Те са някъде там! Как ще реагираме, когато видим извънземни?

Инстинктът за самосъхранение – от основно значение
15 ное 2018 16:00,
123
Те са някъде там! Как ще реагираме, когато видим извънземни?
Снимка: pixabay

Сетивата ни се изострят, когато говорим за извънземен живот. Дълбоко в нас, обаче, се обажда и страхът. Може да е на подсъзнателно ниво, но всеки се страхува от неочакваното, дори и да не го признава.

Твърдим, че сме най-интелигентната позната форма на живот, но колко от живота и неговите форми познаваме?

Дали това, което знаем за живота е всичко, или всъщност е много малка част от това, което "живее" в космическото пространство.

Според редица учени, ние не сме интелигентна форма на живот. Особено на вселенско ниво. Има наистина голям шанс да има много по-развити форми на живот, които дори да са посетили галактиката и планетата ни, но да не са открили интелигентна форма на живот тук. В крайна сметка хората на Земята са силни и интелигентни спрямо всички останали форми на живот тук, но що се касае до Вселената и събитията там, сме изключително безпомощни и невежи.

Човешкият живот е изключително кратък, за да наблюдава космическите процеси и да си изгради ясна представа за това какво представляват те. Ако съотнесем времето към космическите явления - нашият живот е части от секундата, в които не можем да видим нищо. Така в крайна сметка излиза, че сме някаква примитивна, локална за Млечния път форма на живот, без никакво въздействие върху космическите процеси, времето и пространството.

Когато говорим за извънземна форма на живот, независимо дали тя е по-развита от нас или е най-примитивната форма на живот, която съществува, дори възрастните са като малки деца - любопитни. Но за какво рядко си даваме сметка?

Би имало наистина огромна разлика между това извънземна форма на живот да ни открие и това ние самите да я открием. Ако ние сме откривателите, по всяка вероятност той ще е в по-примитивна форма, ние ще сме доминиращите и няма да се страхуваме. Защо бихме се страхували от нещо по-слабо от нас?

Но ако по-развита цивилизация открие нас? Какво става? Вие не бихте ли се уплашили, ако знаете, че планетата ни е нашествана от по-развити форми на живот? Всички се страхуваме, че биха ни наложили контрол и дори биха ни убивали при неподчинение, след като са по-развити от нас.

Тази идея идва от представата ни, че по-развитите и по-интелигентните хора доминират над по-слабите. С други думи в представите ни по-развит, означава по-силен. И няма как да не съотнесем тази представа и при извънземни, които са по-развити от нас - в природата ни е.

Инстинктът ни за самосъхранение трудно би могъл да бъде преодолян при среща с "интелигентно" извънземно. За да се осъществи подобна ситуация, трябва да сме абсолютно сигурни, че тя ще бъде много деликатна и дипломатична. В нашите представи това означава - комуникация. Но комуникация между нас и извънземни изглежда като кауза пердута, а това със сигурност би довело до някаква форма на конфликт.

На този етап от нашето развитие и по начинът, по който представите ни за взаимоотношения и комуникация са се развили, наличието на друга интелигентна форма на живот около нас, изглежда като сигурна война.

Нашите мозъци са обвързани с древни вериги - те ни защитават от хищници/ организми, които потенциално ни застрашават. Като една по-развита и по-интелигентна форма на живот, едни извънземни на нашата планета биха представлявали точно такива организми в нашите мозъчни вериги - опасни за оцеляването ни. Химикалите, които ще се носят в нашия мозък, ако видим друга форма на живот, най-вероятно ще доведат умовете ни до истерия.

Във всеки случай ще ни е много трудно да приемем мисълта за друга форма на живот около нас. Това би отключило страхове за наличието на още и още такива цивилизации, които са още и още по-развити от нас и съответно опасни в нашите представи.

