Мъск представи новата си, чудовищна ракета

С нея ще изпълни първото пътешествие към Луната
11 яну 2019 18:52, Нели Христова
151
Мъск представи новата си, чудовищна ракета
Снимка: SpaceX

Големите амбиции на Илон Мъск се нуждаят от голяма ракета за да бъдат изпълнени.

Само няколко месеца, след като обяви започването на работата по кораба Starship, филантропът вече показа снимка на готовия му прототип.

"Ракетата за тестовия полет вече е сглобена на полигона в Тексас. Това е истинска снимка, не е компютърна илюстрация", написа собственикът на SpaceX в Twitter.

Това е само първата версия на Starship, която има за цел да тества системите и основната част от аеродинамиката и компонентите, както и вертикалното излитане и кацане.

През юни тази година, трябва да бъде завършен и втория прототип, който ще е една идея по-висок и ще бъде орбитален.

Когато тестовете и с двете ракети са готови, ще бъде построена финалната версия на Starship, която ще прилича досущ на пътнически кораб.

SpaceX влага много в тази ракета, тъй като на нея ще се разчита да пренася товари както около земното кълбо, така и за пътешествия до Луната. Starship също така ще превозва хора до космически станции, откъдето пък ще започват дългите пътувания към най-мечтаната цел на Мъск – Марс.

Първият полет към Луната с тази чудовищна ракета се очаква да е през 2023 година, а всички места за него вече са разпродадени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен 21напълно съм съгласен!!!..Аз всъщност си го харесвам "сина на турския поданик",но тъй като са го нарочили /дори създателите му./ за "Великия комбинатор",за това и го споменавам..
43
0
 
2
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До АнонименНе е лоша Тесла,ама си има проблемите.Най-вече не може да си направи километрите.Ама това не е само неин проблем,а на всички ел. коли.При ограничена до 150км/ч(макс) скорост,към 400км ги прави.Когато поостарее батерията-не знам,ще видим.Иначе собственикът предпочита да си джитка с джипа,който струва колкото нея.Има си некои съображения,сигурно.
42
6
 
3
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 5 години
Борбата за Марс ще е между Америка и Китай. Роскосмос го обърна на просия американците да ги оставят като подизпълнител на окололунната станция.
41
2
 
3
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
След като беше погребана Тесла от родните "специалисти" след като беше обяснявано как Space X е измама с цел прибиране на пари от федералния бюджет родните специалисти могат спокойно да се заемат и с писането на некролози за Starship
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ракетата за тестовия полет вече е сглобена на полигона в Тексас. Това е истинска снимка, не е компютърна илюстрация", написа собственикът на SpaceX в Twitter."Знаем, компютърния екип е зает с изработването на анимацията на новото "кацане". Предполагам ще изгладят бръчките на тоя балон с горещ въздух за да заприлича на истинска ракета? Малко огън като добавят отдолу и ще е като истински.
39
2
 
4
 
! Отговори
пецата преди 5 години
голям мошеник тоя мъск, филма авиатора с дикаприо се разказва за такъв човек, подпомаган с милиарди от държава за да усвоява за свои изобретения, мъск е рожба на капиталистите които искат да откраднат един тлъст бюджет и се оправдават пред избирателите с някакъв изобретател, просто поредната капиталистическа пирамида с надути акции на борсата и накрая като гръмне балона мъск ще го забравят за 3 дни
38
6
 
9
 
! Отговори
Крим Не е Руски преди 5 години
Рогозин откри ли кой проби дупката на Союз-а? Хайде по-бързо, че докато се мота американците ще кацнат на Марс. Хахахахаха
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светлината от Слънцето наистина не трябва ли да се пада отгоре сякаш светлината идва отстрани и отдолу нагоре по закръглената част нито един отблясък.
36
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tова е някаква бутафория, брезент издут с горещ въздух върху метални обръчи. Погледнете намачканата повърхност.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е форумците тука да се обедините и да направите една компания за ракети, такива капацитети и талнти трябва да се използват
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24Ти Тесла на живо виждал ли си?
33
2
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Ако върши толкова работа,колкото Тесла-та-евала Мъск,голем шмекер си!
32
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
това било истинска снимка,а не компютърна анимация....Добре,щом казцва....Но как да си обясним това:-Осветлението /предполага се от Слънцето/ идва он дясно.Блясъка на олшивката го доказва...Но какво става с горната ,конусовидна част?..-От дясно виждаме осветен участък,после следва участък в сянка,после отново участъка е осветен!..как става тая работа?!...Да не споменавам КОНТУРА на лявата страна..
31
3
 
10
 
! Отговори
българина преди 5 години
тесла е проект на цру целящ да удари русия и арабите с цената на петрола надолу трайно! странни съвпадения, сащ финансираха частна фирма с 5 млрд долара, малко след това сащ извадиха скандала с немските дизели, въпреки че са знаели 5 години преди това! държавни събсидии от 7500 долара на кола! преди 30 г ГМ пробваха също с ел кола, не хибрид! без държавна помощ, след 1 г държавата ги смачка и 600 те коли ги иззеха насила и унищожиха! мислите ли че зад тесла не стои сащ и то точно цру, кой друг
30
0
 
3
 
! Отговори
Ти преди 5 години
До Аноним, да не си я пробвал лично тая кола,че се спихва или се смяташ за по умен,по осведомен и по оправен от китайците и американците взети заедно??!!
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не стане така, че Мъск да прати на товаришч Путин писмо със следното съдържание:"Я отправился на Марс! Как вы? Как ваши бомбами?".
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Русия=ПсихиатрияКрим е руски. Въпросът е затворен.
27
5
 
6
 
! Отговори
Дмократ преди 5 години
Прилича на съветска ракета, Мъск упорито се мъчи да изпълни петилетката със стотици полети до Марс дори без някой комунист да го кара насила. Бати тапира сам да си прави комунизъм и план-график за в-к Комсомолская правда.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А това продълговатото с форма на краставица на снимката какво е? Явно Илинчо го е гепила кризата на средната вързраст и са го налегнали детски спомени когато е гледал анимационни филмчета с ракети и космически кораби.
25
11
 
10
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 5 години
Елон Мъск се превърна във враг 1 на Руската Федерация. Открадна бизнеса със изстрелване на спътници на Роскосмос. Очаква се до края на годината Спейс Х да започне и пилотирани полети до МКС. Отделно другата му компания Тесла започна революцията с електрическите автомобили. Нищо чудно ГРУ да го почерпят едно чайче със Полоний.