНО!
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трудна за дискутиране тема, поради камарата книжа "топ-секретно". Все едно да обсъждаме архивите на Ватикана. Инструменти за контрол, дезинформация и финансово облагодетелстване на Финансовият елит и прилежащите му служби - ЦРУ, Пентагонът, ***.
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
пълни глупости, достатъчно е човек да види едно излитане на съвременна ракета, да проследи траекторията на полета как ракетата не отива нагоре към "космоса", а след първоначалното издигане нагоре траекторията става успоредна на земята (като самолет) и се насочва винаги на север където извън камерите си пада в някое не населено място.
и ще разбере че всичко е ала бала за отвличане на вниманието и усвояване на едни пари..
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Космическите проекти на САЩ имаха и една друга цел, която не беше спомената. Космическата надпревара, с която да дестабилизират току що съвзелата се от крушенията ВСВ икономика на тогавашната СССР. Изглежда им е харесало на елитите доенето на собствените си правителства и данъкоплатци и си продължават по етапен ред. В тази връзка убийството на Кенеди е съвсем логично.
62
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 55 преди 7 месеца
....Космическите проекти и НАСА са структури за източване на пари от данъкоплатците....

Това е вярно! Една от тези програми е проекта SETI, за търсене на извънземен разум - в действителност това са пари, хвърлени на вятъра. Програмата е от 70-те.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като им свършат земните конфликти и войни ще прехвърлят Злодеите в Космоса., иначе дитациите за армията и финансовата олигархия ще спрат.Елементарно.
60
0
 
2
 
! Отговори
През 70-те, преди 7 месеца
Пентагонът разработва и реализира космическа програма за търсене и улаване на бактерии и вируси - с оглед използването им в една бъдеща биологична война.
59
3
 
3
 
! Отговори
до 56 преди 7 месеца
Никой от никъде не се завръща, защото никъде не е заминавал. Експериментира се с Космосът наречен Съзнание. Това, което виждаме за совалки, ракети и марсиански пейзажи може да се инсценира навсякъде в Невада или с напредналите компютърни технологии. Живеем в примка на Времето предизвикана от манипулации и експерименти и от така наречената Черна Магия. Не ме питай откъде го знам.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Скоро ми попадна един филм - "Сектор 9". Въпреки, че е в жанр научна фантастика и актьорският състав е един мъж и една жена чудесно обяснява как се инсценира всичко по тази тематика. Има и други подобни, но са по-скоро в жанр - ужаси. Психотронни, генетични и садистични опити "ала Доктор Менгеле" и МК УЛТРА стоят в дъното на Космическият Фарс. Всичко се прави от хора на хора. Няма извънземни. Поне не и в този смисъл, който някой иска да си представяме.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Понякога тези манипулации не
са много успешни и подложеният
започва да си спомня някои неща.
Така се получават течове на
информация , която се инфилтрира
бавно в обществото , но е невероятна
за обикновените хора .
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как се осигурява секретността на
тези секретни проекти ? Фантастичните
технологии не са свързани само
с полетите до планетите . Завърналите
се биват подлагани на манипулации
на паметта им , така че не си спомнят
какво са правили , плюс добавят се
" обикновени " спомени , които заместват
пропадналата памет .
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Космическите проекти и НАСА са структури за източване на пари от данъкоплатците. Възникне ли някава конспиративна теория и сценарий било за извънземни, рептили, терористи, краят на света и т.н, т.н. трябва да знаем, че става въпрос за МНОГО ПАРИ и просто да проследим парите и интересите на тези, които имат интерес да се раздухват сред гоите.
54
4
 
3
 
! Отговори
NASA-джията преди 7 месеца
До НеСоросоид

Не е странно.База от тъмната страна на луната съществува отдавна.Тя е междинна станция по пътя към Марс."Архимед"е именно такава база.Хиляди хора изчезват безследно всяка година.Те са именно там-отвлечени за да строят база на Марс!
53
3
 
1
 
! Отговори
НеСоросоид преди 7 месеца
До Анонимен
До Марс вероятно. Но база на Тъмната страна на Луната е напълно постижима и е би била прекрасно защитена от слънцето. Дори е странно че още не са направили такива бази.
52
3
 
3
 
! Отговори
До 47 Вододав преди 7 месеца
Дилърът ми е същия като твоя, от " америка за българия".
51
3
 
0
 
! Отговори
аз преди 7 месеца
Самолетът F-117A (известен като "нощен ***")
50
1
 
13
 
! Отговори
До Джесика Вълчева преди 7 месеца
Трудно ми беше да търся концепцията на статията! Мъчих се известно време, но когато стигнах до това написано от Вас, мила ми Джес ( не мога да те нарека автор, или журналист), се отказах тотално:
"Интересен отказ!!! от личния дневник на президента Роналд Рейгън през 1985 година загатва много интересни неща.

Откъс и отказ са тотално различни и по значение и по правопис! Защо противно на всички правила в нашия език използвате два пъти думи с общ корен! Открийте кои са те!
49
2
 
2
 
! Отговори
NASA-джията преди 7 месеца
Базата "Архимед",която е т тъмната страна на луната дали още функционира?
48
10
 
5
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 7 месеца
Затова кремълското чудовище Путларах Акбар краде като невидял 200 милиарда долара за да ги отмъкне на Марс и там да си харчи парите на спокойствие щото знае че с планетаат Земя е свършено-просто 7-те милиарда души ще са црни и необразовани и размножаващи се като скакалци унищожаващо всичко по пътя си