Не извънземни градили пирамидите, а египтяни с рампи!

Новото откритие е на път да да осигури спокоен сън на учените
2 ное 2018 18:09, Нели Христова
277
Не извънземни градили пирамидите, а египтяни с рампи!
Снимки: Reuters

Въпреки всичките технологии, които има на Земята в наши дни, една мисъл не оставя учените на спокойствие – как са построени пирамидите в Египет преди 4500 години.

Ново откритие е на път да да осигури спокоен сън на специалистите – рампи, а не извънземни стоят зад едно от Седемте чудеса на света.

Експертите от Френския институт по ориенталска археология в Кайро и Университът в Ливърпул обединяват сили за да разкрият една от най-големите мистерии в света. Те попадат на кариера за добив на алабастър в Източната пустиня в Египет, а там откриват система от лостове, въжета и рампи, които според тях са били използвани за пренасяне на огромните камъни.

Директорът на проучването Янис Гордън дава яснота върху откритието: "Открихме една централна рампа, която е заобиколена от два дървени стълба с множество дупки. Древните хора са използвали шейна, прикрепена с въжета към стълбовете, за да пренасят тежките блокове. Те не само са можели да ги транспортират от едно място на друго, но и да ги изкачват по склонове с наклон 20%, а дори и повече".

Подобни останки не са намирани никъде другаде по света, а върху тях има надписи от Хеопс, което дава първата индикация, че са използвани именно по времето, когато египтяните са строяли Хеопсовата пирамида в негова чест.  Тя е най-голямата от трите в Долината на фараоните с височина от почти 146 метра и се смята за едно от чудесата на света.

Учените винаги са били обединени около идеята, че пирамидите са били построени с помощтта на рампи, но как точно са били използвани те, до днес не беше ясно. Ала новото откритие не само дава отговор на този въпрос, но и слага край на конспирациите, които витаят около издигането им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западната наука, с цел популярност и привличане на фин. ресурс има изкона нужда от митове и чудеса. И си ги създава. Мита за Египет, набира скорост след експедицията на Наполеон. Научността премесена с успешни бизнес модели битува и до днес на тема Египет. Преди години, след смъртта на известен Египтолог, откриха скрита стая в имението му, с много подправени артефакти, които периодично е продавал по търгове, гарантирайки произхода им с името си. Древен Египет не е това, което днес ни представят
153
2
 
0
 
! Отговори
Arkofs преди 5 години
Nema kak da ne sa bg arhitekti i stroiteli na asansiori, balkoni, garaji, nivi, livadi, parkingi.....
152
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще разкрият ,на куково лято .
151
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Футуролог НЕШЕНЪЛ ГЕО!!!! ПОВЪРХНОСТТА НА ЛУНАТА БИЛА СИВА !!!!ХЕ ,ХЕ УХЕ !!!! И АМЕРИКАНЦИТЕ КАЦНАЛИ НА ЛУНАТА ???? ДОБРЕ ,ЧЕ КИТАЙЦИТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗАХА ЧЕ ПОВЪРХНОСТТА НА ЛУНАТА Е КАФЯВО -КЕСТЕНЯВА .
150
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 170Подразбирам, че тези камъни са в моята градина, предвид неадекватната ти "номерация" на коментарите, на които "произвеждаш" репликата и се сещам, че пак с теб дебатирах в темата за "православието". Не вярвам 100% в Библията в сегашният и вид, дори мисля, че в много отношения е вредна за съставяне на Картината на това, което се е случило. В какво вярвам мисля, че вече ти отговорих в другата тема и няма да повтарям. Казвам, че се ЗЛОУПОТРЕБЯВА със СИЛА, която не е за ***- Учени.
149
1
 
10
 
! Отговори
htr преди 5 години
Tака примитивно сигурно са строени малките имитации на 3те големи пирамиди. Но всеки, който е гледал филм за невероятната сложност на големите 3 пирамиди, знае, че някои от детайлите, сглобките и т.н. не могат да бъдат постигнати дори със сегашните технологии.
148
4
 
