Първите панорамни кадри от тъмната страна на Луната

Там има само кратери и никакви извънземни, видя "Чанъе-4"
11 яну 2019 18:00, Нели Христова
83

Снимки: Ройтерс

Луноходът "Юйту-2", който кацна на Луната благодарение на летателния апарат "Чанъе-4" продължава своята разходка по тъмната страна на спътника ни.

Още по темата

От китайското космическо ведомство се похвалиха, че машините се намират в стабилно състояние, но не разкриват подробности около мисията си. Това, което се знае е, че на борда на "Чанъе-4" има живи организми, които китайските учени искат да проверят, дали могат да оцелеят в Космоса. 

Според НАСА и другите космически организации, мисията на Китай е много повече от обикновен експеримент, който да хвърли светлина върху тъмната страна на Луната. Твърди се, че на "Чанъе-4" има оръжие, което може да бъде използвано за сваляне на чужди сателити. Азиатската държава, разбира се, отрича.

Въпреки слуховете, "Чанъе-4" и  "Юйту-2" за сега си вършат работата перфектно. Благодарение на сателита "Цюецяо" до Земята стигнаха първите панорамни кадри от машините на "тъмната страна на Луната" и за жалост на хората, които предполагаха, че именно там се крият извънземните, за да не можем да ги видим – това не е така.

Дори мистичната част от спътника ни е просто покрита с кратери и прах, но не и с тайни лунни бази.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До ПроСоТо е,грешка!.."Признат грях е половин грях"...надявам се..
79
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
и пак:-Сянката на "нещо вдясно" пада от дясно на ляво,а сянката на камичето отсреща ,пада от ляво на дясно!!!?!..Какви са тия магии със светлината на ная пуста Луна?!
78
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Кацнали, ама не на луната, ами в студио нейде из Шанхай. Никой, никога и нищо изпратено от Земята не е кацвало на луната."Ех експерте ...Че са кацали кацали са - но че това са били автоматични станции и това е факт - можеш да провериш като насочиш лазерен лъч към зоните където и СССР и САЩ са оставили лазрни рефлектори за да получиш и ти отразен сигнал.
77
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безпросветна тъмнина, когото е новолуние, обратната страна на Луната СВЕТЛАТА, а ТЪМНАТА е откъм Земята! До демонстрираш ... си в заглавие, на мен ми идва в повече!
76
2
 
1
 
! Отговори
До 39 преди 5 години
Колко си прoст...
75
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кацнали, ама не на луната, ами в студио нейде из Шанхай. Никой, никога и нищо изпратено от Земята не е кацвало на луната. На Марс да не говорим.
74
7
 
7
 
! Отговори
Иде нова епоха!!! преди 5 години
Сега китайците ще се сдобият с най-модерните извънземни технологии и ще завладеят света. Астроложката ми така ми каза. Галактическата федерация на светлината се подготвя официално да обяви на земята за своето съществуване. До сега само Стамен Стаменов и подобни бяха предвестници на голямата новина. Най-вече в ТВ7, там на журналистите нещо им имаше/хлопаше. Мулдашев пише нова книга. И всички от психодиспансера и бялото братство се активизират за епохалните срещи с извънземните, дето все ги чакат
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До само питамЗащото нямаш идея как работи фотографията.
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛуциферЯ си вземи телефона и снимай вечер при ясно небе и ми покажи после колко звезди ще има на снимката. После като видиш, че няма отиди разбери какво е експозиция при фотографията.
71
6
 
3
 
! Отговори
Луцифер преди 5 години
Колко много звезди
70
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кфа луна кфи пет лева бе аесектирве
69
5
 
27
 
! Отговори
До тъпаците преди 5 години
Русия и СССР никога не са оспорвали полетите на Луната от програмата Аполо.Теориите на конспирациите дойдоха именно от САЩ, точно по една причина --- защото жителите на САЩ разбраха, че тяхното правителство непрекъснато лъже, ментосва и почти никога не казва истината. Ако изгубиш доверие към една институция по един повод, то всеки човек започва да си задава въпроса, абе другото дали също е вярно или пак ни ментосват.Та, така.
68
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** докажи на целия свят, че Китай лъже и че Перлман не реши хипотезата на Поан-Картие. Снимка от модула за приземяване - заека има два прожектора вляво и в дясно. Камерата не е око, а има и проекция на планета или звезда над хоризонта. Венера или Меркурий! Дори и лъжа да е, пак е бяла лястовица, а не Sweet chalga time, не е Пайнер и не е Доко, Доко. Самият този факт ме кара да се усмихвам.
67
3
 
9
 
! Отговори
До лъже експертите преди 5 години
Конспираторите твърдяха, че щом на снимките от Луната на НАСА няма звезди, значи е имитац73425ия ! Сега същите "експерти" какво ще кажат ?
66
4
 
3
 
! Отговори
123 преди 5 години
На снимка 3 и 4 лунната повърхност е осветена като от прожектор. В центъра на снимката светлината е най-силна, а в лявата и дясната по-слаба.
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаме самочувствието, че сме много могъща цивилизация, а единственото, което правим е да грабим от планетата си. И има и друго, когато пред нас има наистина сериозно предизвикателство да докажем, че наистина сме интелигентна, приспособима форма на живот, която може да овладява екстремни условия и чужди светове, опираме до религия, опираме до това, което вече се е случвало не разбирайки, че нашият случай е нов. И това преди само може да се учим, но не и да повтаряме.
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луната е много кофти място-200 градуса на сянка и +150 на Слънце.
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайки часовника точно няколко секунди преди секундата на своята Смърт една мисъл като светкавица проблясна през мислите му. - Забравих вентилацията!""МАЛКО Е ТЪМНИЧКО ТУК."И това се опитай добре да разбереш! И защо великото самочувствие на който и да е е неоправдано.
62
1
 
4
 
! Отговори
Цитирам преди 5 години
"В ЕДИН СВЯТ ИЗПЪЛНЕН С ЧУДЕСА ХОРАТА ИЗМИСЛИХА СКУКАТА." "А какво щеше да стане, ако не бяхме успели да спасим Дядо Прас." - попита Сюзън."ЕДНА ОГРОМНА ТОПКА ОТ НАГОРЕЩЕНИ ГАЗОВЕ ЩЕШЕ ДА ИЗГРЕЕ, НО ДЯДО ПРАС НЯМАШЕ ДА ГО ИМА."Terry Pratchet, The HogfatherОпитай се добре да осмислиш какво ти казвам. Много по сложно е отколкото изглежда.
61
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 56Аполо 20 е била спряна само за пред обществеността, защото още предните Аполо 17,18 и 19 са намерили разни неща там. Потърсете повече инфо в нета ( това е за любопитните). После колко години минаха и никой не искаше и да стъпи там обратно, защо ли? Не вярвам да е от липса на пари и интерес защото сега пак всички искат да отидат там и да строят бази!