Одраното божество с ужасяващ храм! Откриха го

Древните жители на Мексико рисували божеството без кожа
3 яну 2019 22:10,
17
Одраното божество с ужасяващ храм! Откриха го
Снимка: Reuters

Мексикански археолози откриха за първи път храм на Одраното божество, изобразявано като човешки труп без кожа, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата

Храмът е открит на обекта Пополока в централния щат Пуебла. Археолозите са намерили две каменни изображения с форма на череп и каменен торс на бога Ксипе Тотек с висяща допълнителна ръка - вероятно от принесен в жертва човек, пише БТА.

В жертва на бога на плодородието Ксипе Тотек са принасяни хора, които са били одирани и жреците са обличали кожите им. Смятало се е, че зловещият ритуал осигурява плодовитост и прераждане.

Според древни описания на ритуала жертвите са се биели като гладиатори или са убивани със стрели на една платформа, а след това за одирани на друга. Схемата на храма в Теуакан съответства на тези описания.

Изображения на бога са намирани и в други култури, включително и на ацтеките, но не и цял храм, посветен на него.

Храмът е построен в комплекса Ндачихан-Теуакан между 1000 г. и 1260 г. По-късно индианците пополоки са покорени от ацтеките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1997г БСП фалира държавата, обаче Бойко Борисов им бил одрал кожите!?Е могат ли такива *** да запазят държавата си?Ми много ясно, че не могат!
11
6
 
44
 
! Отговори
За ко преди 5 години
Поне веднъж са им одирали кожата, а нашите вече 30 години.
10
4
 
11
 
! Отговори
Срам ме е от вас преди 5 години
До 10 тези с Бояршника бият, честито. Ти как реши, че тези с колата, чипса и бъргърите нямат ракети.
9
15
 
6
 
! Отговори
До Anonimen преди 5 години
Страшно си прав за заразените одеяла с шарка. Сега ми кажи, кой ще е по-силният, този с ракетите или този с Кока-кола, Макдоналдс и уестърни?
8
4
 
8
 
! Отговори
ramsey bolton преди 5 години
Аматьори, одраният човек няма тайни....
7
5
 
39
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
няма да копаят канал за напояване, а ще одерат някой за плодородие Странно ли е че народи с такива вярвания са били избити от врагове с алебарди, саби, дошли с кораби и използвали шарката като оръжие? като не залагаш на образование и знания, такъв ти е края, идва по-умен и по-силен
6
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Менда ги разбира тези неща. На цял народ одра кожата!
5
8
 
49
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Да се облечеш в нова кожа (като змиите, които сменят кожите си) е древен символ на обновяване, на вечен живот. Жестоко е, но и съвременния шеф-капиталист одира кожите на работниците си - за да живее най- вече той. Същото е...
4
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се облечеш в кожата на някой одран! Божичко! Човечеството още не познава себе си, но е тръгнало да се преселва на Марс. Прав е Курт Вонигът.Имаме си прекрасен космически кораб, планетата Земя.Оборудван със всичко, атмосфера, храна и достатъчно пространство.Носи се като луда из вселената.Защо ти трябва да излизаш от кораба?Само го съхранете.
3
3
 
7
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До *** Да ама кожата ти я одира само символично!
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ама всички сме хора, нали?
1
24
 
36
 
! Отговори
Алов преди 5 години
И тук го имаме това е божеството към Тиквата. Гласуваме за него, живота си даваме за него, той прибира парите и казва,че така живеем добре. При нас се нарича Тиквоизъм !!!