Изчислиха колко са звездите в близка до нас галактика

Все някъде ще има живот, категорични от НАСА
Обновена: 9 яну 2019 10:09 | 9 яну 2019 10:07, Павел Гълъбов
12
Изчислиха колко са звездите в близка до нас галактика
Снимка: Reuters

Полетите до близка голяма галактика с форма на триъгълъник са в далечното бъдеще, но живот там вероятно съществува отдавна, съобщи Лайф като цитира британски медии.

Още по темата

Космическият телескоп "Хъбъл" изпрати на Земята уникална снимка, на която астрономи и астрофизици откриха не само най-голямата, разположена близо до Млечния път галактика, но и установиха точния брой на съдържащите се в нея звезди, пише БТА.

Става въпрос за спиралната галактика Месие 33. Дори повърхностният анализ позволил да се потвърди, че във вътрешността й има не по-малко от 40 милиарда звезди, около които кръжат планети.

Новата снимка е втора по своите мащаби и детайлни изображения в историята. Съставена е от 54 отделни фотографии. Благодарение на нея учени установиха, че разстоянието между Млечния път и Месие 33 е 3 милиона светлинни години.

При това Месие 33 не е отделна самостоятелна галактика, а е част от галактичен куп, включващ над 50 галактики, които са свързани помежду си посредством гравитацията. Сред тях е и Млечният път.

Месие 33 е третата по големина и същевременно най-малката спирална галактика във въпросния куп. Диаметърът й е около 60 000 светлинни години, докато този на спиралната галактика Андромеда е 200 000 светлинни години.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
логиката реши преди 4 месеца
1. Триъгълните галактики светят и около всяка звезда има планети.
2. За другите галактики не се знае но е ясно, че гравитацията ги СВЪРЗВА една към друга.
3. Дядото на павката е бил гълъбар.
4. Има и галактика Андромеда, която е по-голяма.
5. Списание "Космос" се издава отново и дано днесссарите преписват от там, защото статиите са поне на родния им език.
10
0
 
0
 
! Отговори
BUK преди 4 месеца
До Ку-Ку е, все пак се казва, че "..във вътрешността й кръжат около 40 милиарда звезди..", което все пак е някаква идея, но съм съгласен, че това е далеч от претенцията на заглавието...
9
1
 
2
 
! Отговори
Ку-Ку преди 4 месеца
Само аз ли не можах да намеря къде в статията е написано колко са всичките звезди в галактиката Месие 33, за да кореспондира със заглавието, където не пише примерно: "Изчислиха колко са звездите с планети в близка до нас галактика", пише "Изчислиха колко са звездите в близка до нас галактика", демек уж броят на всички звезди...
8
0
 
3
 
! Отговори
М Т преди 4 месеца
Тръгвам натам, без винетка.
7
0
 
0
 
! Отговори
Ю преди 4 месеца
Колко сме нищо жени
6
1
 
6
 
! Отговори
Енгелс преди 4 месеца
Вероятно само на Земята има органичен живот изграден на базата на въглерода. Въобще самото понятие "живот" е доста неопределено. Под живот ние разбираме начин на съществуване на белтъците, а на други звезди може да е нещо друго, за което ние няма как да имаме представа. След време когато човечеството създаде изкуствен интелект, това ще бъде живот от друг вид - неорганичен живот.
5
1
 
1
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 месеца
Най - готиното радио forever е "Deep Space Traveler" в Spotify!
Просто е жестоко!
4
1
 
8
 
! Отговори
ноби преди 4 месеца
Абе какви същества от Луната ? Там е само Ян Бибиян
3
0
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 месеца
Тая новина направи денят ми щастлив!
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много лош превод. Статията е пълна с неточности, вероятно заради него. Галактиката НЯМА форма на триъгълник, а се нарича така защото е в съзвездие със същото име. И НЕ Е най-малка от Местната група. Тя е най-малка, но от трите големи - Андромеда, Млечния път, Триъгълник. Иначе в местната група има десетки по-малки галактики.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Живот в космоса има, но той няма никога да се разкрие на хората. Кажете ми как едно напреднало същество от Луната ще се срещне със един *** да речем от Столипиново той извънземния веднага ще си каже туй ли са земните жители. НАСА въобще имат ли представителна извадка за човечеството като цяло.