Ген на престъпността? Какво превръща човек в криминално проявен?

Има ли медицинско обяснение за хората, които убиват?
6 ное 2018 07:10,
69

Грабежи, насилия, убийства... Какво кара човек да нарушава закона и да извършва подобни тежки престъпления?

От години изследователите питат какво превръща един човек в престъпник – тежкото детство, лошата семейна среда или пък всичко това си има съвсем научно обяснение и причината се крие в гените?

Навремето нацистите са вярвали, че "престъпниците с долнокачествени гени" притежават особени белези. Доказано е обаче, че това е пълна глупост.

Най-новите проучвания, обаче, показват, че някои генни разновидности могат да увеличат до известна степен склонността към насилие. Майката на известният сериен убиец Чарлз Менсън също е била криминално проявена.

Гените, обаче, не са отговорни за никакви особени белези, а за химическите вещества в мозъка. При много жестоки престъпници хормонът серотонин е в изключително занижени количества. Ако в предния мозък нивото му е ниско, то насилието излиза извън контрол.

Други фактори също са от решаващо значение. Един от тях са душевните травми през детските години, причинени от малтретиране или сексуални посегателства. В много случаи страхът също може да подейства като катализатор на агресията.

Оказва се, че комбинация от генетична предразположеност и тежки емоционални и психически травми от миналото могат да предопределят престъпното бъдеще на човек. Ген на престъпността, обаче, не съществува, предават пишат "Дойче веле".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 57Дай ми примери за 20 нобелови лауреата, които са се "отрекли"(не е религия, батенце) от дарвинивата теория.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да правим изследване и ако детето е роден престъпник, мек не го записваме на училище, да няма без плат и здравни и само родителя, ко желае, да плаща. Ако не желае, детето ще се отглежда в специализиран лагер, където ще бъде с ледено 24/7 и ще бъде пускана на работа, още на 12.Така ще е добре и з тези деца и за нас, нормалните хора.
50
1
 
2
 
! Отговори
Четвъртия елемент преди 5 години
Какво прави човек престъпник? - Бедност, неефективна и корумпирана съдебна система , неадекватни наказания които не съответстват на извършеното престъпление , чувството на "всемогъщество " у управляващите този народ . ....
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, някои хора могат да са по-склонни към насилие, но това е нищо. И не е оправдание. Хората стават престъпници, защото така искат. Избор. Свободна воля.
48
2
 
1
 
! Отговори
до Бай Иван преди 5 години
Дарвинизмът е една несъстоятелна теория. Неслучайно учени масово се отричат от дарвинизма и еволюционизма. Самият Дарвин не е имал никакво намерение да обяснява всичко с хипотезата си. Отделен въпрос е, че дори учените масово бъркат мутация, с несъществуващата еволюция.
47
0
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Още Дарвин преди 200 години е казал,че маргинално бедните и тези с много престъпници във фамилията трябва да се стерилизират ,за да не предават некачественият си ген ,а кажете дали не е бил прав ;) ?!?!?
46
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
НЕ ЕФЕКТИВНАТА И НАПРАВО НЕКЪДЪРНА СЪДЕБНА СИСТЕМА ПОДЪРЖА И СЪЗДАВА ВИСОКАТА ПРЕСТЪПНОСТ.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Posh ate ot tatko I za da vzeme Malmo da si svie sarmite I da svali carda. I she Q ooravite. S nqkakva prestupnishka ot Gen na prestapnici ne moje we opravite.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Татко и я подучва да си вре носа в чуждите връзки и семейства. Да тероризира мъже майки и деца. Да им нарушава спокойствието и добрите взаимоотношения. След това хората защо ходели с охрана. Явно има защо! Татко и като е кофти. Всеки гражданин има право да ползва охрана. Тя като е същата като татко си. А като знаеш татко и си наясно какво трябва да предприемеш. Знаеш той какво Ла й но е и колко мръсен в черва може да бъде. Тя как се казва същия бащичко.
43
0
 
