Първите панорамни кадри от тъмната страна на Луната

Там има само кратери и никакви извънземни, видя "Чанъе-4"
11 яну 2019 18:00, Нели Христова
83

Снимки: Ройтерс

Луноходът "Юйту-2", който кацна на Луната благодарение на летателния апарат "Чанъе-4" продължава своята разходка по тъмната страна на спътника ни.

Още по темата

От китайското космическо ведомство се похвалиха, че машините се намират в стабилно състояние, но не разкриват подробности около мисията си. Това, което се знае е, че на борда на "Чанъе-4" има живи организми, които китайските учени искат да проверят, дали могат да оцелеят в Космоса. 

Според НАСА и другите космически организации, мисията на Китай е много повече от обикновен експеримент, който да хвърли светлина върху тъмната страна на Луната. Твърди се, че на "Чанъе-4" има оръжие, което може да бъде използвано за сваляне на чужди сателити. Азиатската държава, разбира се, отрича.

Въпреки слуховете, "Чанъе-4" и  "Юйту-2" за сега си вършат работата перфектно. Благодарение на сателита "Цюецяо" до Земята стигнаха първите панорамни кадри от машините на "тъмната страна на Луната" и за жалост на хората, които предполагаха, че именно там се крият извънземните, за да не можем да ги видим – това не е така.

Дори мистичната част от спътника ни е просто покрита с кратери и прах, но не и с тайни лунни бази.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това са пълни глупости. Чакам да ми покаже източника на тази информация понеже знам, че е фалшива ама да знам ти къде си го чел :)"Официална пресконференция на НАСА, Нюзиъм, Вашингтон, 16-ти юли 2009г..
39
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 34Щом на Луната няма атмосфера от какво е направен вятъра дето вееше знамето на краварите стъпили на Луната ?
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Балканския селянин сега ще ни обясни как стоят нещата в космоса :)))))) хахахахах ох :)))
37
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35Това са пълни глупости. Чакам да ми покаже източника на тази информация понеже знам, че е фалшива ама да знам ти къде си го чел :)
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 34Поредния разбирач. Първо на луната няма атмосфера, на Марс има макар и много тънка също така има облаци от вългерод за това небето е синкаво а на Луната черно. Хайде стига сте си използвали малкото гръбначен мозък да мислите а?
35
4
 
16
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
По-забавни са обясненията на НАСА, че са изтрили оригиналните записи от "кацането" на Луната, защото им трябвало място за други записи... АХАХХАхаххахАХХА
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямат нищо общо със снимките със съмнително качество от Марс на Куриозити със ясното синьо небе отгоре и някой небрежно изтрит облак .
33
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конспираторите винаги са ми били крайно забавни :) правят си изводи по това което виждат без грам друга информация или дори някакви елементарни познания по материята.А като тръгнат да ти обясняват "истината" нямат равни :)
32
2
 
9
 
! Отговори
до 26 от бай Шиле преди 5 години
Не бе, след като китайците заселят Луната, американците ще отидат да ги освободят като им подарят свобода и демокрация на крилете на Ф-35. Ние няма да участваме в тази омиротворителна мисия, защото все още няма да сме решили какъв самолет да купуваме.
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бездомно КенгуроФотографията в космоса не е точно като да снимаш с телефона си. Първата грешка на конспираторите, че нямат идея от материята.
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос на време е да открият надпис "Локо 2019" на ръба на някой кратер.
29
10
 
1
 
! Отговори
Бездомно Кенгуро преди 5 години
Пък и снимките са уж черно-бели на китайския луноход когато ги показаха първо но пък знамето му червено,а когато показаха цветната снимка като тази горе с червена почва пак на лунохода е червеното знаме...не забелязахте ли ? а трябва да е сиво,снимал съм с фотоапарат. Вгледайте се внимателно и ще видите манипулациите.....правят манипулации с фотошоп да скрият истинските цветове на луната. Тя луната е кфява на цвят,но през земната ни атмосфера изглежда бяла или синя заради газовете в атмосферата
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тва българина от 4 снимки не само текстурата на Луната е видял ами цялата и консистенция!
27
3
 
7
 
! Отговори
Извънземно преди 5 години
Сега извънземните са се скрили и си траят. Да не се очудите след време, когато китайците изгубят връзка с лунохода.
26
3
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
В товарния отсек на китайския космически кораб има и двама непалски шерпи.Те ще бъдат...изпробвани да дишат без...възбух,само с малко запас от Земята.Целта е ако...успеят,бързо да се колонизира Луната и до 10-сет години да се развие първия китайски милионен...лунен град.Защо от...обратната страна на Луната;за да не ги...разузнават руснаци и американци и да не им...завиждат.
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23Ми очаквах смислен отговор ама това с текстурата ме заби...
24
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17Виж каза текстурата... те показали две снимки и виж каза текстурата нямало каманаци... що си толкова елементарен? Или според теб повръхноста на луната е еднаква на всякъде? Егати логиката...
23
1
 
6
 
! Отговори
до 21 преди 5 години
Извинявай, ама ти си този, който досега ме занимаваше с въпросите си. Пък сега не искал да съм го занимавал.... аххахаха
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро ще срещнат базата на немските космонавти от третия райх и лунохода ще изгуби връзка с земята завинаги
21
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17Не ми се спори съвсем сериозно :) с такива като вас губя сиви клетки. Живей си там в конспирациите не ме занимавай :)