В Русия разработват пилотируем кораб до Луната

Той ще е на базата на версия на кораба Союз МС
11 яну 2019 07:36, Елка Василева
86
В Русия разработват пилотируем кораб до Луната
Снимка: архив, Reuters

Специалистите на руската космическа агенция Роскосмос и на Ракетнокосмическата корпорация "Енергия" започнаха разработка на концепцията на ново транспортно средство за пилотирани полети в орбита около Луната, предаде ТАСС.

Концепцията ще включва използването на специален вариант на космическия кораб Союз МС. Плановете предвиждат транспортното средство да потегля към Луната от Международната космическа станция.

Още по темата

Космическият кораб ще се състои от специална версия на кораба Союз МС и от ускорителен блок. Те ще бъдат доставени на МКС с две изстрелвания на ракета-носител Союз 2,1А. Модулът ще бъде сглобяван в космоса под контрола на екипажа на руския сегмент на МКС, съобщава запознат източник от руския ракетно-космически отрасъл.
Вчера ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин каза пред телевизия Россия 24, че НАСА е поискала от руската корпорация да разработи версия на космическия кораб Союз за полети до Луната, за да има втора, резервна транспортна система.

САЩ планират да реализират програма с международно участие за създаването на постоянно действаща станция около Луната, до която регулярно ще се отправят кораби от Земята.

В Русия разработват собствена лунна програма, която на първи етап предполага изпращане на автоматичен кораб, после на пилотируем кораб, който да орбитира около Луната, а в перспектива се планира кацане на космонавт и последващо създаване на лунна база.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги без аналог. Ама само по време на тежкия алкохолен делириум.
35
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бай *** Чикагския *** е измислил форумният плъх , топли се на въглища и с нетърпение очаква продължението на господарите си от Холивуд с Отмъстителите - война без край 2 , чийто герои са герои от различни европейски митологии , същите снимали Аполо : една малка стъпка за човека - огромен лъжлив скок за човечеството .
34
9
 
34
 
! Отговори
Орион преди 5 години
Конспиративни теории за фалшификации по програмата Аполо , прочетете и се образовайте.Над половината човечество вече не им вярва на простотиите, подправени документи и какво ли още не . Още през 1959 година руснаците са достигнали Луната, но не са знаели още как да изпратят човек на повърхността и . От десетилетия изпращат хора горе и най-вече американци без инциденти. Те са тези които подпомагат и китайската астронавтика ,която върви само напред. Жестоко се лъжете, че няма да е достигнат скоро, щом вече гледат все повече към Луната. Вашите обиди, няма да спрат целите им набийте си го в глават
33
5
 
33
 
! Отговори
хахахха преди 5 години
До Анонимен щатите дават ама на кукуво лято.Те пари нямат и вече 2 месеца парвителството им не работи.Дори предидва дни спряха помощите за борбата с последиците от пожарите във фалиралият щат Калифорния-пари нема .А Русия ще ще ще фарила пак за 1850- ти път пак по телевизора обаче те пак не знаят и правят каквото си поискат и както си поискат.
32
8
 
31
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
До Анонимен янките са опукали на баба ти курнка в селото ти.А руснаците опукаха и сащисаните янки и техните главорези ИДИЛ .Доказателства е резултата : в Сирия няма нито янки нитко талибани, а вместо тях Башар Асад контролира цялата страна.Иначе сащиданите гетаци пак ще кацнатг някой ден на лунатаа ама като заснемат втора порецида междузвездни войни в гетото с което отдавна е на купонна система.
31
5
 
43
 
! Отговори
Киро Кардана преди 5 години
В Русия разработват пилотируем кораб до Луната.Всъщност корабите са два!!!Единия е на дърва а другия на въглища!! хахаххахах
30
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато Мумията е легне в мавзолея все ще планират, а после ще се обърнат за хуманитарна помощи от Запада.Апропо, руската космонавтика и сега е на изкуствено дишане...добре, че Щатите им дават някой лев да преживяват !
29
6
 
42
 
! Отговори
Разработват те... преди 5 години
ХахахахахаСтига вицове, другари!
28
3
 
40
 
! Отговори
висок преди 5 години
До Анонименминалата седмица още 14 интамнети са опържени!!!! Ама мълчат рашките, *** са!
27
3
 
39
 
! Отговори
висок преди 5 години
Ще, ще, ще.... все руското ше направят, ше разработят, ше построят.... Ако падни цината на петрола с още 2-3$ ще започнат да се пъчат със станция на Марс в бъдеще време, анимация на най-голямата бомба, ракета.... Ще...
26
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименне можеш да чуеш нито за американци нито за главорези , ни за война .откакто янките опукаха 600 ватника и за вагнеровци не се е чувало в Сирия :)
25
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия разработват пилотируем кораб до ЛунатаКаскетчиците го разработват още от 1969-та :)
24
6
 
41
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
Следващата стъпка - картонен кораб. Със специален отсек за водка.
23
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в кравефермата още се чудят как да преборят 71 годишният АК-47. Успех на братушките, желая им меко кацане, една голяма истинска стъпка за малкия човечец , отколкото една лъжлива малка стъпка за човечеството.
22
17
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в краварника, разработват поредните нови буламачи за друсалките, а да и нови страпони без смазка.
21
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудесно!
20
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щели да разработват и нов модел Боярашник с вкус на боровинка.
19
19
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ги знам дали ще ходят на Луната, дай боже накрая човешки крак там, но откакто влезоха в Сирия и напукаха великите братя джихидисти, не можеш да чуеш нито за американци нито за главорези , ни за война . Чакаме хамериканците 2025 да забият флаг на Марс , още ли има балъци да им вярва.
18
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 21От написаното от теб следва, че ти самият отдавна си излязъл от геостационарна орбита и даже вече напускаш слънчевата система.Наистина "геостационарна орбита" звучи модерно, но ти имаш ли представа какво е това?
17
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 2Ти самия да не би да идваш от Луната? Американците откраднаха от руснаците формулата за течното ракетно гориво. До него време караха на въглища. Сега летят на руски ракети, а ти ... конска тяга. Явно наистина си от Луната.