4
 
! Отговори
Брееееей преди 5 години
Специалистите в областта на генетиката твърдят, че не са разкрили докрай цялата същност на генетичния код и неговите свойства. Твърдят, че има още много да сеработи в тази област.Оказва се обаче, че "Дойче веле" знае повече!
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По правилно е не ген а гандаризъм
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ха..ха...ха...В този свят, трябва да убавиш, за да не бъдеш убит ти, твоето семейство, познати и т.н. Хората са воювали и ще воюват, за да оцеляват и просперират, за да осигуряват на своя род и родина сигурност и просперитет. Днес хипи-гейчетата се опитват да пробутват утопични деграданстки идеи като глобализъм, мултикултурализъм, феминизъм и т.н., но те естествено се провалят, защото водят след себе си тежки дефекти, водещи до обществено напрежение, иконоческа и морална разруха.
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ха..ха...ха...Ето го и типичното хипи-гейче, от розовата секта. Добро и зло са просто проекция на съзнанието ти, те нямат точна дефиниция, те нямат стандарти. Не ти си този кой ще определя кое добро и зло! Беззащитните, ли.гави и милозливи индивиди не виреят, те биват физически унищожавани или покорявани от по силните, така е било, така и ще бъде, такива са природните закони, в които няма място за женички обладани от долнопробни чувства и емоции.
39
2
 
1
 
! Отговори
ха..ха...ха... преди 5 години
Защо толкова народ иска да се запише в разни части да иде на война и там да убива ,не се ли сеща ,че и онези хора имат деца ,майки и бащи -- да ама не му пука и не мисли той е мотивиран ,че защитава държавата си като е отишъл някъде на 3хил километра и трепе всичко наред ,не е гена пари и мотивация срещу мислене и гузна съвест.В човека има дуализъм ин и янг вечна борба м/у злото и доброто в него като за разлика от приказките лошото е по лесно и побеждава в повечето случаи..няма агне победило тиг
38
2
 
1
 
! Отговори
ха..ха...ха... преди 5 години
Ако се погледне в исторически план --трепането на хора с и е било рутинна процедура ,а изнасилването в превзетото селище най- нормално нещо та не стига изнасилване ,ами който е последен и реже и главата ,ами мрачното средновековие и чак от 200 г някакви се сетили ,ние сме хора и не трябва да се трепем --- а задавали ли сте си въпроса как мотивират стотиците хиляди убиици в наше време които служат на някой---ти си добър а лоши ;стреляи ,коли ,хвърляй бомби --проблеми няма ти си от добрите..
37
5
 
0
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Русофила например има влечения към исляямизма и пещерния комунизъм защото му е генетично предопределено към тях
36
0
 
7
 
! Отговори
realen преди 5 години
В по-малките градове и села си се знае. Ако дядото или бащата са били луди глави, такива са и децата и внуците. Това е като цвета на очите и косата. Генът определя над 90% от поведението на децата. Вие в София и големите градове не се знаете от поколения назад, но в провинцията хората имат по-реални наблюдения. Не случайно навремето не се е гледала булката или младоженецът, а родът им се е гледал.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив нацистите са били напълно прави и това е научен факт. Всичко зависи от ДНК, от физически характеристики, до поведенчески такива. Жалките ви хипи-гей опити да си пробутвате псевдонаучните либерастки простотии, граничещи с религиозния фанатизъм, няма да променят природните закони! Шанса потомец на рецивидст да се превърне в престъпник е огромен над 50%, същото важи за алкохолици, наркомани и т.н.
34
2
 
4
 
! Отговори
Shark преди 5 години
"Какво кара човек да нарушава закона и да извършва подобни тежки престъпления?" - Ми много просто, безнаказаността, неприлагането на закона, липсата на смъртно наказание. Ген на престъпността лииии, като знае че ще иде на ел. стол знаете ли как набързо ще забрави за този ген и ще бъде кротък като агне. Айде не оправдайте нежеланието на управниците да се справят с престъпленията, извършвани от определена прослойка, защото е техен електорат. Гени,такива гени ще ви дам, че ще се чудите откъде са
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Късите крака ниския ръст особенно ако си се метала на баща си. И лошия характер нали да знае всичко за всеки. Да си вре влажния нос в семействата и връзките на хората. Да им през досажда през ваканциите. Да ген е. Същия бащичко. Да вечно нечие подеяние и да има суперлативи. Гена е страшно нещо. Особенно ако е онзи чишит *** като баща си и господ немой помогна!