8
 
! Отговори
как се е получило??? преди 5 години
Египтяняните, братска раса на македонияните, ползвали техните изобретеньия:история, вътрешно-заводски транспорт и фукня!Бугарите забраниле с текст колельото и братските раси карале на рампе.Нема останале рампе, ама оно и нема маке(освем ако ЕС, ФЕС и НАТВЕСО не ги припознают).Кво стана-дръпат, теглат, ама ги мръзи...Фараона вика-абе я ка умра за мен не мой плачете,а они викат:-Ми ниье не плачеме, а пиеме бре-айде мри, че се пропиехме.фараон:-Я ше ви багер купа, а ви КАОЛИН ще дадете!!!
147
6
 
7
 
! Отговори
до 165 преди 5 години
Те учените от САЩ и Англия може да казват, че Човекът е произлязъл от шимпанзето, но вече никой не им вярва предвид безбройните лъжи и спекулации, заради заветният им 5Ролл и Агресивна Имперска Политика. Потопът може да не е тръгнал от Черно Море, но е стигнал до сладководното езеро, което е било в този ареал. Сероводородът под 200 м на Черно Море не е там просто така. Сярата знаем на какво е Символ. Босфорът и Дарданелите не са се изкопали сами. Мъртво море не е било мъртво.енд со он...
146
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми то го каза,за да се развият тези бактерии и живот е необходимо да има подходяща среда,в повечето случаи вода,кислород и понякога скала,ако приемем че все още няма органични образувания от органично натрупване.Има и анаеробни,но те също трябва да имат подходяща среда,за да се развият.
145
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Животът на Земята е дошъл от паднал метеорит с бактерии. Другият вариант е да сме експеримент на извънземни. Дошли са, посадили са живота и са тръгнали и от време на време ни следят. Трети вариант е да се създали бактериите, защото са имали условия за живот. И трите варианта са възможни. Истината е, че учените нищо не знаят, а само гадаят.
144
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е за това е хубаво да се четат древни книги. Там има много информация стига човек да знае как да я извлече и са интересни. не е като да четеш "модерните" глупости дето само им правят реклама а не струват пет стотинки. Уверявам ви че има книги на близо 5000 години дето като зачетете може да се втрещите от истината която пише. Невероятно знание което слава Богу се е запазило и може силно да пречупи много представи.
143
0
 
12
 
! Отговори
до футоролога преди 5 години
Братлета никои не знае как сме създадени може само да гадаем.
142
1
 
17
 
! Отговори
man преди 5 години
Пирамидите са строени от древните Македонци
141
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера си купих Египетски боб.Беше пълно дърво като го сготвих'Трудно и увря.Със сигурност някой фараон го е садил.Лошото е че превърнахме България в пустиня
140
1
 
1
 
! Отговори
до 157 преди 5 години
Е, тука вече теорията издиша, защото така наречените роби-евреи са били преписвачи на Свещените Египетски книги, които са били Моралният и Етичен Кодекс и Духовно-религиозен компас на Древната Египетска Цивилизацията. След така нареченият Изход от Египет и Фокусите на Мойсей известен днес повече като Моха се случват и Големите Потопи, включително затриването на Варненската цивилизация и НОЙ. Това ако не е Черна Магия - здраве му кажи.
139
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нещо за китайските пирамиди и тръбите дето са открити? Железни тръби на над 150 000 години минаващи под земята и стигащи до солено езеро.
138
1
 
6
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 137Учените не твърдят че Адам е бил сам.Това го казват поповете.Учените твърдят че Адам е бил някакъв вожд или глава на клан който е дал началото на всички ни.Пълна глупост според мен.По скоро псевдоучени се захващат да обясняват произхода ни възоснова на Библията.
137
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до до 137Адам и *** са Архетипи, а не *** и ***, които се съвукопяват.
136
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И още нещо интересно,в курганите се намират вещи,съдове от материали съчетани със злато,същото го има и при Варненската култура и при траките и при хуните,удващи все от изток,това е европейска култура,първите намерени маски също са намерени във Варненския некропол,не произхождат нито от финикийци,нито от римляни,нито от египтяни,а от варненския некропол.Това си е европейска култура.
135
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да бъде, тук един път на 5 години се руши, а пирамидите си стоят. Да възложат на една фирма да построи пирамидите и ще видите колко време ще издържат.