2060-та, краят – предречен от последния магьосник... Исак Нютон

Анализира текстовете в Библията и достига до няколко важни заключения
10 яну 2019 07:10, Нели Христова
33
2060-та, краят – предречен от последния магьосник... Исак Нютон
Снимка: Flickr

Исак Нютон е бил най-великият учен, още преди определение като "учен" да е съществувало. Той поставя началото на класическата механика, открива Закона за всемирното привличане, пръв доказва общите закони, благодарение на които се движат небесните тела, създава собствената си теория за гравитацията и още много физични открития.

Когато умира на 84 години, той е добре познат и уважаван учен, оставил много познание на света. Ала част от изводите, до които бил достигнал, взима със себе си в гроба, защото не смята, че хората са готови да ги разберат.

Нютон изследвал не само физиката и математиката, но и Библията. Често интересите му се свързвали с окултното. Всъщност, макар и да го било срам да си признае, геният често разчитал на знанието си по алхимия, за да достигне до някои от най-големите си теории и идеи.

През 1936 година ръкописът Corpus Obscura все пак вижда бял свят на търг, организиран от Sotheby’s.  В него се откриват размишления, които са неприсъщи на един учен, но разкриват една нова страна от личността му.  Тези, които имали късмета да ги прочетат, го наричат не първият учен, а последният магьосник на Земята.

Нютон анализира текстовете в Библията и достига до няколко важни заключения. Едно от тях е, че силата на Бог и на Исус няма как да е равна. Геният предполага, че Бог е създал света като машина и след като той е божественият създател на нещо толкова огромно, Бог е единственият, който може да решава как ще функционира тя от тук нататък. В този ред на мисли, разучаването на Вселената било нещо като духовно начинание за Нютон.

Анализирайки книгата на пророка Данаил и древни апокрифни текстове, геният стига и до друго, по-важно заключение – кога ще дойде края на света.

Според неговите изследвания, годината на края ще е 2060. Тогава Земята ще отхвърли всички дяволски обвивки и царството на Бог отново ще властва над нея. Войни и страховити природни бедствия чакат тези, които ще са живи през тази година, но този път на пречистване ще доведе до дни на пълна хармония и универсална любов.

Нютон прекарва повече време в анализиране на Библията, отколкото отделя на някои от най-значимите си открития. Той вярвал, че знанието за изкуплението на човечеството се намира именно между нейните страници.

Огромни усилия Нютон положил и за създаването на философския камък. Той изучавал гръцка литература, за да достигне до алхимичната формула на магическия предмет. По-голямата част от тези изследвания изгарят при пожар в лабораторията му. Но най-важното е запазено и до днес – ръчно написаната рецепта за създаването на философския камък случайно е открива в частна колекция в Америка.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 4 месеца
До Анонимен8-ПРАВ СИ-НО ИСКАМ ДА ДОБАВЯ ДО ПРЕДИШНИЯ МИ ПОСТ ЧЕ СЕ НАБЛЮДАВА ОТ ГОДИНА -МИСЛЯ. НЕ ЗНАМ ТОЧНО-ПО ДАННИ ОРБИТАТА МУ Е МЕЖДУ ЛУНАТА И ЗЕМАТА.
6
5
 
13
 
! Отговори
Weiss преди 4 месеца
Какъв феериченски нонсенс..Аз пък изучавам Приключенията на добрия войник Швейк и стигам до извода, ча при Холоупек точат най-доброто пиво в Храдчани.
5
9
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 4 месеца
НА 13 АПРИЛ 2029 ЩЕ МИНЕ ГОЛЯМ МЕТЕОРИД МНОГО БЛИЗО ДО ЗЕМЯТА-100%
-МОЖЕ ДА НЕ ОКАЖЕ ВЛИЯНИЕ НО ЩЕ МИНЕ.-ЗАПИШЕТЕ СИ ДАТАТА.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нютон е бил масон.
3
19
 
34
 
! Отговори
яснавидец преди 4 месеца
Краят на България е ясен.Той беше поставен преди четвърт век от четата на ДрагалЪвский най Айдук. Дните са ни преброени. А краят на Света ще бъде сложен от Ционистите чрез и техния Сатана - ФАЩ и световния жандарм САТАН-НАТО !
2
3
 
30
 
! Отговори
ал куропаткин преди 4 месеца
те и Маи-те бяха казали за 12.12.2012 ама е на-нищо
та така и с твърдението в тази журналистическа списваница
Кой от вас ще си спомня за тази статия след 40 години?
1
5
 
44
 
! Отговори
Стоян преди 4 месеца
Този Нютон не е знаел че след 5 секунди ще му падне ябълка на главата. А за няколко века напред да знае какво ще стане... ъпсурт!