Не Бог, метеорит заличава библейския Содом

Откриха доказателства за космически взрив в Мъртво море
29 ное 2018 21:50, Нели Христова
74
Не Бог, метеорит заличава библейския Содом
Снимка: Flickr

"Внезапно като гръм от ясно небе се вдигна буря. Господ изсипа от небето сяра и огън върху градовете на плодородната равнина. Техните дворци и храмове, скъпи домове, градини и лозя и веселите, жадни за удоволствие тълпи, които предишната нощ бяха похулили небесните вестители – всичко бе поразено“.

Заради греховете на хората, Содом, близо до Мъртво море е унищожен от Бог. Но дали наистина има нещо божествено в изгарянето на библейския град? 

Навярно не. Учени от Югозападния университет Албакърки в САЩ откриха следи от космически взрив, който е заличил обществата на север от Мъртво море в Среден Гор – районът на Тал ел Хамам, намиращ се в днешна Йордания. Именно там се счита, че са се намирали библейските Содом и Гомор.

Преди около 3700 години малък метеорит или комета навлиза в земната атмосфера. Според археолога Филип Силва, между 40 и 64 хил. човека са били убити от взрива. Градовете в радиус от 500 км. са били сравнени със земята на 100%, а на почвата и трябвали поне 600 години, за да се възстанови и отново да стане подходяща за отглеждане на култури.

"Сигурно е било почти толкова горещо, колкото повърхността на Слънцето", твърди Силва. Сред откритията са парчета керамика, чиято повърхност била превърната в стъкло. А за да се случи подобно нещо са нужни повече от 4 хил. градуса по Целзий. Но огънят не горял достатъчно дълго, че да превърне цялата керамика в стъкло – части от нея останали недокоснати.

Единственото нещо в природата, което може да причини подобно масово разрушение, според Силва, е именно космически взрив. Такива е имало няколко през цялата история на човечеството, като най-мощно е било падането на Тунгуския метеорит.

Учените изследват територията на Среден Гор в продължение на 13 години, като техните проучвания продължават и след това огромно откритие. Но Силва е категоричен, че случилото се на града Тал ел Хамам и всички около него напомнят невероятно много на "Битие: Глава 19".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
2
 
! Отговори
Знайко преди 5 години
Значи тоя метеорит сам си е избрал къде да падне...в Содом и Гомор където разврата е бил най-голям.Много умен тоя метеорит...
48
0
 
0
 
! Отговори
София&Перник преди 5 години
Метеорит не ви трябва, простотията убива!
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"До като се разсъждава относно Бог, като за чичко с брадата, който има власт, така ще е. Бог е навсякъде"В християнството е така, както го казваш.В Исляма не е така, там Гиспод е навсякъде.(Гледай сега атакистките *** как ще започнат да ме пращат някъде си в Анадола, само защото *** им глави не желаят да проумеят, че е нормално хората да имат обща култура за религиите, за разлика от тях.)
46
1
 
8
 
! Отговори
за невярващите преди 5 години
всеки рано или късно пада на колене пред Бога
45
1
 
6
 
! Отговори
вярващ преди 5 години
Щом на Господ му викате метеорит,лично аз нямам нищо против!
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До като се разсъждава относно Бог, като за чичко с брадата, който има власт, така ще е. Бог е навсякъде
43
1
 
4
 
! Отговори
Боко метеора преди 5 години
25 години други управляваха по мое метеоритите ги смалих и бегат. Лично съм наредил на Цачева да го проверят този метероид и ако има нещо ще го унищожим . Разбирате ли всички мерки са взети. Метероида няма как да го унищом ей така след като 25 години никой не го унищожи. Къде беше Орешарски ? Защо не го унищожи ? Знаете ли колко е намалял броя на метероида от както аз съм на власт ? 20 процента от БВП са намалели. Майките да не протестират, метероида няма да падне на тях , и пенсионерите да не
42
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не мога да разбера как хората още вярват в литературни герои (буквално) от стари книги... богове и простотии вие не сте в час. Къде са ви боговете бе? Май само в празните ви глави.
41
0
 
1
 
! Отговори
иван преди 5 години
и за това е виновен Бойко
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавието на статията твърди че не стрелеца а куршума убива. Много мъдро!!!
39
1
 
6
 
! Отговори
..... преди 5 години
2 Ето, направих те малък между народите; и си много презрян. Авдий 1-ва глава:3 Измамила те е гордостта на твоето сърце, Тебе, който живееш в цепнатините на канарите, Тебе, чието жилище е на високо, Който казваш в сърцето си: Кой ще ме свали на земята? 4 Ако и да се издигнеш като орел И поставиш гнездото си между звездите, И от там ще те сваля, казва Господ.
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"метеорит или комета" Аесектер . Като неможете да откриете причината поне не пишете фалшиви новини. Космическото тяло е паднало специално точно над тези градове! От последно време така нареклите се учени доказват , че неса никакви учени а абсолютни неграмотници
37
0
 
10
 
! Отговори
Да бе да преди 5 години
Абе, тва не го ли четохме оня ден? Не можете да намерите от къде да преписвате и се повтаряте май а? :-D
36
0
 
6
 
! Отговори
Хххх преди 5 години
До Щерюи един мармот завива шоколад в станиол...
35
0
 
25
 
! Отговори
Хххх преди 5 години
То никой не е твърдял че не са унищожени от метеорит...въпроса е, кой е пратил метеорита...
34
12
 
6
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Къде е тази плодородна равнина в пясъците, къде са останките от тези дворци и храмове?! Като си свикнат с една лъжа и вече я пласират като истина. Бог там не е имал работа, защото там няма нищо.
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е подвластно на Бог ,и ако реши може и метеорит да падне,а може и да ни отмине!Несътворените светлини и енергии могат ,да движат всичко сътворено.
32
8
 
7
 
! Отговори
Бойко пее преди 5 години
Метеорити и да падат, падат над Софето,Аз Бойко като слънце пащ ще си грея на небето.
31
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А официалната религия на neepacите е исляма.... доказано е многократно.А ти кога прие исляма? Преди или след пеераството?
30
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Името на бог е метеорит.