С други думи, невъзможно е да превъзмогнем инстинктът ни за самосъхранение, независимо от това колко сме любопитни да видим, да говорим или да се докоснем до извънземна форма на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
1
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Аз познавам АЛФ, гоуем пич е хахах Сега е момента на заблудените вярващи, ЗА ИЗВЪНЗЕМНИ НЯМА РАЙ, НИТО ДЕВИЦИ - Св Петър не ги пуска!!!
56
0
 
5
 
! Отговори
АНТОАЛЕТА преди 5 години
Аз веднага се крия в клозета.
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако видите извънземни, значи сте извън Земен.
54
3
 
10
 
! Отговори
герб преди 5 години
Същинския въпрос е : как ще реагират извънземните, когато видят Баце ?
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гражданската отговорност ще стане извън земна така че много хора и млади и стари се страхуват още от сега как ще я почувстват когато доиде дали ще са достатъчно п одготвени да преотдолеят този стрес
52
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За извънземни не знам, ама за Боко съм се приготвил. Винаги си нося камък в джоба.
51
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До ЕВРЕИТЕ ВИ ЛЪЖАТаз се опитах да те подкрепя..с малки забележки..Ти просто не пожела да го забележиш..Е,..така да бъде!Няма да споря повече с теб..
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека да кацне някоя летяща чиния в двора на Бойко и да го вземат на планетата им и повече да не го видим.
49
0
 
1
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Ами то си е така.Поради тази причина кислорода намаля с височината
48
2
 
2
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До ЕВРЕИТЕ ВИ ЛЪЖАТТя т.ъпата гравитация не е в резултат на центробежни сили а на масата на планетата бе.
47
3
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Извънземни няма да видим в следващите най-малко 1-2 века.А след това като ги срещнем ще сме много неприятно изненадани като разберем че са някакви едноклетачни , безмозъчни микроби .Ще може да достигнем до разумен извънземен живот най рано след 200-300 века ,така че устрижете си ентусиазма !!!!!!!
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕВРЕИТЕ ВИ ЛЪЖАТНе бе Бонго, не се скрива зад хоризонта.Дори от вас може да видиш Еверест щото е висок а Земята е плоска.Само то требе Nikon ама не 9000 ами 9001 !!Кви прости *** сте тва провинциалистите, просто не е истина.
45
0
 
1
 
! Отговори
корни шон преди 5 години
КАК КАКВО ПУСКАМ HBO ТО
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реакцията е елементарна!!Спирате на място Обръщате се с гръб към пришълците и сваляте гащите в очакване на проникване.Но какво ли ви обяснявам като вие българите имате богат опит с Боко-тиквта.Така сгодно сте му се навели а той ви помпа ли помпа като загорял швед-пандизчия.Ай честито.
43
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
и под "ние" имам предвид "ВИЕ"..
42
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До ЕВРЕИТЕ ВИ ЛЪЖАТна екватора наистина се съмва и стъмва много бързо,умважаеми.По нашите географски ширини изгрева и залеза се "проточват" заради наклона на оста на Земята.По тая причина отвъд Полярния кръг денят и нощта продължават по шест месеца..Пак ще повторя:-Прав си че ни лъжат яко,но все пак БИ ТРЯБВАЛО да сме наясно за некои иработи.Защото отричайки очевидни неща,ние САМИ се набутваме в графата"откачени".И така,когато говорим ИСТИНАТА,вече сме "дамгосани"....и под "ние" имам пр
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви извънземни бе. Те като видяха Въздушно Космическите Войски на Путин и избягаха в друга Вселена.
40
1
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Старшина на рота,леко...подпийнал отива на вечерната проверка на ротата и приема строя.Защо са криви редиците -пита старшината.Глас от строя -защото Земята е...кръгла.Кой го...каза -пита старшината.Каза го Галилей -отговаря гласа от строя.Галилей да излезе 2 крачки пред строя -командва старшината.Не може,защото...умря -обаждат се от строя.Как може да умира,без мое...разрешение -вика старшината.Всички се смеят.Та и за...извънземните;едва ли ще се появят без разрешението и знанието на...старшината
39
0
 
6
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До ЕВРЕИТЕ ВИ ЛЪЖАТСамо не разбрах защо им е да ни лъжат и защо точно еврейте ни лъжат
38
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
иначе:-Те за това прекратиха "директните" излъчвания от МКС.Сега,от доста време,всичко е .."НА ЗАПИС"..ПРОВЕРЕН ПРЕДВАРИТЕЛНО!................Същата щуротия е с "WEB" камерите,предаващи изображение "на живо".Нема да досаждам,само ще ви препоръчам да се загледате по-продължително в това,което ни пробутват като "директ вю"!..-Сигурен съм,че сте достатъчно интелигентни.