Врата към познанието! Конкурс за есе праща деца в лагер на НАСА

До 7 февруари догодина деца до 15 г. могат да кандидатстват
27 окт 2018 12:48,
15

"Излизаш от Млечния път и нататък... какво има? Не знаеш... То е безкрайно, няма как да го обясниш!"

Какво има отвъд космоса? Къде е края на вселената и има ли край изобщо? Къде ще живее човечеството, когато ресурсите на Земята се изчерпят напълно?

"Чувстваш с нищожен, като една малка точка. В началото ще има може би малко страх, защото ние не знаем какво има там. Но винаги е така, когато изследваш нещо ново – не знаеш какво да очакваш..."

Любознателните деца. Това е бъдещето на науката – онези, които ще питат, ще търсят и ще искат да намерят отговорите на фундаменталните въпроси, които мнозина си задаваме.

Конкурс за есе отваря вратите към космоса. До 7 февруари следващата година всяко дете на възраст между 9 и 15 години може да кандидатства за стипендия, която да го отведе в един от трите центъра за обучение на НАСА в света, съобщи Bulgaria ON AIR.

Един "Spase camp" се намира в Турция, където се обучават много деца, включително и от България, които искат да помогнат за разкриването на тайните на космоса по един или друг начин. Някои са запленени от теоретичната астрономия и това човек да може да стигне до Марс.

От екипът на НАСА и техния "Spase camp" казват, че са отворени за младите хора от различни държави, а при тях се намират младежи от 55 страни от цял свят.

Сега мястото дава безплатен шанс на българчетата да се обучават. Критериите при кандидатстване всяка година представляват три теми за есе, участниците имат 4 месеца да предадат написаното. То се оценява от жури и след това се разпределят стипендиите.

В журито за оценка има и млади българи, които работят като ракетни инженери във Великобритания, а младежи от "Spase camp" дори се връщат там, за да преподават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
За пореден път пишете глупости- Space camp е по образец на НАСА, а НЕ е на НАСА.
12
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАСА е пълна пародия и трагедия ...............никаква наука не се прави там, разчитат само на реклама и на стара слава!!!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СлавянинСвалянин, бате, децата, ако не им предложиш усиля, ще маат на полето и така ще е ...
10
4
 
1
 
! Отговори
И преди 5 години
И какво, според наса проблема на човечеството е: какво ще правим като изразходваме ресусрсите на Земята, И дайте сега да търсим друга плането където да се преселим, та и на нея да и източим ресурсите, и после какво, - търсим друга планета, на която пак да източим ресурсите и така до безкрай. Ми то според наса човечеството сме някакви ***, които скачат от тяло на тяло, докато е живо, та да му изсмуат ресурсите. Колко унизително! И що за идеали и цели имат съвременните "учени"
9
3
 
3
 
! Отговори
; преди 5 години
ние не можем до съседна планета робот да пратим с допотопните си технологии, те за други галактики се размечтали
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
врата към лъжата.наса не е нищо повече от едно киностудио с банда масонски актьори, произвеждащи компютърни анимации с лошо качество.
7
4
 
0
 
! Отговори
пф преди 5 години
аз мисля довечера да пратя мъжо ми в Космосо, ама няма да е лесно с неговите гей навици. Все пак ще опитам! Ако не ще се пердахим по бразилски! :D
6
3
 
0
 
! Отговори
пф преди 5 години
русначетата ходят без тест в луските лагери, това е отвратително. Путин веднага да им нареди по един тест (само не знам какъв ще се окаже тестът, с Путин лол)Защо НАСА, а не Роскосмос!?
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо НАСА, а не Роскосмос!?
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те много литературно са го подкарали.Малко като предсказанията на Ванга."Какво е погребано там...Не знаеш.Жута мамyна ,,*** муж ли е жена ли е никой не знае...Как ше знае?"Та и тия така.Може би трябва да ги занимават с по-прагматични въпроси.Например идеи как да се пробие 15 километрова ледена покривка с температура -200 градуса и как да се спусне безпилотна подводница в 100 километров океан от солена топла вода.Или възможно ли е тераформирането на близки до земните условия небесни тела.
3
4
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПЪЛНА ГЛУПОСТ 99.9% ОТ ЕСЕТАТА СА НАПИСАНИ ОТ МАМА И ТАТИ
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАСА са голям провал напоследък.................само голямото име им остана на НАСА!!!
1
7
 
6
 
! Отговори
колело друг път преди 5 години
Малко минали през лагер на НАСА. Бетер си е политически лагер за мозъчни промивки финансирани от соросоидната из-мет.