Фалкон Хеви - историческото постижение на "Спейс Екс"

Успехът е неочакван дори за предприемача-мечтател Илън Мъск
29 дек 2018 20:29,
70

Тази година беше белязана от историческото постижение на частната космическа компания "Спейс Екс". През февруари тя изстреля в космоса "Фалкон Хеви" - първата от типа свръхтежки ракети от 10 години насам.

Нейната маса е еквивалентна на тази на 18 самолета Боинг 747, а товарът ѝ беше първият личен електрически автомобил на изобретателя Илън Мъск.

Успехът е неочакван дори за предприемача-мечтател Илън Мъск. А според тези, които се интересуват от космоса, това е поредната космическа революция на "Спейс Екс".

За пръв път частна компания успява да изпрати полезен товар отвъд околоземната орбита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Ку-Ку преди 5 години
Затрили са ми коментара, с линка към таблицата. Карай да върви :)
40
2
 
5
 
! Отговори
Стронг""&q преди 5 години
Статията е неграмотнонаписана ,но това не обезценява успехите на ИМ! Не мога да разбера ,какво толкова ви пречи в неговите експерименти ! Чоеекът е събрал даровити инженери и работят усърдно ! Е, не е "наше момче" ,ама какво да правим сега ! И стига стези глупости ,че е копирал от " великите" руснаци! За протокола : най мощната ракета е Сатурн- 5! 1969 !
39
7
 
1
 
! Отговори
Ку-Ку преди 5 години
7.24 милиарда долара субсидии, само за Спейс Екс до 2016г., включително. За Тесла и другите компании сами си потърсете колко са субсидиите.
38
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива ракети Русия изпраща в космоса още през 50те години. Много ви е постна статийката. Освен това Тесла и компанията на Мъск вече фалира, това е стра манджа, всеки вече разбра, че Мъск е просто един хитрец който направи балон, прибра парите и сега се смее.
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Всъщност не. Спейс Екс за разлика от Боеинг не получава субсидии от правителството дори Миск скоро писа за това.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 57А какво да кажем за вас Русопоклонниците които сте се вкопчили в една умряла икономически *** пълна с алкохолизирани селяни...
35
4
 
7
 
! Отговори
Тюркмен. преди 5 години
Евала
34
2
 
7
 
! Отговори
M.A. преди 5 години
Колко *** и невежи коментари не е истина...
33
12
 
21
 
! Отговори
Toto преди 5 години
Човека си прави купон, праща си колата в космоса, а бае ви Путин си умори нацията от глад за да може да създаде ядрени ракети за масово унищожение.
32
7
 
0
 
! Отговори
V преди 5 години
Това е крачка в правилната посока ,но не е добре реализирана .Това нещо не може да се използва многократно ,а нали това е идеята ;) Аз за част от моята идея съм се поучил от нацистите ;) Те са имали и неуспешни проекти.Тоя свят не е измислен вчера .Само американците си мислят така :))) Все пак по голям част от идеята ми си е моя .Обаче ми трябва една не приложена технология .Останалото оборудване може да се вземе от всеки пътнически самолет + дистанционно управление за ускорителя .
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти знаеш ли друг начин за измерване освен съпоставяне? Дали е дължината на моя *** или еталонът за метър в Париж? Стадион, каквото и да е?Нещо константно срещу каквото искаш да измериш. Чисто и просто.
30
7
 
10
 
! Отговори
И гуем хуй в гъза преди 5 години
За Рос Космос ;))
29
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъск не е падал. Никога не е ставал. Да е изпълнил поне едно от обещанията си поне на 50%??? Аз не помня такъв случай. Дори не е инжейнер. Опортюнист от класа е, което все пак си е нещо велико, но не и инженер.
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смятай какво е мнението му за собствения му автомобил, ом вместо да го сложи в музей го изстреля възможно най - далече от себе си...
27
3
 
11
 
! Отговори
Ку-Ку преди 5 години
До АнонименЗначи, само за 30 години демокрация, успяхме да постигнем първото място в света по простотия. Това, ако не е напредък и не показва преимуществата на капитализма - здраве му кажи. Да ги наречеш прости като ***, за тях няма да е обида, а похвала.
26
4
 
9
 
! Отговори
Ку-Ку преди 5 години
До Мелничаря КунцЕ как ше не е на печалба, милиардер е станал. За да станеш милиардер в САЩ, не е нужно компанията да печели, а само шефа й.
25
6
 
0
 
! Отговори
V преди 5 години
Принципа трябва да е друг. Не голяма а с голямо налягане ,а самата идея трябва да е друга .С друга конструкция която да заздрави конструктивно нещата.Предната част на самото нещо което е по скоро совалка трябва да се разработи от едно неразвита технология .Даже не приложена .Ускоритела друг принцип. Няма нужда от защита .
24
4
 
7
 
! Отговори
некой преди 5 години
Абе много тежки тези Тесли бе! Щом трябва най тежката ракета да ги вдига? Мислех да си взема една ама щом е така - ще ме таксуват като ТИР и няма да ми е изгодно с тези тол такси...
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте плюли репортажа! Всеки от нас е падал поне веднаж. Важното е да станеш и продължиш напред.Не се бойте от грешки.Един се роди наскоро и каза:"Който се има за безгрешен да хвърли камъка пръв."Ето защо аз съм на 61 и още правя секс, защото не ме е страх от грешки и съм релакс.
22
10
 
11
 
! Отговори
Мелничаря Кунц преди 5 години
Дайте ми и на мене едни милиарди от кухи инвеститори и аз ше изстрелям каквото ми кажете. Тоя Мъск ги прецака инвеститорите мощно. Никога не е бил на печалба. Никога.Да е жив и здрав. Като има балъци.