Пътувал ли е Тесла във времето? Създал ли е оръжие, сеещо смърт?

ФБР знае тайните, защото е засекретило документите и проучванията му
19 дек 2018 20:00, Нели Христова
85
Пътувал ли е Тесла във времето? Създал ли е оръжие, сеещо смърт?
Снимка: Pixabay

Възможно ли е да повлияем на времето и пространството чрез магнитно поле?

Твърди се, че Никола Тесла успява да отговори на този въпрос, а и на много други, но след мистериозната му смърт, част от най-добрите му изобретения са засекретени от ФБР, за да не може нито една страна, вражеска на САЩ, да се добере до тях.

Оръжия, машини на времето, безплатна енергия – какво има във файловете на великия учен?

"Можех да видя едновременно миналото, настоящето и бъдещето..."

Още по темата

Годината е 1895. Никола Тесла е обсебен от идеята за пътуване във времето. Провежда няколко експеримента с магнитни полета и електричество и достига до заключението – бариерата на времето и пространството може да бъде изменена, а електричеството създава "троянски кон", който да я преодолее. Но още тогава, Тесла осъзнава, че пътуването във времето крие невероятни рискове.

На 13 март, 1895 г. журналист от "Ню Йорк Хералд" се среща с изобретателя в малко кафе. Той трепери, изглежда нездрав. Признава си, че го е ударила дъга с мощност 3,5 милиона волта.

"Страхувам се, че няма да съм приятна компания днес. - с треперещ глас казва Тесла. - Това е защото почти не умрях днес. Искрата ме удари в дясното рамо и ако асистентът ми не бе изключил машината, вече щях да съм мъртъв", споделя ученият.

Той разказва, как е видял едновременно миналото, настоящето и бъдещето, а тези негови знания по-късно се използват за провеждането на експеримента "Филаделфия".

Дали наистина Никола Тесла е успял да преодолее бариерата? Нито един документ, достъпен на широката публика, не може да докаже този мит. След мистериозната смърт на физика, ФБР нахлува в дома му и конфискува всичките му документи и проучвания.

Твърди се, че в тях имало толкова "откачени" открития, че американците не можели да си позволят те да попаднат в ръцете на врага. В тях можело да се намери не само машина на времето, но и идея за неизчерпаема, безплатна енергия, от която да се захранват домовете на хората.

Според Тесла, не ни трябват въглища или нефт, а проста, космическа енергия, като започнем с най-близкия неин източник – Слънцето.

Теорията на сръбския учен е следната – според него, лъчите на звездата са пълни с радиация, която йонизира атмосферата, създавайки електропроводим слой около Земята. Тя се превръща в огромен космически кондензатор, който безжично може да доставя електричество навсякъде по света.

И макар Тесла винаги да е бил загрижен за благополучието на човечеството, се твърди, че успява да създаде и оръжие за масово унищожение. То е толкова мощно, че този, който го притежава, е способен да сложи край на всички войни.

На 30 юни 1908 г. в Русия пада Тунгуският метеорит, причинявайки огромни щети. И докато едни са на мнение, че това наистина е камък, паднал от Космоса, други вярват, че това е "смъртоносният лъч" на Никола Тесла, който фигурирал в документите, които ФБР прибират, преди да попаднат в ръцете на Русия или Германия.

Дали тези твърдения са истина? Въпреки че ФБР публикува част от файловете си за Тесла, в тях не фигурира нищо, което може да хвърли светлина върху проучванията на великия физик. А смъртта му и до ден днешен е подозрителна.

Но едно е сигурно – предвид всичката историческа информация и експерименти на други физици, Тесла не е бил единственият, който се е опитал да преодолее бариерата на времето и пространството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянМного си примитивен Защо се опитваш да мислиш.*** слушай чалга.Пий алкохол.Викни си някое "слънце" да ти посвири на кавала.Не си за тая тема.Просто...не ги можеш нещата.
25
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма пътуване във времето.Ако беше така отдавна някой да е подхвърлил планове за атомната бомба заедно с подробна информация как се прави на Хитлер през 1940-та.Заедно е план как да свитне Сталин и Чърчил,че и Рузвелт.
24
4
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимен28ксенофобски шизак, имай предвид че за "нормалносите" ние сме точно същата порода "като африканосите и латиносите". мучасосите и грациосите пия дос сервезасоси. аре, легай си.
23
2
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До поредниятшо те не лови цензурата, редакций
22
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Личното ми мнение е че този човек е бил прекалено обсебен от манията за глупости.Имал е и добри открития но ...честно на кому е притрябвала безкрайна енергия.Та сега на африканосите и латиносите им дадоха безплатна манджа и лекарства и те станаха 5 милиарда..Дайте им и безплатна енергия и ще станат 500 милиарда.Нямам нищо против етноса с ромски манталитет.Но има различни видове хора.Колкото и сила да дадеш на стадо питекантропи те ще я ползват за задоволяване на сексуалният си нагон и алчност.
21
5
 
