Ген на престъпността? Какво превръща човек в криминално проявен?

Има ли медицинско обяснение за хората, които убиват?
6 ное 2018 07:10,
69

Грабежи, насилия, убийства... Какво кара човек да нарушава закона и да извършва подобни тежки престъпления?

От години изследователите питат какво превръща един човек в престъпник – тежкото детство, лошата семейна среда или пък всичко това си има съвсем научно обяснение и причината се крие в гените?

Навремето нацистите са вярвали, че "престъпниците с долнокачествени гени" притежават особени белези. Доказано е обаче, че това е пълна глупост.

Най-новите проучвания, обаче, показват, че някои генни разновидности могат да увеличат до известна степен склонността към насилие. Майката на известният сериен убиец Чарлз Менсън също е била криминално проявена.

Гените, обаче, не са отговорни за никакви особени белези, а за химическите вещества в мозъка. При много жестоки престъпници хормонът серотонин е в изключително занижени количества. Ако в предния мозък нивото му е ниско, то насилието излиза извън контрол.

Други фактори също са от решаващо значение. Един от тях са душевните травми през детските години, причинени от малтретиране или сексуални посегателства. В много случаи страхът също може да подейства като катализатор на агресията.

Оказва се, че комбинация от генетична предразположеност и тежки емоционални и психически травми от миналото могат да предопределят престъпното бъдеще на човек. Ген на престъпността, обаче, не съществува, предават пишат "Дойче веле".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Късите крака ниския ръст особенно ако си се метала на баща си. И лошия характер нали да знае всичко за всеки. Да си вре влажния нос в семействата и връзките на хората. Да им досажда ваканциите. Да ген е. Същия бащичко.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До45Соца започва с отнемане на собственоста на хората в името на колектива държавата.-как при соца се отнемаше собственност, като българине не е потънал все още именно заради жилищата, които има от времето на "калпавия соц"? не можеше да имаш "средства за производство", освен нещо за лично ползване, което е и логично
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много обичат сороските либерасти да оправдават всички с тежкото детство.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сталин и Хитлер криминално проявени ли са? Или за държавни дела - може.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛудНежеланието да МИСЛИ, да работи и да се развива.-именно защото мисли, е стигнал до извода, че тази "игра", не е неговата играцялата еволюция на хомосапиенс е протекла, благодарение на НЕ желанието му да работи по старому, или казано по друг начин - на желанието му да НЕ работи, или да работи по-малко. Всичко измислено и създадено от човека е било подчинено тази естествена цел - по-малко да работи! С други думи -мързела е бил движещ фактор на еволюциятадефинирай понятието "развитие"
27
2
 
4
 
! Отговори
Един преди 5 години
Чакам, чакам някой да каже, че по време на "златната ера на социализЪма" е нямало такива неща. Това ни го донесе демокрацията, нали другари?
26
2
 
2
 
! Отговори
Луд преди 5 години
Нежеланието да МИСЛИ, да работи и да се развива.
25
2
 
13
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Голяма статия! От всичко стана ясно, че преживените травми в деството в комбинация с генетична предразположеност води до проява на тежки престъпления. Гениално, колко време и пари са похарчени за това дълбоко проникновение, което е пълна изненада за всички!?
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По логиката Дойче веле изкарват престъпниците болни без да носят отговорност за действията си ! Псевдо бежанците пък са мъченици,цигойните са застрашен вид който трябва да се пази и отлежда ,*** ,./растията трябвало пък да се учи и практикува (тя също уж била генетична)................... Само най лошите са хетеросексуалните бели мъже които си пазят родината ,те според дойче веле са за затвора!
23
0
 
3
 
! Отговори
Тос преди 5 години
Ниските Заплати
22
4
 
8
 
! Отговори
Чезаре Ломброзо преди 5 години
Категорично си има ген. Със здраво възпитание може да тушираш вродената склонност, но Дойче Веле имат много здраве относно липсата на наследственост. Примери бол с цели фамилии престъпници, в които поколенията са отглеждани при различни условия и въпреки това...Вкрайна сметка, всичко е ген.
21
4
 
2
 
! Отговори
Куренцо Лапас преди 5 години
Пресръпността винаги е била една и съща..Белия човек е гледал да краде много пари,ресурси,имоти,земя и т.нПо църнияя человек е бил по първосигналните неща.Да обере някой ,да открадне някоя евтина вещ,някой дреха,кола,да изнасили,да се сбие и подобни..
20
5
 
0
 
! Отговори
не е престижно преди 5 години
Пример: Корнелия Нинова
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България е престижно да си престъпник, имаш пари , власт и хората те уважават. Общо взето живееш си царски.
18
2
 
5
 
! Отговори
работник преди 5 години
Ние, които произвеждаме сме непобедими защото за да открадне *** е необходимо някой да го произведе. За да защитим труда си ние плащаме на полиция която трябва да си натиска парцалите и да защитава произведеното от ***, недъгави физически и умствено които алчно гледат в нашите дворове.Ние може да им хвърлим някоя огризке, но това ще стане при условие че покажатблагодарност.Очаквам да организират шествие на благодарните които благодарят затова че сме им подали ръка.
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво превръща човек в криминално проявен?-Системата на Капитала и Лихвата, които буквално се "хранят" от агресивността на индивида (в буквален и преносен смисъл), и съответно я отглеждат и подхранват още от най-ранна детска възраст. Без насаждането на желание "за конкуренция", "за консумация" (която също е форма на агресия) - системата на Лихвата не би съществувала!
16
7
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Аз мисля че мързелът и некадърността са в основата на социалистическото мислене.Когато един човек не работи, той не добива умения, не може да задоволява потребностите си и или краде, или попада в среда където искат с насилие да отнемат заработеното от другите. С това могат да се обяснят посегателствата на комунистите преди 9 Х 1944, кражбите по време на соца и всички деяния на индивидите със склонност към социализъм.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България е доста по различно.Даже и при грешно задържане за няколко часа от полицията после цял живот си регистриран, като криминално проявен.Даже сега с приетият тихомълком закон, че може да задържат някой до 48 часа без да уведомяват никой криминално проявените и рекета от полицията ще се увеличат драстично.
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
просто трябва да си хомосексуалист от банкя
13
2
 
1
 
! Отговори
красив рептил преди 5 години
А фъшкиите от 1933г. и сега чрез нато и до наши дни. Да пребъдат фъшкиите.