Недокоснато от 4400 г.: Откриха гробница в Египет

Тя е на жрец, стените й са украсени с рисунки
17 дек 2018 11:45, Елка Василева
43

Снимка: БТА

Гробница на жрец, живял преди повече от 4400 години, бе открита на обекта Сакара, близо до Кайро, от египетски археолози, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Тя датира от 5-ата фараонска династия (2500-2300 г. пр. Христа), от управлението на фараона Нефериркар.

Гробницата е съхранена много добре. Стените й са украсени с рисунки, представящи починалия, майка му, съпругата му, членове на семейството му.

В гробницата има и няколко ниши, които също са украсени с рисунки, изобразяващи починалия и семейството му.  /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Франкофил преди 5 години
Само Франция е по-велика цивилизация от египетската. Първо галът Брен завладява Рим, после Кловис, Карл Мартел, Карл Велики, Луи XIII, Луи XIV, Наполеон, Де Гол.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те нахлуват на Балканския полуостров,предимно с цел плячка,но постепенно се заселват като компактно население на целия Балкански полуостров,докато византийците воюват в Мала Азия с перси и араби.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заселването на българи и славяни на Балканския полуостров започва окло 5-7 в. Сведения за това се откриват у византийските писатели-историци Прокопий Кесарийски и Йоан Ефески,Теофан и др.Заселват до 7 век постепенно целия Балкански полуостров, като стигат до Пелопонес и егейските острови,а по-късно славянски маси са прехвърлени и в Мала Азия.Те нахлуват на Балканския полуостров,предимно с цел плячка,но постепенно се заселват като компактно население на целия Балкански полуостров,докато византийц
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма никакви споменавания за тракийски племена през времето когато се заселват българите на Балканите около 5-7 век от Новата Ера,но непрекъснато се споменава за славянски племена с които българите се смесват и обединяват и които преобладават като население,като с покръстването на българите и славяните от цар Борис 1 окончателно ги обединява и официално в един народ,затова често в историческите източници славяни е равно на българи и българи е равнопоставено на славяни.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българи и траки никога не са се срещали,защото не само за живяли през различни векове и различни периоди,но са и от различни райониБългарите се заселват на Балканите,когато тракийските племена вече отдавна са изчезнали от Балканите.И през Балканския полуостров са минали опустошения от източните народи на хуни,авари и други племена,чак след тях се заселват българите.Няма никакви споменавания за тракийски племена през времето когато се заселват българите на Балканите около 5-7 век от новата евра.
33
0
 
4
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
До 33Ами блоковете ви не на случили на стопани, какво да ти кажа....
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГробокопачЗа траки не знам дали нема ама славяни наистина нема.
31
0
 
9
 
! Отговори
Изумен преди 5 години
Много добре е запазена гробницата, всъщност изглежда по-добре от фасадата на нашия и околните блокове.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ех простоВерно си просто. Даже си санкта симплицитас.
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА буква Ч имат ли --- Челгари .....
28
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пристигналите от Африка гърци (притежатели на Етиопската хаплогрупа Е) цитират името на местното население на Блаканите като "пелазги" или "пелгари". Отчитайки липсата на буква Б при тях това трябва да са били "белгари" значи "българи", понеже "ъ" също нямат. Белгите пък са тръгнали от днешна Турция и са стигнали до днешна Белгия, откъдето някои са пресекли за Ирландия където са ги нарекли "Фир Болг". Дали гърците после са ги наричали "траки" няма значение, важното е че, 49% от стария ген е запазен - значи никакви "траки" не са изчезвали, както казват болшевиките!
27
2
 
4
 
! Отговори
Чичо Тони преди 5 години
До 16 - Ристу. Те са там където са всички останали отишли си от този свят - "два метра под земята". А иначе всички сме атеисти. Просто някои са атеисти по отношение на един бог в повече.
26
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говори се за египетска гробница, *** го обръща неговото племе (антипример за всичко) откъде се било пръкнало (пореден пример за неадекватно поведение)... Относно Египет- има многобройни находки там, тъжното е, че днешното население, живеещо там, няма нищо общо с древната Египетска държава. От много време какви ли не археолози изявяват огромно желание за разкопки, но арабите не им дават.
25
14
 
12
 
! Отговори
ех просто преди 5 години
толкова неук народ се навъди, че не е за вярване. кога българите станаха траки, бе *** чов ци? траките са изчезнали 150-200 години преди да се появят българите по тези земи. просто история,археология, генеология и факти. айде със здраве и да четете сериозно, щото инфо от фб и телевизии е нищо.
24
4
 
7
 
! Отговори
проф.Александър Фол преди 5 години
Гробокопач, само ти и група съветски учени споделяте тази теза. Но това вече не е модерно, а и най-вече не е исторически вярно.
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГробокопачНа Серафимката ти не можеш да му стъпиш на малкия пръст по познания. Неговите публикации всеки може да ги прочете. А твоите къде са? А ти кой си, къде си? Тролиш и мечтаеш за ролсройси, мерцедесиии.Казах ти вече, ако не можеш да представиш доказателства, мълчи или ставай грък.
22
11
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До проф.Александър ФолАми,а з съмч ел, много повече от теб, и не само чел;))) И пак ти казвам: "Траки нема". Има само Българи. серафимката, пасков, то-оня, подхванаха дрънченето на тая струна,з а д асъвместят историята с влизането в ЕС. те са платени историчекси ***! Ех, нов термин измислих - исторически ***! Ахахахахахахахааааааааа
21
10
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До проф.Александър ФолТова не е точно така. Зисчето, Серафимов и други тъ.пи апологети, превърнаха българите в траки;))) Но, траки като етнос няма. Има българи, населявали Балканите ив псоледствие кряшизирали се (елинизирали се), но трак, трак, трака-трака, чака-рака, нема такива филми
20
2
 
6
 
! Отговори
СПАРТАК преди 5 години
Анонимен 14, отличен (6) за коментарът ти.
19
4
 
9
 
! Отговори
месара преди 5 години
абе напишете нещо за другарката "загрижена - спасителката" нинова! рие ли сняг, сред бедстващия народ ли е, раздава ли помощи по партийна линия, при козичките ли е,........? вие ми пишете за некакви гробници......