3
 
! Отговори
поредният преди 5 години
Честито на децата от редакцийте и пишещите основно от чужбина.През 2028 г.пътуването във времето или завъртането на магнитно поле по часовниковата или обратна страна с лазер ще се окаже и домашно забавление за някои.Тогава тепърва президент на САЩ ще е внучка на Мартин Лутър Кинг.Там в бъдещето не е всичко забавно.След стотина години стигаме 15 млрд.,което означава,че смъртността е незавидно висока!Иначе трябва да сме повече ,логично..Мнозинството просто оставя нещо след себе си,ноне спира секса
20
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Енергия от нищото? Това не важи за българите.Колкото и да сме се увредили напоследъкима нещо наречено здрав разум.
19
4
 
28
 
! Отговори
БГ преди 5 години
До колкото ми е известно в експериментът "Филаделфия" участва и Айнщайн. Тогава след подаване на огромен електрически заряд успяват да преместят един кораб от едно пристанище в друго, но нанасят непоправими психологически щети на екипажа. Несъмнено интересна тема, дано някой ден разберем цялата истина.
18
2
 
12
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Факт!единственият факт е , че у нас има тенденция гроздето да е кисело.
17
16
 
12
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Единственото което знам е че немските производители са АУТ.Някой да помни фирмите Телифункин Грундик и други немски недоразумения.Всъщност даже Грундиг ги купиха турчйлята скоро и Мирцйедис то вече китайците ги почнаха основен инвеститор са.
16
1
 
16
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До не се впечатлихте и за жул верн така са говорили, ама ти нема как да знаеш. оди пиши у бгмама
15
44
 
7
 
! Отговори
не се впечатлих преди 5 години
Тесла е бил сръбски емигрант в Америка.Обикновен мошеник който се опитвал да оцелее.Накрая не успял.
14
11
 
8
 
! Отговори
Ние от КОСМОСА преди 5 години
На 30 юни 1908 г. в Русия пада Тунгуският метеорит.........които всъщност е извънземен кораб, а взривът е НАД земната повърхност.
13
7
 
17
 
! Отговори
Милко преди 5 години
Тесла наистина е правел "елате пиленца..." защото към края на живота си тотално откача и почва да си говори с гълъбите. Даже се влюбва в женски гълъб - това е факт.
12
10
 
17
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Пътува във времето как да не пътува... пътува и пее под името Милко Калайджиев
11
4
 
16
 
! Отговори
Баба Генка преди 5 години
Я!*** туй Тесла кат нашио Милко Калайджиев,има нещо тукаа,има
10
17
 
10
 
! Отговори
Илон преди 5 години
Малко известен факт е че Тесла е българин който се е мислил за сърбин. Той е изобретил топлата вода и нарязания хляб, който преди това е бил просто хляб.
9
6
 
23
 
! Отговори
тъй тъй преди 5 години
Умира на 87 години страдащ от деменция!От това по-подозрителна и по-стряскаща смърт не се сещам!
8
6
 
6
 
! Отговори
иванов преди 5 години
Епа , пътувал е ,га го е ударил токот од милион волта,и он ебил и тука и тамо ,а и в небитието
7
0
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
И сега има проекти за слънчеви панели в орбита около Земята, които да произвеждат ток, да го преобразуват в микровълни и да ги насочат към електроцентрала, където микровълните да се преобразуват обратно в електричество, което да се разпространява по мрежата. Проблемът, е че микровълните се разсейват в атмосферата и при инцидент може да бъдат убити много хора. Отделно, че това би било адски скъпо.