Опитват ли се извънземни да контактуват с нас?

Учени засякоха повтарящ се рардиосигнал от дълбокия Космос
10 яну 2019 21:10, Нели Христова
44
Опитват ли се извънземни да контактуват с нас?
Снимка: Pixabay

Когато говорим за Космоса, много от нещата, които се случват над главите ни, се оказват пълна мистерия.

Въпреки десетилетията на неспирно изследване, човечеството все още не знае какво са черните дупки, тъмната материя и... радиосигналите, които понякога получава.

Последната мистерия ни се е случвала около 60 пъти, а учените предполагат, че тези сигнали може да са всичко – от избухване на някоя далечна звезда, до опит на извънземни да се свържат с нас.

За втори път обаче нещо още по-причудливо се случва на астрономите. Те не просто засичат радио сигнали, но те се и повтарят.

Те идват от дълбокия Космос – на милиарди светлинни години от нас. Проблясват за милисекунда, но имат същото количество енергия, която Слънцето произвежда за 12 месеца. Най-интересното обаче е тяхното повтаряне – цели шест пъти един след друг, идващи от едно и също място. За 60 засечени радиосигнала до момента, само един също се е повторил.

"Може би там има нещо повече. С множество повтаряния и по-добра технология за проучване, навярно ще успеем да разгадаем космическия пъзел – от къде са тези вълни и какво ги причинява", обяснява астрофизикът Ингрид Стеърс.

Тези нови, повтарящи се сигнали ще дадат възможност на учените да разгадаят, какво ги различава от единичните радио вълни и да наблюдават Вселената по-внимателно за да засекат нови.

13 от 60-те вълни астрономите засичат в рамките само на няколко седмица, което им дава тонове материал за проучване, най-вече в търсене на техния източник. Заедно, те могат да са доказателство за необичайната среда от която идват. Или пък може да говорим за мистериозна технология, създадена от извънземни, които пускат сигнали в Космоса?

"Какъвто и да е източникът на тези вълни, интересно е колко голям диапазон от честоти може да произведе. Например, има някои източници, които не могат да създадат каквото и да било под определена честота", допълва Арън Найду, част от екипа на изследването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Павел преди 5 години
Щом имаме край на живота със 100% ПРОЦЕНТА СОГУРНОСТ КАЗВМ че сме изпратени от някаде да се докажем как ще си изградим сами човечеството под тест сме рано или късно всичко ще се разгадае но все още неможе да се каже какви ще са последствията
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай стига са правете на умни до вчера нямаше телефони без кабел .Сега всеки има безжичен телефон и интернет .Просто са хванали няква нова технология която е на военните секретна .Според мен сме сами в космоса няма други и не може да има други *** .Ако има други умни същества няма да приличат на хората .По скоро ще са от друга материя с която да могат да живеят в мрака без слънце .
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
идват от място на милиарди светлинни години- колко ли са- 200-300....
29
1
 
5
 
! Отговори
Трябва информация! преди 5 години
Ама дайте интервю със Стамен Стаменов да обясни на народа какви са тези странни сигнали! После поканете и Алена и астроложката на Берлускони. И онези от бялото братство да разяснят пророчествата на хахавия им Дънов
28
2
 
9
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 5 години
До ВладиЗАБРАВИЛ СИ И 240 ИЗВЪНЗЕМНИ В НС---ТЕ ЖИВЕЯТ В ДРУГ СВЯТ И НЕ ВИЖДАТ ИЛИ НЕ ИСКАТ ДА ВИЖДАТ ИСТИНСКОТО ПОЛОЖЕНИЕ В ДЪРЖАВАТА
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез не могат да идат от десетилетия в космоса тръгнали себеподобни да дирят . Поне на времето правиха успешни филми и разнообразяваха мисленето, а сега на всяка манджа само хвърчащи мощни герой . Следят ни постоянно в безжични устройства със скрити протоколи , налагат ни скапания си живот и се опитват да ни намешат с неандерталските крадливи мързеливи кафеви и черни нашественици за по-лесен контрол . По-големи извънземни от тях няма, няма и да има.
26
0
 
5
 
! Отговори
. преди 5 години
Наглостта ви е вечна, а глупостта - неизлечима.
25
0
 
1
 
! Отговори
.:) преди 5 години
Или Кристиан Таков ви подведе всички?:) За евентуалния адвокат на баща ми ми е думата.:)))
24
1
 
1
 
! Отговори
.:) преди 5 години
В момента гледам Камен Воденичаров по тв. Сигурен ли си, че не си го подвел?:))) Щото май е ХИВ- позитивен.:)))
23
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До .така е!..Но просто използвах съчетанието за да подчертая мисълта си.Благодаря все пак за заобележката,защото не бих искал да подведа никого!
22
1
 
4
 
! Отговори
. преди 5 години
Горилите живеят в горите на екваториална Африка. Не са характерен вид за Саваната. Там има лъвове, слонове, хипопотами, носорози, жирафи, зебри, гепарди и различни видове антилопи. Може да се срещнат и африкански ***. Но не и горили.
21
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 5 години
Алф просто е пече Лъки в микровълновата !
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма проблеми Русия ще ни защити от злите извънземни крайцери с орбиталната трансгалактическа зенитна ракета С-500. РУСИЯ на три слънчеви системи.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да са извънземни.Няма смисъл да излъчват такъв мощен сигнал.Излишен разход на енергия.Най-вероятно е някакъв вид пулсар.Тъй като технологиите позволяват приемането и търсенето на такъв вид сигнали от скоро време на учените им се вижда странно.Ако разумен интелект достигне до моментът да управлява енергията на 100 милиона слънца взети заедно той не би имал нужда да изпраща сигнали на който и да било.Освен на някой подобен в другият край на Вселената.
18
1
 
5
 
! Отговори
NearMiss преди 5 години
Следващия близък контакт с "извънземни" ще бъде добре насочен астероид или комета, "цивилизация" , която се държи като динозаври обезсмисля съществуването си.
17
4
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Никой не се опитва да се свърже с нас!!!!!..Това са бръщолевиници ина хора,които трябва по някакъв начин да отработят заплатите си.Ама помислете:-Кой би искал "да се свърже с нас"?..Освен разбира се някои по-примитивни от нас цивилизации,но те просто не биха имали техническата възможност!..-Някои по-развити от нас?..Е,защо да го правят?..Вие бихте ли потърсили "контакт" с горилите от Саваната?
16
2
 
18
 
! Отговори
Влади преди 5 години
Не, извънземните бият, изнасилват, не плащат ток , вода и данъци. Правят по 10 деца в непълнолетна възраст и смятат, че сме и длъжни.Опушени на цвят, мръсни и не искат да се учат - това е им описанието.Всички прилики с някои са случайни!
15
4
 
7
 
! Отговори
V преди 5 години
Нещо не са вързва .Не мой да са само неутрони .Не мой Протона да стане неутрон .Къде отива тази атомна маса .В ядрото има и други кванти ;) Науката взе да изтрещява .Според мен са само ядра ,но тогава къде са елекртоните ??? Най добре да пратим тиквата да види и да ни прати инфото ;)
14
0
 
4
 
! Отговори
?:) преди 5 години
Изречението за НАСА ви изплаши, нали?:) Спокойно, американците това го знаят поне от две години.:) Просто ви наблюдават и събират доказателства.
13
0
 
13
 
! Отговори
Вълчо Кумчев преди 5 години
Така преди години един радиотелескоп в Австралия засече сигнал ! То бе чудо , като го разчетоха след време се оказа от включена микровълнова печка !