Човек на Луната? Учителка настоява: Не! Гледах телевизия...

Защо учителка реши да обясни на децата, че това е конспирация
Обновена: 17 яну 2019 10:31 | 17 яну 2019 10:30,
695

50 години след кацането на Луната и иконичната фраза, изречена от Нийл Армстронг: "Една малка стъпка за човека, един огромен скок за човечеството", хиляди хора продължават да се съмняват, че това се е случило.

Една от тях е и началната учителка Лидия Булева, която е решила да стигне още по-далеч и да осведоми децата в час, че всъщност, на Луната не може да се стъпи.

"Всъщност, не е възможно човек на стъпи на Луната. Аз съм гледала телевизия, чела съм книги и информация", отсича учителката пред Bulgaria ON AIR.

Тя все пак подчертава, че казала на децата, че не всичко, което го пише в интернет е вярно.

Булева пуска на учениците си два 5-минутни филма, в които екперти обясняват защо не е възможно човек да стъпи на Луната.

Децата са озадачени. Едно от тях разказва вкъщи за случилото се.

Баща му публикува историята в Twitter и се среща незабавно с директорката на столичното 38-то училище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


695
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
521
6
 
14
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
До Анонимен"До ден днешен разумните хора чакат отговор на въпроса: как аджеба, без атмосфера на луната, американския байряк се вее така гордо!?? Докато не получим отговор на този въпрос, можете да твърдите че сте кацали и на галактиката Андромеда, няма как да ви повярваме..."Човече, ти си пълен ***. Има документални филми за това. Има специална армировка в знамето, което го сържи "развято".
520
1
 
5
 
! Отговори
Брус Уилис преди 5 години
Как бе,те на астероиди кацат,та на Луната ли?!!
519
20
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много еправа учителката. На децата трябва да се казва истината а не милиони пъти повтаряни лъжи станали като истина. Американците нимога не са стъпвали на Луната и няма в скоро време и да стъпят. Естествено може да кацнат чрез Холивуд.
518
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Начи работата е защо учителката казва нещо, което е гледала и прочела, след като бащата е гледал и прочел нещо различно от това. Голяма дилема. Бих се впечатлила повече ако беше оплевил двора на училището с детето си, но понеже не става по туитър явно не го влече
517
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Луната няма нищо, niente, nada. Но има едно хубаво нещо (и то само от южното изложение) - гледката към Земята.
516
6
 
30
 
! Отговори
Антон преди 5 години
А този татко дали поства в туитур че на децата в училище се говори за турско присъствие а не робство. Аман от родители, мислещи се за голямата рабита като излажат възмущение за нещо незначително, а за важните неща си траят като мишоци!
515
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много вероятно да им е казала истината. Не трябва да се вярва на медии
514
10
 
24
 
! Отговори
Е преди 5 години
Хората, които една крива ракета не могят да отлепят от земята 50 години по-късно били пратили човек на Луната. Тоооочно така.И пояса на Алън не е адска радиация, която изпържва всичко и за която и в момента няма решение как да предпази астронавтите, което е един от основните проблеми за отиването на Марс, но краварите преди 60 години са го решили, ама са збравили как...писали го с молив на хартия и то се изтрило...Учителката го е представила по простоват начин, но е съмнителмно дали е станало.
513
9
 
23
 
! Отговори
33 преди 5 години
Тя просто дава алтернативни информации по една тема.Ако беше за Русия щеше да бъде наградена , но понеже е за Хамерика - нее прах да не падне върху нейното величие от нашите *** -
512
1
 
22
 
! Отговори
Айнщайн преди 5 години
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост....
511
14
 
27
 
! Отговори
Васил Делчев преди 5 години
Оставете учителката намира. Що за скандзал може да бъде това!? Американците са доказали, че са световни измамници, така че и кацането на Луната е под въпрос. А защо не се зададе въпросът защо такава съмнителна и недоказана информация присъства в учебниците по ЧП. Това е проблемът, а не учителката. Извинявам се, че наричам измамници американците, тъй като бразилците, чилийците, аржентинците са също американци. Става въпрос за САЩ-яните, които дори националността са си присвоили.
510
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, който го мързи да учи, а и не схваща, винаги ще вярва на конспирации. Звучи интересно и то само с филмчета от 20 минути, кара те да си кажеш... мен не могат да ме заблудят и.... съсипаха я тая държава. :D
509
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От всичките 12 астронавти, стъпвали на Луната, останалите 3-*** са на по 87-88г. Едуин Олдрин, Дейвид Скот и Харисън Шмит. Да питат тях.
508
1
 
18
 
! Отговори
Skk преди 5 години
Децата ви учат, а са неграмотни! Защо ли? Знаете ли какво става когато учите от всичко по малко? Накрая не знаете нищо, като хората. Един умен човек беше казал '' знам, че нищо не знам'' но това може да го разбере само умен човек, глупавия си мисли че всичко знае. Образованието в България е пълна трагедия! Ще ми кажете ли защо децата в училище учат основно, windows и microsoft office?
507
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомнете си Стенли Кубрик. Помислете как преди 50 години пиндосите са пратили хора на Луната, а днес купуват руски ракетни двигатели...
506
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако са кацали, защо не се вдигнаха облаци прах на видеото? а като стъпи на луната, се отпечата хубава стъпка в лунния прах?!
505
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малцина си спомнят името Джон (Иван) Ночев. Гордеем се с това, че той е проектирал двигателите на лунния модул. Когато умира през 1991г в Калифорния, на погребението му присъстват трима американски президенти: Картър, Рейгън и Буш."А дали е така, кой ще ми каже?"
504
11
 
17
 
! Отговори
starlord преди 5 години
На следващия урок трябва да им каже че, земята е равна а не кръгла както пише в учебниците. И за тази теория има "филмчета".
503
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те вече го излъчиха през 1977. Казваше се "Capricorn one".
502
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро ще излъчат и продължението на "кацането на Луната" - кацане на Марс.